Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 705
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Написали са 10-20 латентен дефицит, 20-100 оптимално, над 100 - предозиране

# 421
Ще ме светнете ли какво означава латентен дефицит?

# 422
  • София
Аз го разбирам като "спящ дефицит" - почти дефицит, ама не съвсем...все още. Във всеки момент може да се превърне в абсолютен дефицит или пък да премине в оптимални стойности.

# 423
Означава дефицит, който не е явен...но пак си е дефицит...
Роналд, най-добре човек да е възможно най-далеч от латентните...

# 424
2 Капки е доза за малки деца.

# 425
За добавките ще се включа и аз:
Магнезия си усещам кога имам нужда от него. Умора, крампи, глад за сладко. Той някак си засища глада на  организма за сладко. Когато пия магнезий, не ми се яде нищо сладко.
Приемам също мета фолиева киселина постоянно (защото съм хомозиготен носител на мутацията и не я усвоявам от храната), вит.Де от октомври до април грубо, а с б12 внимавам, защото съм го докарвала в небето висок...Омега 3 си взимам като се сетя.
Вит. Ка не приемам, защото имам сериозна мутация на кръвта - Фактор 5 Лайден. Та съсирващите витамини К и С ги подминавам.

В нашето семейство няма човек с диабет или ИР. Но двете ми лели са били на младини с поликистозни яйчници като мен. Не пия никакви сокове, фрешове, газирани и никога не са ме привличали. От девети клас си пия кафето без захар и без мляко, пия го чисто.
Та накратко искам да кажа, че темата на мен ми е много полезна. Няма кой да ми разясни нещата от близките ми.

Роналд, аз знам, че се гонят горните реф.граници. Вигантол по 5 капки всеки ден. Една- две капки на ден е приемът на вигантол при новородено. Обаче този витамин се вдига бавно.

# 426
  • София
2 Капки е доза за малки деца.
А ежедневно колко могат капки?

# 427
Е тия майтапят ли се? 10 си е критично ниски нива, въобще някой как функционира. То при такива нива проблемите не са само ниско Д, ами всички функции свързани с този пре-хормон.
30 не е оптимална стойност, оптимална е 70 така че не виждам как "всеки момент" от 20 може да се вдигне на 70.

# 428
Витамин К2 не е кръвосъсирващ. Вит. К1 е такъв. 🙂
Роналд, аз пия поне по 5. Пила съм и по 15-20 (но с К2 комбиниран).
Миоки, да, и на мен ми изглежда като някаква лоша шега...пък нека после хората с дефицит считат как всичко им е ок...докато не падне под 10. 😬

# 429
Роналд, над 10 капки на ден организмът не може да ги усвои. Максимумът е 10.
Бебетата приемат по 1-2 капки, аз пия по 5 примерно.

Долче, благодаря за инфото. 🙂 Все съм гледала да избягвам К под всякаква форма.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 17:27 от Jupiter sea

# 430
Не е вярно и това за макс 10 капки (съвсем добронамерено го казвам). 🙂 Но има хора, които усвояват по-добре голяма доза наведнъж, а други усвояват по-добре по-умерени, но ежедневни дози.

# 431
Една капка Вигантол, по спомен е 400IU. При дефицит, поне 4000IU дневно, според мен трябва да се приемат.

# 432
Миоки, май беше 500 в една капка Вигантол...Но или 400, или 500, едно от двете. За мен не е огромна разликата, а при дефицит си трябват повече капки, 1-2 е доза за бебета или за профилактика...

# 433
Аз си взимам 4000IU дневно, целогодишно. Писала съм, слънце не виждам и предпочитам да си вържа гащите. Май има някакъв вариант за поръчване онлайн на тест, но по едно време бяха изчерпани. Трябва да видя дали не са се нормализирали нещата.

# 434
  • София
Аз си взимам 4000IU дневно, целогодишно. Писала съм, слънце не виждам и предпочитам да си вържа гащите. Май има някакъв вариант за поръчване онлайн на тест, но по едно време бяха изчерпани. Трябва да видя дали не са се нормализирали нещата.
Миоки, една капка вигантол е 500 IU, сега видях на сайта на фрамар.бг. Ти като приемаш тези дози, заедно с вит. К2 ли ги приемаш?

Благодаря на всички ви, аз съм наясно, че трябва да приемам, даже есента и зимата уж пиех покрай ковида. Но не знаех сега по колко и най-вече дали с вит. К 2 винаги. Да не калцираме бъбреците Simple Smile

По принцип очаквах да съм под 50, но пък чак 31.....ям яйца, сирена, кашкавалЕ, месо.....

Общи условия

Активация на акаунт