Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 745
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, отдавна не бях отваряла бг мама, горе-долу откакто родих преди 8 години, но с изненада открих колко много полезна информация има по всички теми. Влизам и в тази, като добавям, че следвам режимът на Атанас Узунов, който си е базово кето, но с някои лишения. Ще се радвам да науча нещо ново и да обменяме знания по темата. Поздрави!

# 271
Филми, много добре изглежда .....и аз обичам ама малко сложно ми изглежда приготвянето.....бях купила преди време на ММ от Лидл.....опитах малко, но по спомен май не ми се отрази добре на КЗ....
Аз пък си купих чудна сланинка ...пак от Лидъл ...да я похваля......Simple Smile

Барбара...добре дошла Simple Smile

# 272
Благодаря! На режима съм от 2 години и половина, свалих много много килограми, кръвните изследвания влязоха в норма. Останаха едни 5 кг да преборя, но лятото, например, като вляза в разширения режим, задължително качвам 5-7 кг, които после свалям есента, но не е приятно със сигурност.

# 273
Азара,Конкора ми е заради пулса да.Пия го доста години вече,защото покрай Хашимотото имах и ускорен пулс.Сега е добре,но пак имам някакви моменти когато го получавам,понякога и посреднощ се събуждам от сърцебиене и не мога да заспя.Добре,че вече е рядкост това състояние.
Гледам да чета,върнах се назад да чета темите,но са много и със сигурност изпускам нещо,но ще се старая да вляза в релси,защото не искам да се разболея от диабет.Имам фамилна обремененост и съм в рисковата група.Килограмите качих след бременност и вече година и нещо си ги влача и се чудех какво става,добре споделих на личната и тя ми назначи изследвания.
Малко с яйцата имам драма.Преди да забременея ги обожавах и можех да ям постоянно.Когато забременях не можех да помириша яйца.За съжаление и след това част от тази непоносимост си остана.Мога да ги ям,но ако са замаскирани.Когато ги хапвам чисти ми се гади и сега малко трудно измислям какво да ям...

# 274
darkmoon_m, щом имаш проблем със сърцебиене, внимавай много със солта - увеличи я, не я намалявай.
От яйцата, ако това ще ти помогне, яж жълтъците. Белтъците в някоя "манджичка"

BarbaraSturm, щом при разширен режим качваш, това значи че не си "излекувана". 5-7 кг не са малко.

# 275
От Aприл до към Октомври ми е лято, само да вметна, не 3 месеца Grinning

Под излекувана какво имате предвид?

# 276
darkmoon_m, аз също имах проблеми с ускорен пулс, но са се дължали на високата КЗ....пия Бизогама от 5 год......след като започнах режима и свалих кг......сега нямам нито сърцебиене, нито ускорен пулс....намалих дозата на Бизогамата от 10 мг на 2,5, обаче не ми дават да го спра, а на своя глава не смея.....скоро пак ще наобиколя някой кардиолог де.....да питам Simple Smile

Барбара с какъв инсулин на гладно си?

# 277
От Aприл до към Октомври ми е лято, само да вметна, не 3 месеца Grinning

Под излекувана какво имате предвид?
Имам предвид, кратки отклонения да не водят до такава голяма промяна в теглото или сериозно отклонение в грешна посока на показателите. 6 месеца не е кратък период, ти си знаеш, но на мен ми звучи, че правиш крачка напред, крачка назад.

# 278
4.6-4.9 е на гладно, 6 месеца не го броя за кратко отклонение, но ще видим тази година как ще е.

# 279
Захарта е добре, но проблемът при ИР е с инсулина, не с КЗ. Виж той как ти е и също гликирания хемоглобин.

# 280
Днес май всички сме на желета Grinning
За обяд си взех желирана пача от берьозка - много чист състав и с домашен вкус.

# 281
О, на фона на кг - 31, които свалих, не е крачка назад изобщо 5 кг. Обуя ли си дънките, обаче, и усетя ли нещо, че ме стяга направо се побърквам Grinning Има го и това, че като съм на стриктния режим, съм на 100%, няма никакви девиации, според мен затова лятото, когато си позволявам плодове/алкохолни коктейли/сладолед, които са бъкани със захар все пак, не следя толкова зорко дневния грамаж на въглехидратите, ограничавам и движението (в София на ден минавам пеша около 10-12 км, плюс тренировки във фитнес, а на морето са макс 6-8 км дневно без допълнителни тренировки), се стига да повишаване на кг.

# 282
Само че високият инсулин и голямата амплитуда при КЗ, уврежда клектите и кръвоносните съдове, гликира ти протеините и те състарява преждевременно (външно, вътрешно и кажи-речи необратимо). Килата са само симптом.

# 283
Да, ще пусна едни изследвания за всеки случай. Благодаря!

# 284
Да, "голямото пътуване" всъщност е задържането на килограмите /и подобрените показатели/. 🙂
Барбара, 5-7 кг нагоре са си 5-7 кг. Колко често си позволяваш прегрешения и "отпускане" на вгх през "топлия сезон" (да наречем така 6-те месеца🙂)? Да, изследвай инсулина, ако не си. И други неща също е желателно да провериш, ако скоро не си пускала изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт