Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 715
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Е как малко, почти 200мл е сметанката. Вече за колко кафета ще ти стигне... зависи колко слагаш. Тия мъничките единични дози сметанка за кафе са по 10мл едната, ако така ти е по-лесно да се ориентираш. Това са 2 чаени лъжички.

# 391
Привет, дами! Надявам се да ме приемете във вашата общност. Чета ви от няколко месеца насам и най-накрая реших да пиша.
На 33 години съм. От ученичка съм със СПКЯ и имах ужасно нередовен цикъл, като се е случвало и през три месеца да ми идва. Освен това имам доброкачествени възли (или по-скоро конгломерат от такива) на ЩЖ.  Пия елтироксин.
Когато дойде време да забременявам, се установи, че нямам овулация. И имам високи мъжки хормони и инсулин.
Скрит текст:
Забремях след прием на метфогамма, но не само нея пиех....
Сега имам детенце на година и четири месеца и реших, че е време да обърна внимание на този инсулин.
Винаги съм тренирала или Народни танци, или Канго джъмпс, или тренировки вкъщи.
От три седмици насам се захванах отново с тренировките вкъщи. И установих, че мускулите наистина помнят - нямах никаква мускулна треска, а не бях тренирала 2 години.
Бях 55 кг преди бременността , а сега съм +5кг отгоре и искам да ги сваля.
Извинявам се, че стана така дълго. Надявам се да ме приемете при вас.

# 392
Днес за първи път си направих кето хляб, от последния коментар по ваши съвети спрях всякави въглехидрати:и пълнозърнестия хляб, и овесените ядки. Та днес си забърках 90 секундно хлебче с яйце,масло, бакпулвер и ленено семе. Хареса ми. Четох,че неща с бадемово брашно е добре да се хапват рядко,1-2 пъти в месеца. А за лененото и кокосовото брашно има ли ограничения, колко често,какво количество? Иначе да се похваля,не ми е проблем спазването на режима, нямам глад за сладко или за хляб Simple SmileSimple Smile. За около 15 дни свалих 2-3 кг.(от около 75 на около 73)Но рядко правя упражнения, трябва да почна.
И още един въпрос- на какви интервали е добре да се хапва? Аз се старая след 16-17 да не ям повече, сутрин след 8-8:30 закусвам. Улавям се ,че м/у хапванията похапвам, може би защото не съм се нахранила добре на обяд, примерно яла съм само салата със зехтин,или варени броколи и след час-два пак чопвам нещо-или месце,или гауда. Вредно ли е често да се яде и това пречи ли на инсулина и кръвната захар?

# 393
Често ядат бебетата. Ние сме възрастни хора. Най-много три пъти на ден - з, о, в. Толкоз.
Лично аз не закусвам често. Не съм гладна просто, но като съм на работа си хапвам нещо по-леко сутринта.
Стабилните хранения по режим са ми обед и вечеря.

# 394
Добре дошла Jupiter sea/Жасмин.

demetra_, само салата или броколи е несериозно. Ти не си заек. Къде е протеинът? Какъв е смисълт да си запълниш стомаха с зелении, а месото да го ядеш след час?

# 395
Днес за първи път си направих кето хляб, от последния коментар по ваши съвети спрях всякави въглехидрати:и пълнозърнестия хляб, и овесените ядки. Та днес си забърках 90 секундно хлебче с яйце,масло, бакпулвер и ленено семе. Хареса ми. Четох,че неща с бадемово брашно е добре да се хапват рядко,1-2 пъти в месеца. А за лененото и кокосовото брашно има ли ограничения, колко често,какво количество? Иначе да се похваля,не ми е проблем спазването на режима, нямам глад за сладко или за хляб Simple SmileSimple Smile. За около 15 дни свалих 2-3 кг.(от около 75 на около 73)Но рядко правя упражнения, трябва да почна.
И още един въпрос- на какви интервали е добре да се хапва? Аз се старая след 16-17 да не ям повече, сутрин след 8-8:30 закусвам. Улавям се ,че м/у хапванията похапвам, може би защото не съм се нахранила добре на обяд, примерно яла съм само салата със зехтин,или варени броколи и след час-два пак чопвам нещо-или месце,или гауда. Вредно ли е често да се яде и това пречи ли на инсулина и кръвната захар?
Често хранене държи инсулина висок, той се вдига при всяко хранене, ако и да е доста по-малко когато храната не е въглехидратна. Но се вдига пак. Повечето сме на 3 или 2 хранения на ден, май има тук-там и по някоя на едно, но това не е за в началото така че за сега я игнорирай тая опция.
Салатата вкусно звучи, но това е само гарнитура. Сложи там нещо месо, яйца, риба или от сорта към нея. И няма да си гладна пак след малко.

# 396
Вземам си поука и няма да хапвам повече от 3 пъти на ден Simple Smile Благодаря ви, много информация получих от тази тема. А по въпроса за ядковите брашна, какви са ограниченията? Ако всеки ден или през ден си правя нещо с кокосово/ленено брашно, има  ли проблем?

# 397
Щом някой яде поне 3 пъти на ден и отгоре на всичко огладнява/похапва между храненията, значи или храната не е подходяща, или не е достатъчна.
Какво е това хранене само броколи или салата. Че кой се наяжда и е сит дълго със салата? Като ядете, яжте, ако фаствате, фаствайте. Това хапка тук - хапка там, не е добра идея. Сядаш, нахранваш се сериозно и забравяш. От преживяне по цял ден, то не остава време за вършене на нещо продуктивно. Вярно, че в днешно време храната е на една ръка разстояние и може да дъвчеш непрекъснато, ама това последните 50 години. Преди това къде се е чуло и видяло нонстоп тракащи челюсти?!

# 398
Снощи 5,8, сутринта 6,0, сега 5,9. Ще гладувам докато стигне 5, въпросът е, че не мога да лежа, имам си работа за вършене.

Гладна съм си и това е. Явно няма спасение, ще си ходя гладна. 3 месеца мъки, - 7 до - 9  кг., захарта си е все тая. Взе да ми писва сериозно.

Сутринта 2 лъжици оцет, скъсах се от обикаляне на квартала, полза 0.

# 399
Минерва, вземи се отпусни малко и спри да си я следиш тая захар. Само от стреса може да ти се качва.

# 400
Сега седнах да чета назад, Елора, за първи път ли я караш?
С ваксина ли си?

Аз карах октомври, с Янсен, 2 седмици се влачих със слаби симптоми. Стискам палци да нямаш проблеми, наистина!

# 401
Вземам си поука и няма да хапвам повече от 3 пъти на ден Simple Smile Благодаря ви, много информация получих от тази тема. А по въпроса за ядковите брашна, какви са ограниченията? Ако всеки ден или през ден си правя нещо с кокосово/ленено брашно, има  ли проблем?

Като омухам 3 кюфтета със салата или 3 яйца с масло и малко сирене, какъв глад ще имам, какви пет лева Joy

Лично аз нямам нужда от заместители на хляб и не се занимавам с глупости.
Ако имах микровълнова можеше чат пат да опитам, ама едва ли щях да съм редовна.
За мен и ядковите брашна не е хубаво да са ежедневие.

Минерва, магданоз ядеш ли? А колко вода пиеш?
Една позната, която беше на режим ми се похвали, че е почнала като мен да пие топла вода сутрин на гладно и кз почнала да и спада. Пробвай и това.
Но от 1 фаст не може да имаш големи очаквания. Трябва малко повече.
Иначе дали го карам за пръв път не знам.
Ама съм си добре вече.
С янсен съм.

# 402
Минерва, като си взех глюкомера октомври и започнах да се бода, тук съм пискала пред момичетата, защото много нелогични / според мен, а то си се оказват логични процеси/  резултати ми излизаха, особено след като съм въртяла бързо ходене по един час, та спрях да се отчайвам едва когато си пуснах кръвните в края на ноември. Всичко , което правиш, има смисъл, ще видиш при контрола. Не си спомням имаше ли ти гликиран хемоглобин, и кога. Аз за 5 месеца от 5,70 с режим , ама не чак стриктен, де, то не може, хора сме, го смъкнах на 5, 20.
Така че продължавай.
Няма да забравя един път как не бях яла целия ден, дори ми прималя преди да се прибера вечерта, викам си  е сега ударих тройка на кз Joy. Познай, 6, 40 само от кафета и вода цял ден и цигари, без храна.
Тялото си прави разни неща, важно е как се чувстваш. Виж колко килограма си свалила, браво.
Аз вече не се впечатлявам много от моите си замервания, защото вероятно кз през деня си варира на по-ниски нива, като си гледам гликирания.
Да не се Фаля много, де. Ще пускам пак в края да март и може пак да опищя темата.

Елорка, да оздравяваш бързо ! Щом ти се спортува, дано така да ти е през цялата карантина, ама не се напрагяй, че това е гаден вирус, разправят хората два дни си добре, два зле, без никаква логика.

# 403
Купи си книгите "Код затлъстяване" и "Код диабет". По-хубаво и подробно обяснение от даденото там - здраве му кажи. Има и примерни режими отзад, снимала съм ги. Ама няма смисъл, направо си купете книгата.

Не знам кога ще намеря време да ги кача тези книги някъде. Май ще си го сложа като задача в списъка, да ги сканирам.

Общо взето в 4-те филма е обяснено почти същото, но мисля, че книгите са малко по-подробни.

Деметра, забрави за кокосово брашно през ден. Не съм чела още за него, аз си позволявам от известно време веднъж седмично, но в началото не го правех и пак смятам да спра, че ми се влоши КЗ напоследък.

Бадемовото веднъж месечно, още не съм си купила такова, а и ми е скъпо, освен, че май не е много полезно. Де да знам. Лененото няма нужда да се ограничава, доколкото знам, ама то не е и възможно да се изяде много от него

Тайс, за короната - така е, и при мен беше така. Уж изглежда, че се пооправяш, и после пак те удари някой симптом.

Може и да понамалих пиенето на вода напоследък знам ли? Ще обърна повече внимание. Магданозът преди ми беше повече и той, сега го позабравям.

Мерси за подкрепата, момичета, днес съм с потънали гемии. Ден така, друг иначе, дерзаем и това е, няма избор. И мен ме е яд, че не започнах по-рано, хем поне преди 5 г. съм зачела в тази тема. Ама ту едно, ту друго, ангажименти и здравето оставаше на заден план. Но си бях казала, че това ще продължи докато ми се открие здравословен проблем. Винаги съм го смятала, при първи следи от заболяване - край. И това е, въпросът е да се намери какво да се направи, че нещо това, което правя напоследък - не е. Първият месец бях много стриктна и изследвания и кг. и см. намаляваха с чудесно темпо.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 12:40 от Минерва

# 404
Благодаря! Да сте здрави момичета! Елора, да минава леко и бързо!

Общи условия

Активация на акаунт