Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 643
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Споделям една извадка от приложението за следене на бременността, което използвам в момента.

# 586
Ми да де, то значи едно и също си е.
Тяло с пет кила мускули или толкова мазнини, просто изглежда различно. Теглото е едно и също обаче.
Ама съм чела, че мускулите всъщност помагали да се горят мазнините.

# 587
Да де, за това казвам, че кантара не е толкова важен. При изграждане на мускули и топене на сланина, килата могат да падат бавно или изобщо, но това не значи, че тялото не се променя в положителна посока.

# 588
Мускулът си е активно тегло, той само за да съществува си харчи енергия и вдига общия разход... обаче има и друго. Активни мускули са по-чувствителни към инсулина, докато при липса на физическа активност става обратното.
Движението си е нужно не само за да горим калории, щото повечето тук сме пробвали и сме видяли че не става баш както казват, отрицателен баланс и отслабваш. И при доста от нас намалена физическа активност е немалка част от причините да се озовем пишещи в тази тема.

# 589
Днес в топлата си вода тръснах малко морска сол.
Имам чувството, че спомага за ходене по-голяма нужда.
Разбира се е възможно просто защото не вечерях да имаше такъв ефект.
Ще  видим нататък.

# 590
Понеже аз имам проблем с ходенето до тоалетната, открих,че ако правя 90-секундното хлебче с яйце,3л. хуск и бакпулвер само, ми помага много. Не обичам да го пия хуск с  чаша вода,така ми е хем вкусно,хем полезно (то си е на практика омлет).

# 591
Миоки, Азара, Елора, прави сте за разликата в кг мускул и кг сланина.. Най- добре ще е да пробвам дрехи, които не ми стават. Усещам, че бельото и клиновете, с които ходя, леко май ми се свличат, но може и да си въобразявам.
Качих 12-13 кг през бременността, но тези около 5 кила си ми стоят от родилното.. и аз като Долче съм с хипофункция освен всичко друго и съм се примирила, че ще свалям бавно

Натка, благодаря ти за включването по темата за киселото мляко, саламите и магнезия. За последното се канех да ви питам има ли такива, които да не са сладки, ама съм забравила.. За чист цитрат не знаех. Ще се интересувам. Вие магнезия по кое време през деня го пиете?

Долче, това за въглехидратите аз го усетих веднага. Когато преобладават те в чинията ми, охладнявам след 2-3 часа. Когато има повече протеин и мазнина, хапвам по 2-3 пъти на ден. Но пак да подчертая, че съм в началото и все още не спазвам стриктно храненето..

Елора, и аз съм чувала това за мускулите и горенето на мазнини. Е, аз имам нужда от движение и от някакво раздвижване. И упражненията си ги правя вечер, докато гледаме телевизия. При това най-много половин час . Ето тези лицеви правя, но не мога повече от 5

За кръста правя някакви взаимствани от йогата, че като нося малкия, ме наболява. И определено ми е по- добре

П.с. опитах се с фаста и не успях да издържа. Хапнах последно снощи в 6 и днес в 2 обядвах.

# 592
Не мога да правя аз такива лицеви, дясната ми китка не го позволява. Опитвам се с набиране на лост, но не съм особено постоянна и общо взето съм до никъде.

# 593
Ауу, Миоки, лост. Евала! Там съм 'ептен зле..

За ходенето до тоалетна май ми помага пиенето на вода сутрин. По принцип аз затова закусвам кисело мляко с овесени ядки . Правя си като количество една чаена чаша за закуска. Без него ми е трудно

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 14:48 от Jupiter sea

# 594
Юпитер и аз правя такива лицеви.
В началото пет. Колкото можеш, пак е нещо. Ако правиш дори 3 серии по пет, ще видиш, че след няколко дни ще можеш и 6,7, че и повече. Правиш 5 лицеви, ставаш и 20 клека. После някакво друго, после пак 5 лицеви.
И аз вечерта правя, но към час. Не обичам бързи движения, а и правя няколко серии от всяко упражнения. Примерно като правя лицеви, ставам и минавам на клекове, после нещо леко с гири, после планк, после лицеви, после планк, клекове, гири, глутеус мост, още  2-3 и така менкам. Така хем не каталясваш в една област и правиш повече.
Преди малко приключих гимнастиката - цял час откарах, рибата ми още не се сготвила, късно ще обядвам, няма и да вечерям. Странен фаст ще е Joy Ама нищо, пак си е лишаване от храна. Няма да имам 2 яденета.
Висенето на лост го правя, но там не се набирам. Там вися и се въртя. Това ми е упражнения за кръста. Намествам си гръбнака и прешлените.

Като купувам добавки винаги внимателно чета какво има вътре.
Като четох за магн. цитрат на прах открих, че уж някои доказани фирми слагат подсладител.
Иначе се намира и без подсладител. Просто се чете дребния шрифт.

# 595
Юпитер, не е късно още за фаст, ако имаш желание 😜 Пък и защо не махнеш думичката "провал", фастът не е задължителен? 😜
Аз започвам сега с голяма чаша с кафе със сметана, с доста вода е- към 450 мл чаша.
Купихме онзи ден безлактозно прясно мляко 1,5% от Лидъл- 3 броя, че бяха на купон с Лидъл+ за по 1,29 лв. За кафето ще станат, ама направо е като подслаждано това прясно мляко за моя вкус. А казват, че си било уж като обикновеното 1,5%...да бе...дори на майка ми и' сладни. 😄 Добре, че има трайност.
Вчера правих чийзкейк браунито, закъснелия сладкиш за Свети Валентин. 🙂 Сложих по-малко захар, като в една част от рецептата трябваше да е с бяла захар- аз сложих изцяло кафява, от отровно сладката бяла захар не се купува вкъщи. Ами, пак ми се стори много, много сладък сладкишът...А последния път, когато го правих- преди 3-4 може би години, ми се стори сладък, но нормално сладък като за брауни. Определено ще се прави пак по някакъв повод, обаче силно модифициран откъм сладост- без захар, сладостта ще идва само от тъмния шоколад, а малкото брашно в рецептата ще е режимно...🙂
Елора, как сте с магнезия? 😝 При мен и майка ми още си го има онзи ефект с ВЦ-то...Дължало се на факта, че магнезият привличал вода към червата, така че съчетан с повече вода може да е по-ефективен. Не че аз имам нужда, а и този ефект е по-изявен вечер около 1-2-3 часа след приема на магнезиевия цитрат и понякога и сутрин след ставане. Навън не съм имала проблеми и "разхлабващи" ситуации....😃
Аз засега не сменям магнезиевия цитрат, нищо, че е на таблетки. Пък и наистина си е хубаво и в тези на прах да се чете какво точно има, че не са винаги толкова чисти, колкото може да си помисли човек...

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 16:07 от dolce miele

# 596
Ехее, този фаст не беше ли днес от около 18 часа, та до утре.
Бях се приготвила да изобилствам като се прибера, ама айде и аз с вас да пробвам.
Понеже съм в офиса, досега съм на около 120 гр тахан от бадеми, тук нищо не държа, за да не се изкушавам, и като отворих буркана и ей го. Колегата ми изтегли някакъв калкулатор, ама много лъже това , бре, утре ще го запукам какво ми е инсталирал.
Това ми дава някакви ниски калории за тахана, а аз си викам е сега вече ще следя какво гориво зареждам.
Дава ми за 120 гр. тахан само 217 калории, алоооо Rage
Иначе е разпределило процентите.
Ако ме питате за приложението, само иконката мога да опиша - някаква ябълка червена , с напречни бели ивици, явно това е неверен калкулатор, пууу, колко му се радвах.

Та така и аз с фаста, ще се опитам да не ям нищо до довечера, но то щото в момента съм сита Blush
Прескоча ли вечерята, ще издържа утре до вечерта.

За опорите, и аз така ги правя, но си купих наколенки, защото ме  е страх за колената.
Бавничко действам, да не стане някой фал.

# 597
Оф опитвам се да съм по активна и да ходя повече и веднага ми се прияде шоколад. Ама хич не обичам черен шоколад с висок процент какао, да ми горчи. Някой тествал ли е шоколади със стевиа?

Най накрая ми дойде този пуст цикъл. Сигурно и от това така ми се яде шоколад. Joy

# 598
Bloombug, зарежи го този шоколад със стевия, не ти трябва! 😜 По-добре да си вземеш черен шоколад 70% вместо 80-85% или нагоре, отколкото шоколад със стевия. Или да си разтопиш малко тъмен шоколад със сметана 30% и да си го хапнеш като ганаш. 🙂
Тайс, моето приложение е Cronometer. Пак е ябълка с бели черти, обаче си е точен. 😉

# 599
Долче, тоз ефект от магнезия при мен премина. При мен всяко чудо за три дни.
Примерно 2 дни мога да го пия и нищо, на третия ще ме заведе в тоалетната. Но при мен няма действие след 3 часа, а на другата сутрин.
Може би наистина другия път да джурна повече вода с хапа. То аз пийвам колкото да го глътна.

Таис, аз си слагам възглавничка. Щото съм принцеса Joy

Bloombug, стевията не е за хора с ир. И в първия пост съм добавила неща за подсладителите достатъчно.
За диабетици да, но не и за хора с ир.

Общи условия

Активация на акаунт