Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 733
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Няма киселия привкус на заквасената и за кафе е идеална.

# 346
Ех,марка не запомних.Разглеждах ги в Билла с идея да заменя прясното мляко в кафето.Не бяха растителни,но бяха с над 5гр Вгх на 100 мл,колкото в млякото.
Явно ще се ходи до Лидл,защото чета,че там е най-хубава.
Аз съм готвила,става хубаво.Вкуса е доста различен от този със заквасена,а и плътността също.😊

# 347
На моята, която е 50% масленост, пише 1,6гр/100 за сравнение.

# 348
Може ли марка и от къде я взимаш? 😊
Че с тоя висок инсулин на гладно определено трябва да спра млякото.Започнах поетапно,махнах меда,но и млякото,ако махна от раз трябва и кафето да спра.Трябва да свикна малко.

# 349
Че колко мляко слагаш? Да не го правиш мляко с кафе.
При мен е да кажем почти колкото обикновена сметана за кафе. Знаеш ги, кутийките.

# 350
Че колко мляко слагаш? Да не го правиш мляко с кафе.
При мен е да кажем почти колкото обикновена сметана за кафе. Знаеш ги, кутийките.
100 мл,което си е много.Ще гледам и него да го намалям,но наистина всичко от раз ми идва шоково...за меда,виното и черния шоколад ми е най-мъчно 😂

# 351
Може ли марка и от къде я взимаш? 😊
Че с тоя висок инсулин на гладно определено трябва да спра млякото.Започнах поетапно,махнах меда,но и млякото,ако махна от раз трябва и кафето да спра.Трябва да свикна малко.
От Лидъл я взимам, но не съм в България. Мацките обаче казват, че лидълската и в Бг е добра, така че врътни се и разгледай.
Аз обикновено пия кафето само с краве масло - става почти като със сметана.

# 352
Да, много е.

Впрочем с корона съм Cry
Ей сега ми излезе тъпия  тест.

# 353
Уууу Елора, честито. Ще ти мине. Бързо оздравяване!

# 354
Елора бързо да минава тая корона! 🍀

Съжалявам,ако ставам досадна,но се опитвам максимално бързо да изчистя храненето си,защото хич не ми харесаха резултатите от изследвания и искам да оздравея и за това имам много въпроси в главата,които гледам да изчистя.
В момента съм си сметнала калориите на 1300, с едно приложение защото нямам движение.Отделно гледам съотношението ми да е В:15% или до 49 гр, П 28% или 91гр., М 57% или 82 гр.Съветват да се почва със съотношение 60/30/10,но аз заради Хашимотото една идея вдигнах В,защото инапе не мога да спя.С бебе и без това съня ми не е най-добрия Днес дори В са ми 29гр. за целия ден.
Движението ще го коригирам с упражнения вкъщи и разходки с малкия,но тия дни и двамата сме болни и не съм започнала.След това вероятно ще увелича малко калориите,за да не вляза в режим складиране.
Според вас добре ли съм се ориентирала или бъркам.По цял ден чета и се надявам да съм схванала правилно нещата.На доста места четох и да не се броят калории,но с Хашимото и ИР малки ме съмнява да се получи...

# 355
Elora, бързо оздравяване. Дано да минава леко. Аз вече 2 месеца след корона днес си поснах изследвания. И имам притеснения за Щитовидната жлеза 4,57 mkiu/ml, а макса е 4,20. Не искам да пия хормон все още. Имам ли шансове според вас да сваля стойностите без хормон. Днес пих селен, утре ще го изследвам и него, че много се притесних

# 356
Кви калории, кви 5 лева? Изчисти си храненето и ЯЖ. Ама яж така, че да се нахраниш, да си сита, до степен да не искаш да мислиш за храна.

# 357
И аз да попитам, какви калории, какви 5 лева?
Не броим калории, ядем на корем правилните храни и тези които имат нужда отслабват, а тези които нямат, не отслабват. Когато не се ядат храни провокиращи излишен глад, няма и системно преяждане, защото връзката стомах-мозък е адекватно работеща.

# 358
Елора, леко да мине! 🙂
Миоки, как ми се иска да ти дойда на гости заради тази сметана! 😜 В нашия Лидъл защо така ни дискриминират...има 12% /каничка, прилича на мляко консистенцията/, 30% и 36% макс. 50% всъщност не знам дали изобщо има в България...да не е UK продукт?🤔
Ето тези имам сега в хладилника, каничката е от Лидъл (на Кауфланд каничките не ми харесват, много смотана им е формата):

Къде ги видяхте тези сметани с над 5 гр вгх за 100 грама? Били са някакви хидрогенирани подсладени растителни изкуственяци...😜
Тази вечер гледам в Т-маркет краставиците струваха 6,50 лв 😬 А чета, че по други магазини цената е 7-8 лева- те направо като зелено злато...Ще ме правят карнивор с тези цени на зеленчук...🤨😅 Китайското зеле беше по 1,69 лв/кг и взех малко.
Елица, как са ти желязо, феритин, хемоглобин? Дали е добра идея да изследваш селен, след като си го пила днес?
Аз си взех добавките. Б 12 подезичен се оказа с вкус на череша и с подсладител /сукралоза мисля, не са много сладки де/. Но ще ги пия все пак...

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 07:43 от dolce miele

# 359
Направо ме е страх да не ги броя,че обичам да си хапвам,лакома съм..но ще ви послушам,ще е супер да не се мъча да смятам. 😆
Изистила съм всичко уж.Ям само чисти меса,зеленчуци,яйца,масло,зехтин,риба.Хапвам и млечни,ще следя дали ми пречат или не,но за сега не съм забелязала да ми вредят.
Остана млякото в кафето само.

Общи условия

Активация на акаунт