Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 705
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Ей, Минерва, ако можеш да ги сканираш целите - цена няма да имаш.
Искам и аз да ги прочета.
Не че не си знам нещата де. Ама лошо няма, може нещо друго да науча.

Не съм яла днес още. Хапнах половин круша, 1 киви, 2 кафета, 2 бразилски ореха. И 50 мл фреш от портокал и грейпфрут. Иначе аз не пия такива неща, ама майка ми прави, викам я отсипи. Малко съм гладна вече.
Ама ще направя тибетци мъничко и ще правя ядене.
В интерес на истината огладнях чак след фреша. Киви да ям, круша не огладнявам.
Смятайте си има ли смисъл от фрешове Grinning
Брат ми правеше фастове. После си е пускал инсулин и кз. Каза че промяна имало след няколко пълни гладувания.
Не знам 5 или 6.
Но то при всеки е различно.
Той и сериозни драми с кз и инсулин не е имал. Беше пълен в детството, но си отслабна. За режима разбра преди 10 години и си го спазва, но е либерален. Няма да откаже пържени картофи или спагети, но после малко ще ограничи тези неща. Но и спортува.
Та няма драми, но той и не е имал установена ир.

# 406
Здравейте, тази сутрин си пуснах на гладно кз и инсулин ,ето резултатите:

Знам, че не е най достоверното, все пак съм си спазвала режима и не съм приела повече въглехидрати последните дни че да се види тогава какво става, вие как мислите? Но от на гладно преди месец и половина - кз 5.88 и инсулин 18...ячера съм яла последно в 18.00 и после чай. Имаше жестока опашка пред лабораторията и поне час висях права преди да ми вземат кръв, ако се е отразило -отразило..

# 407
На всички е ясно, че промяната е голяма  Sunglasses

# 408
Ех, искам още да ги сваля на гладно..Ама след ядене какво ли се случва..
Тази сутрин си пропуснах закуската , че нямах време и сметнах че съм изкарала 19 часа без храна..броя го за фаст малък..досега  май не бях изкарвала толкова без храна..стържеше ми стомаха малко , ама пък да ви кажа глад някакъв особен не изпитвах..но може да е нещо случайно, принципно ме удря як глад след няколко часа без храна ( тук оставям опцията че при мен може да е на емоционална основа)
Въпреки всичко дега се изкушавам след обяда да изчакам 2 часа и да отида пак да си ги пусна..поне да знам какво става с едно такова хранене- не че беше нещо особено, кюфтета, омлет, салата моркови ряпа и китайско зеле..ама все пак..

# 409
На мен са ми били много по-ниски, но с глюкофаж. То не е и добре.
Въпреки, че преди години тук някой писа, че инсулин 2 и кз 2 било най-оптимално, но не мисля, че е много вярно.
До живот ще си така, не бързаш за никъде.
А как е след храна не знам.
Може експеримент да направиш. Обядваш си по нввмх, отиваш до час в лабораторията и пускаш кз и инсулин и ни докладваш.
Аз обичам такива експерименти Grinning
Все се каня.
Правила съм го това, но бях на глюкофаж. Та малко излишно беше.

# 410
Май ще ме мързи днес да го правя това нищо че си бях наумила..аз си ходя специално в Бодимед  лаборатории, ама ми идва далеч от нас..пък най близката ми е Синево, ама нещо са ми антипатични и персонала и самите лаборатории всичко Grinning без определена  причина..не фи знам колко са им качествени и достоверни резултатите , уж много ги хвалят..
 Елора, защо до 1 час след храненето? На втори няма ли да стане? Нали на първия са пиковите , пък се гледат тези на 2ри? Или нещо не съм дочела

# 411
1 боцкане на гладно. Изпива се гадостта.
2 боцкане е час след пиенето на гадостта.
3 боцкане.
На второ боцкане би трябвало да е пика.
Като си гледам моите изследвания и като съм видяла един тон тук ми е ясно кое е.

# 412
Елора, никво спортуване докато си коронясала......аз като бях болна гледах някво интервю някъв обясняваше как излязъл да тича...и си "вкарал" вируса директно в дробовете...ся не знам колко е вярно, но както казват всички този Ковид е много непредвидим.......използвай момента сега да си почиваш....тибетците не ги знам, но май са някви мудни движения...мърадй с тях ако искаш, но никакво кардио....Simple Smile

Щом оптималния инсулин е 2, значи моя се доближава Simple Smile
Тези дни съм си наумила да си пусна нещичко/интересно ми е дали има промяна в инсулина и да видя пикочната дали се е нормализирала/...следобяд ще ходя да прося направления от личната, че на малката от акробатиката на която ходи им искат профилактични кръв и урина....а аз ще използвам момента като я водя до лабораторията/децата са с предимство/ да не чакам по опашки.....Simple Smile
Коки-браво, много хубав резултат Simple Smile)

# 413
Ъъъ, продължавам с офанзивата с домашните /съпруг и деца/. Стойност 4,9 на гладно как ви се струва?

Елора, много ми се иска да ги сканирам, че все се питат едни и същи неща, които ги пише там. Трябва да се стегна и да го направя.

Коки, чудесен резултат, вие с Азара сте богове направо Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 15:26 от Минерва

# 414
Значи никъв планк, лицеви и клекове.
Ми хубу, ще тибетирам тогаз.
Той вируса е непридвидим, ама аз съм по-непридвидима.
Осмъртявам го с чесънче  и сребърна вода.
Хората ще си помислят, че вампири гоня Mr. Green
Но пък вампири няма около мен, значи работи Joy

Азара, сега при теб е по-различно. На теб кз ти е по-висока.
Я кажи колко глюкофаж пиеш сега? Как си с намалянето на дозата.

# 415
Долчеее, маникюрът е топ както винаги Heart
Благодаря!😊 Това ми е домашното "хоби". 🙂
Fillme, да, явно са променили малко надписите на български върху опаковката с Б 12! 😆 Аз не знам на 4 как бих делила таблетката, ама на 20...🤔🤣 По-интересното е, че като мкг в "дневната доза" все са 50 мкг- няма значение дали таблетка от 1000 мкг се дели на 4 или на 20...😜
Елора, малките сметанки за кафе не бяха ли 10%? Тази е 12%. Като количество е колкото 20 сметанки май...🤔 Аз определено слагам по повече в 1 кафе, не са 2 ч.л. със сигурност. На вкус слагам. 😃 Издържа ми доста време в нашия хладилник, най-отгоре (ноу фрост е, принципно всичко издържа по доста време в него, но държа отгоре , където е най-хладната зона). Докато я изпия си е ок. Сметаната в каничките от Кауфланд е същата като съдържание, количество и вкус, обаче самите канички са ми странна форма, имат някакви релефи отгоре, оливам понякога заради тях...А и май не се затваряха така плътно, както лидълските. 🤔 Но едно на ум с отварянето на лидълска каничка, че аз първия път направо с нож я рязах отгоре, че не знаех как иначе.😅 На каничките от К. май е описано по-добре- първо да натиснеш отгоре, после да издърпаш нагоре (щраква и се отваря). Сега виждам, че са ъпдейтнали опаковката и има вече инструкции за отваряне. 😃

За режимни печива- аз лично не съм ограничавала лененото семе, както и кокосовото брашно. Но имам периоди, когато имам вдъхновение и ми се занимава да пека режимни печива, както и доста дълги периоди, в които изобщо не ми се захваща с това. В един момент на човек просто не му се занимава. 😉 Също така, аз правя основно солени нвх печива, със солени плънки и гарнитури. Много рядко нещо като ганаш или шоко лави...Пека всичко на фурна или във фрайъра, освен палачинки, гофрети и разни печива в тостера с триъгълни или грил плочи (а, и уред за понички имаме, там също съм си правила режимни понички😄; т.е. всеки уред мога да префасонирам в "нисковъглехидратен" уред😃).
Четох много снощи за хром пиколината...Оказа се, че трябвало да се приема 3-4 часа след Л-тироксин 😉, пречел на усвояването; аз ще целя минимум 4 часа след хормона да е... 🤡 Също така, съревновават се с желязото за прикрепване към трансферина- и, хоооп, и тук трябва да сложа някакъв интервал. Желязото не трябва да е близо до магнезия, магнезият и желязото не трябва да са близо до щитовидния хормон...абе, "последният да затвори вратата"! 🤣🤣🤣 Явно засега ще приемам заедно фолиева к-на, хром пиколинат и Б 12 (или с по-малки интервали). За вит. Д- май може да се комбинира с тях (той също трябва да е далеч от магнезия). 😃
Четох наскоро (ще синтезирам накратко и без претенции за изчерпателност), че за да се усвоява вит. Д, има нужда от магнезий (особено при високите дози вит. Д- логично). Затова, за да се усвои по-добре магнезият, трябва да се приема далеч от вит. Д. Не знам дали го обясних добре, един вид...ако се приема магнезий заедно с вит. Д, магнезият "отива" предимно, за да подпомогне усвояването на вит. Д. Нещо такова.
За хром пиколинат четох, че съдейства глюкозата от кръвта да отива по-бързо до клетките, където тя (глюкозата) може да се използва вече за енергия (щом вече е в клетките, а не в кръвопотока). Също така, регулира нивата на КЗ, прави ги по-стабилни и има добър ефект и при случаи с хипогликемия. Индиректно чрез този механизъм подобрява инсулиновата чувствителност. Въздейства върху инсулиновия рецептор. Свързва се с трансферина, затова не бива да се приема с железни добавки, че се конкурират за усвояване (и хром пиколинат надделява обикновено).
Магнезият пък /има го и в първия пост вече- в статията от нашия сънародник/...подобрява инсулиновата чувствителност, по спомен, като усилва някакви сигнали и като помага клетките да станат по-чувствителни за произведения инсулин. Можете да прочетете статията пак.
Не ми се смейте на "обясненията"; преразказвам с мои думи прочетеното, затова винаги е добре да си търсите и други източници, ако нещо ви интересува. 🙂 И все пак, да не забравяме, че няма "магическо хапче" и дори с добавките трябва да се действа предпазливо, да се подбират подходящите форми и дозировки и да се приемат при нужда и за определен период. И да се комбинират така, пе да не си пречат.
Азара, аз май го бях пускала това за идеален инсулин 2-3, но задължително под 5 на гладно. 🙂 Но КЗ в никакъв случай не беше 2 за оптимално...🤔 При теб инсулинът е нисък по други причини, знаеш. Предполагам, че покрай режима просто си станала по-чувствителна към инсулина и затова КЗ вече не ти се вдига с много (спомена, че си яла някакъв плод и КЗ после е била 5 и нещо).
Междудругото, относно ковид, считам, че го минах сравнително леко, но поне 1 седмица изкарах без да ям почти нищо, основно течности...После обаче, на седмица 2 или 3, единствените неща, които ми се ядяха след това в нормални количества бяха портокал, руска салата, кисели краставички...такива неща. Не бях загубила вкуса си, обаче просто нямах апетит и само такива храни ме впечатляваха...Или препечена филия с варено яйце и сирене...Също и топли супи с повече сол и/или малко кисело мляко в тях...Някак ме привличаше солено-киселата жилка. 🤔

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 19:19 от dolce miele

# 416
  • София
Привет момичета, да ви попитам, покрай други изследвания реших да пусна Вит Д и вит б12.
Вид е 31.10, при реф. на лабораторията (рамус) от 20 до 100.

Вит. б12 е 513 при 187-883 норми.

Сериозно нисък ли е този вит. Д? И Вигантол Ок ли е (по 2 капки на ден) и трябва ли вит. К 2 да вземам с него?

# 417
Долче, апетит си имам. Предвид, че съм си вкъщи гледам да се ограничавам.
Аз да нямам апетит, значи нещата са много сериозни Joy
Роналд, нисък ми се струва.
Вигантола пия по 5-6 капки и не всеки ден.
Ти ако искаш по 2 всеки ден може. Честно казано не знам оптималното колко трябва да се пие.
Иначе като го пия взимам К. Е, понякога забравям.

# 418
Роналд, мда, Д е нисък. Под 20 се води латентен дефицит. При тези референции минимум 40 трябва да е, най-добре 70.

# 419
Мисля, че под 20 е дефицит, а под 30- латентен  дефицит.

Общи условия

Активация на акаунт