Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 651
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Елора, ще опитам по твоя начин. Аз правя повторения на едно и също и не издържам много, после минавам на другите. Но ще опитам по твоя начин да видим...

Долче, и на мен магнезият така ми действаше през бременността, та горе- долу желязото тогава оправяше положението 😀 сега обаче магнезият не ми действа по този начин, а така се надявах и с това да ми помогне...

Скоро ще водя малчо на изследвания. Какво да си проверя аз според вас? ПКК, глюкоза, инсулин?

# 601
Долче, ще търся твоето ,  но нека да дам шанс на моята ябълка, колегата понеже спортува и доста яде, много доволен .
На мен ми зададе някакви параметри, но ако така ларж ще ми раздава калориите, не е познало Joy
Иначе е разпределило почти правилно в кръгчето протеини 18 вгх 12 мазнини 69 . Гледам от ей този сайт :
https://www.bb-team.org/hrani/id/498355_theias-tahini-tahan-bademov
Само дето при мен са 217 калории, а в сайта са 600. Joy

# 602
Естествено. Че иначе тогава 10 минути ще ми е тренировката. Нищо не е. Днес даже 50 лицеви съм направила по 10. 3 планка по 40 секунди. Първия беше 45 обаче. Абе трябваше 4 планка да спретна.
Неслучайно са въвели хората серии.
Че аз мога и 150-200 клека да направя и нищо ми няма. Правя даже два вида клек. Стандартен и плие клек за вътрешната страна.
Ама не ги правя наведнъж, щото съм хитра.
Така и хем не се изморявам, хем ми е приятно, хем накрая съм вир вода.
Хората като ме питат колко клека правя и като им кажа 150-200 почват да пищят.

Иначе пикочна, холестероли всякакви, триглицериди, щитовидни ако имаш драма с тях.
За витамини вече не знам дали си пускала.

# 603
Тайс, чудесно с даването на шанс на твоята "ларж" ябълка...обаче според моята ябълка, в 100 гр "almond butter, unsalted" (tahini не е въведено, но предполагам, че е същото) има ето тези калории и състав😉:

Юпитер, аз едно си зная, едно си бая...😁 А именно, освен другите, желязо, ЖСК, феритин...

# 604
И гликиран хемоглобин, моя стара болка и моя мъка.
Виж си и вит. Д, зимата дали не те е поизчерпало.
Аз много стоя на слънце, имам си шезлонг на терасата и там и тен си правя, стига да имам време, но ето че тази есен за първи път изследвах и се оказа с дефицит , макар и не тревожен. Другия път пак ще изследвам, да видя върша ли нещо.

# 605
Аууу, веднага започвам да завиждам за шезлонга на терасата! 😘😝 Вкъщи такива екстри няма, а аз целогодишно се разхождам с дълги панталони и максимум блуза с късо ръкавче през лятото...Само на море ми се огряват кълките и по-голяма площ от тялото...Но пък, намазана със слънцезащита, едва ли събирам толкова витамин Д...само където съм забравила да намажа...🤪

# 606
  • Sofia
За да се набави Вит.Д трябва да не се мажем със слънцезащитни кремове,да не се къпем 24ч.след плаж,да не носим тъмни очила и т.н.

# 607
Знам, знам...затова си пия Вигантола целогодишно...🙂
Междудругото...вчера КЗ беше 5,1 преди да изям 2 малки червени портокала, 2 лъжици рикота с малко кис. мляко и няколко замразени вишни. Час по-късно КЗ беше 5,3- не е зле, определено червените портокали ми влияят по-добре на КЗ от обикновените.🙂

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 16:57 от dolce miele

# 608
  • Sofia
По колко капки?
Взимаш ли К1 ?

# 609
По поне 2-3, от време на време и повече (есен и зима). Не взимам К 1, а К 2- но понякога. Сега нямам, а и доста добавки  и станаха отскоро.

# 610
Това за къпането съм го чувала ама не мисля, че е от голямо значение, ако изобщо е от такво.

# 611
  • Sofia
Аз повече от 10год.не се бях показвала директно на слънце ,заради тежка алергия от неустановен произход,от слънцето също се обривах и зачервявах бързо,следваше сърбеж и т.н.мъки 😢
За ниските с-ти разбрах преди 3 год. Много трудно и бавно го вдигам .Взимам всеки ден по 10к.вигантол.

# 612
И аз и сестра ми имахме такава реакция, при нея доста по-сериозна, при мен само на деколтето, ако се пека съзнателно. Чела съм като възможна причина консумацията на растителни олиа.

# 613
И аз имах слънчева алергия- малки сърбящи пъпчици, едва забележими. Всяка година в началото на топлия сезон и после всеки път при по-дълго стоене под слънце без слънцезащита...С всяка година ставаше по-зле. Откакто приемам вит. Д (2019г), много намаля и даже почти изчезна. Сигурна съм, че е свързано с дефицит на вит. Д. Но може да има и други неща, които да му влияят...то аз преди често консумирах слънчогледово олио, макар и по малко.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 18:28 от dolce miele

# 614
Здравейте и извинете за нахлуването в темичката ви.От години страдам от тревожност ,депресия и какви ли не екстри.Изследвам на своя глава показатели за които прочета ,че могат да се фактори,така намерих дефицит на вит б12 и д,като б12 се вдигна,д-то продължавам да не мога да вдигна.На много места четох за ИР ,но винаги изследванията са били уж в норма.Прикачвам ги и моля за мнение.На 31 съм,46 кг

Общи условия

Активация на акаунт