Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 656
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Да Нати, аз преди използвах винаги горчица за окрехкотяване на месото.....откровено казано имам страх към захарта.....последния месец имам леко отпускане, щом се тествах с малко брашно...но захарта ме плаши .....
Аз никога не съм била слаба.......движех се около 58-60 кг.....Помня, че първата ми диета/ бях на 20 год/ заради мъж разбира се.....свалих до 53 кг...... не се харесвах много , но и бързо се върнах после пак на старите кг.....после на 27 първата ми бремнност..качих около 14 кг, които си останаха.....с втората на 32 пак качих около12.....пак нищо не свалих..имах няколко сполучливи сваляния на кг, но после се връщах към старите си навици и си ги връщах с горница.....та последните 10 год не съм падала под 80...сега съм 64.....много боклуци съм яла.....и като ги премахнах, явно тялото си пое въздух......нямам друго обяснение....чудно ми е защо не се среща по-често този ефект....като често попадам на постове как са на режим, а не свалят? А и не съм първа младост.....едно е да сваляш кг на 20, друго е на 40+.......майка ми междудругото и тя свали доста кг/около 20, тя тръгна малко над 100/ за последните 4 месеца.....сега влиза в старите ми дрехи.....и като я заринах с такива, много се кефи Simple Smile

# 556
Няма как да се среща често, при положение че не са толкова често хората дето си изчистват храненето. Сама си видяла и по групите за ИР и диабет какви неща ядат и не виждат проблем хората. Или яденето променят, но не броят напитките. Или само си мислят че са променили храненето, но твърде често правят изключения.

# 557
А това, че свалям килограми значи ли, че се движа в правилната посока 😀, при все че не съм толкова стриктна.
Свалила съм 6-7кг. за три месеца /не са много, но аз нямам нужда от повече/. Висока съм 175 и тежа сега 57-58 кг. Даже не искам повече да свалям.

# 558
Сладко,...супер си.....разбира се че е правилна посоката....Когато човек няма много излишни кг не се свалят бързо лесно....повече от 2 кг на месец не е добре за организма, аз свалих 15/за 4 м.....голям шок е.....при мен това си пролича по пикочната к-на......беше скочила доста над горната граница....но аз не се напъвах да свалям кг, а просто заради здравословното състояние не смеех да ям "лоши" неща.....Аз съм с 10 санта по-ниска от теб, и 5-6 кг повече Simple Smile Юхууууу.....радвам си се Simple SmileНе знам дали ще сваля още кг......продължавам да тренирем редовно.....имам голЯЯЯЯЯма разлика......виждат се мускули на много места Simple Smile))))) Още едно доказателство като се съчетае спорта с правилното хранене, колко лесно се изчиства тялото от мазнини Simple Smile)))))

Нати...права си, вчера загубих доста време да обяснявам на една позната, че трябва да седне да прочете за храненето....не е като просто да спре захарта, брашното и т.н   За съжаление много хора попадат в тази клопка......ограничават "забранените" храни, но не знаят какво да ядат на тяхно място и стоят гладни.....затова не е успешен резултата в дългосрочен план.....никой не може да издържи на дълъг глад.......

# 559
А има и такива с налице дефицити на желязо, витамини или друго, което пречи. Да не казвам голяма дума, но ми се струва, че откакто включих и последните добавки, започнаха да се раздвижват нещата при мен. Имам повече енергия, правя нещата с лекота. Трудно е да се разбере колко "инвалидизиращо" могат да действат дефицит на желязо или Б 12 поотделно, камо ли заедно...и така от години. Примерно, сегашното ми "добре" не е като предишното ми 😃 (а говорим вероятно за не чак толкова съществена разлика в показателите все още).
Натка, това с предишния мъж и работа беше добро! 😆
Давам отзив за маслената риба- просто е чудесна! 😍 Топи се в устата. Толкова нежна, че лесно се махат костите. Месото е бяло, не е сухо, не е миризлива риба. Единственият проблем е, че след близо 15 000 крачки и нещо като малък фаст, бях толкова уморена и вече и достатъчно гладна, че сложих рибките да се пекат без да ги изчистя...🤣 А, имат малко неща за чистене рибките. Препоръчвам, аз ще правя още място във фризера.😉
Тук е преди печене:

Вчерашния планиран сладкиш (чийзкейк брауни) се отлага за днес, че вчера бях в движение и стана късно да правя сладкиш. 🙂
Напомням на желаещите, че утре, 16-ти, е Пълнолуние- към 19-20 ч. 😉
Азара, за много хора пък е "лесно"- просто сменят бялото брашно, захар и т. н. за пълнозърнесто и по-тъмно...или подсладител...и се чудят защо ефектът е същия или по-лош...😉

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 09:35 от dolce miele

# 560
Долче, помня и съм се наточила.
Сладко, ти си много интересен случай. Не знам и аз с кого да се консултираш. Висок инсулин , ниска кз, но не е драстично. Чакаме в края на месеца да си пуснеш пак инсулин , дано се е поправил. Но ти си си клечо и ядеш малко.

И аз така бях на млади години, като ходехме с приятели по разни курорти и екскурзии, направо онемявах какви количества храна се поръчаха и изяждаха, а десерт задължително, закуските - леле, мале, аз понеже не закусвам и голяма мъка, часове , докато се набуат с мекици, саламища, макарони, пържени филии със сладка, кисели млека , пфууу. В последните години взех да си слагам поне пържени яйца, че на мен като ми стане гладно, групата нагрухтяла само кафе пие, никой няма време да се занимава с мене.
Но аз сладко почнах да лапам последните години, то веднага ми се отрази, де. И апетит неутолим, и килата неусетно ги вдигнах с по две, по три, та ударих 70.
То това ми е и пределът на мене- 71, 5.
Сега съм 63, и не мърдам хич, това от месеци вече. А искам още, и не за друго, добре съм си за годините и ръста, но се чудя защо не свалям, а и кз твърдо сутрин е около 5, 2.
Нещо хич нямам и енергия, не ми се тренира, килата ми същите, но някаква кожа напухтява.

Вчера какво смешка имах в Лидъла на Графа. Имах рано дело в Съдебната, накостюмена, приключих в 10, 30, то студ и гадно, мрачно. Викам ще мина да си накупя разни работи и ще се прибера до нас.
Нафърлих в количката зеленяши - градинска салата, кейл, броколи и брюкселско зеле  и отивам към каса. Една колежка търчи и се реди с пликче закуски, салфетки и с един безценен поглед ми казва здрасти, аз отивам в офиса, нося за колегите, дежурна по офис, и още по-втрещена ми гледа покупките. А иди обяснявай Joyпонеделнишки кой къде отива и какво слага у торбето

# 561
Долче, да права си за дефицитите....както и не малко често срещано проблеми с щитовидните,,,,от там също се затруднява свалянето.....една моя позната...на която много обяснявах...дадох и книгите на Фънг да чете, та сега стана ясно, че има жесток дефицит на Б12..сега ще й слагат инжекции....ще я видя края на другата седмица да каже как вървят при нея нещата...а всеки втори май е с дефицит на вит Д.....че и скъпи тези изследвания да му се невиди....някъде бях чела  една докторка обясняваше как вит б12 и Д трябва да влязат в задължителните профилактични към ЗК.....

Тайс, енергията аз все я свързвам с магнезия.......приемаш ли такъв?

# 562
Скрит текст:
Долче, да права си за дефицитите....както и не малко често срещано проблеми с щитовидните,,,,от там също се затруднява свалянето.....една моя позната...на която много обяснявах...дадох и книгите на Фънг да чете, та сега стана ясно, че има жесток дефицит на Б12..сега ще й слагат инжекции....ще я видя края на другата седмица да каже как вървят при нея нещата...а всеки втори май е с дефицит на вит Д.....че и скъпи тези изследвания да му се невиди....някъде бях чела  една докторка обясняваше как вит б12 и Д трябва да влязат в задължителните профилактични към ЗК.....
Тайс, енергията аз все я свързвам с магнезия.......приемаш ли такъв?
Не. Чета Долче как добре и се отразява, но аз пиех Б 12 два месеца, като започнах Д , го спрях, спряла съм си и омега 3 , а и прим ойл още имам . Гледам по едно нещо да пия, хич не обичам хапове аз, все ме е страх да не си разбърникам "съвършения " организъм Laughing.
Реших, че витамини ми липсват, затова ще засиля зелениите, хич не обичам и ги избягвам, споделяла съм. Има я някаква, реших, че кафето ми е слабо и всякакви други глупости. Имам една мака на прах, споделяла съм в темата, че преди години хапвах по една супена лъжица в кисело мляко и търчах като индианец на бой в най- големите жеги от тази добавка. Освен да я пробвам и нея. Ще се насилвам да се стягам, че нещо се разплувам.

# 563
А мерси, вярно, че утре е пълнолуние. Ми ще спретна половин фаст, вечеря ще пропусна, че нали вечерта луната лудува.
Тогава маслената риба ще се дегустира, няма начин.
А на скара може да се прави нали?
Макар че аз в последно време рибата си я правя във фурна вече с печен лук и чушки.
Ама май лукът трябва повечко да го пека и после да прибавям рибата. Тъй установих.

# 564
Долче, помня и съм се наточила.
Сладко, ти си много интересен случай. Не знам и аз с кого да се консултираш. Висок инсулин , ниска кз, но не е драстично. Чакаме в края на месеца да си пуснеш пак инсулин , дано се е поправил. Но ти си си клечо и ядеш малко.

Захарта не ми е ниска. Колкото пъти меря в лаборатория /глюкомер нямам/ е над 5.
Ендокринологът, при когото ходих последно ми даде примерно меню с хляб, ориз и др. Придържам се към вашето, макар и не толкова стриктно.

Да питам друго - спирате ли витамин Д преди изследване. Едното ендо каза да, другото не.
Има ли смисъл да пускам гликиран, при положение, че преди 2 месеца беше под 5?

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 12:02 от sladko

# 565
Принципно като се правят изследвания на каквито и да е било витамини се спират въпросните, иначе са си пари на вятъра.
10 дни преди изследването.

# 566
Аз си пия вит.Д постоянно, макар и нередовно и преди изследване, не мисля да го спирам. Ако идеята ти е да го спреш, ако изследването ти покаже достатъчно количество, мисля, че е по-добре да има пауза преди теста, за да се види при липса на външен прием как са нещата.

# 567
Азара, за инсулиновия индекс ми стана интересно. От първа страница на темата разбрах, че има такова чудо. И там има кратка таблица, в която съпоставят гликемичен и  инсулинов индекс.

По темата за въпросите и реакциите на хората какво да кажа не знам. Хем се интересуват, хем пък трудно им било да спазват режим. Да се оправят. Гледайте себе си.
 Аз тепърва го започвам и не мога да кажа, че го спазвам стриктно. Не всичко обичам да ям. Примерно сърца, дробчета и карантии не ям. За обяд пак бързах и си направих гювече със сирене, много кашкавал и 4 резена телешки салам да не е без хич. Две яйца, доматен сос и малко масло

За вечеря съм взела карначета и яйчена салата ще правя отново.
Пил.филе и св.пържоли са в менюто ни. Марината правя само със зехтин, черен пипер и мащерка. От рибите пъстърва и скумрия. Скариди и калмари от време на време, че са скъпи. Обожавам ризото със скариди и спанак и сега не знам как ще стане без ориз работата 😀

Сладко, аз не съм спирала приема на витамини преди изследване. Но съм ги изследвала често само като бременна. Иначе веднъж годишно пролетта примерно миналата година и живот и здраве тази.

Долче, Елора и Тайс ли ще правите фаст? Не знам дали ще се справя аз

# 568
Тайс, аз хваля конкретно настоящия ми магнезиев цитрат. 🤩 Не съм имала чак толкова хубави ефекти от друг. Макар че са ми помагали много за съня, за крампи също (но преди нямах и изявени крампи, както наскоро). За енергията не съм забелязала кой знае какви ползи от магнезий, поне не и преди този на Хая лабс...Ама то с това моето ниско желязо, феритин, Б 12, хипофункция на ЩЗ, недоспиване (това също било симптом на ниско желязо и феритин🤡)...Ако беше само ИР, песен щеше да е. 😃😉
Юпитер, не му се връзвай много на този инсулинов индекс. 😉 Първо, много варира реакцията при различните хора (това са някакви усреднени стойности на ограничен брой хора), второ, мисля, че стойностите се базират на резултати на здрави хора без ИР....Трето, не са правени проучвания на чак толкова много хора и четвърто, разликите между отделните хора са били доста големи. И т. н. 😉 Аз просто гледам да не се храня прекалено протеиново, на сухите меса добавям мазнина, извара и други инсулиногенни комбинирам пак с мазнини и така. Не ям и обезмаслено, изключения са понякога скир и извара 1%- но тях ги ям заради вкуса и комбинирам със заквасена сметана или кис. мляко с по-висок %.
Аз мисля утре да си спретна истински фаст. Т.е. без никаква храна- обаче ще си позволя парче масло, сметана в кафетата, цитрусов чай, евентуално малко маслини или няколко печени бадема (ако много приритам, ще хапна варени яйца с мазнина преди Пълнолунието)- според някои, яденето на яйца удължава фаста. Така че бих приложила и тази хитринка, ако се наложи. 🙂 Таня знаеше повече за този тип фаст...май и някои видове месо ставаха, освен яйца...🤔
Елора, ще стане и на скара рибката.😃 Просто не забравяй да я изчистиш преди печенето. Че е доста нежна риба и ще видиш зор после- като е топла, направо се разпада месцето😍 (макар че когато е студена, по-лесно се махат вътрешностите на вече изпечената).

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 17:44 от dolce miele

# 569
Jupiter sea, ще правя фаст. Даже и днес и утре.
Че с тоя мързел, не че качих, ама малко да се раздвижи тоя метаболизъм.
Ще видим резултата след два дни фаст. Полу фаст, ама си е фаст. Ще го водя цял ден фаст все едно Joy
Моя фаст е обяд и никаква вечеря. Почвам вода сега, преди час и половина обядвах кюфтета със зеленчуци.
Утре рибка ще ям на обед.
Тоя купешки салам да го махаш. Яде се месо, не изкуственяци. Чиста храна ти трябва.
Заболяха ме пръстите да го пиша това.

За инс. индекс и гликемичен - просто съм сложила инфо, да си правят сметката хората. Но често в нета съм срещала таблици с различни стойности. Примерно за едни и същи храни са различни.
Та всеки индивидуално ще си преценя.

Общи условия

Активация на акаунт