Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 627
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
а този хуск къде се купува, в аптеки ли го продават

# 661
Точно Натуралакс си взех, но пия по едно хапче вечер. Ще пробвам с две.
И хуск също ще опитам.
А чая го знам да, ама отдавна съм го ползвала и то в краен случай, да се чете пила съм 2-3 и не помня ефекта Simple Smile

# 662
До половин час???
Завиждам Joy
Аз за да имам лек ефект, трябва да пия хуск всяка сутрин във вода.
Опитах преди време. Спрях чая, давах на хуск. Резултат - подуване, пръцкане. Имаше леко изхождане, но пак задръстване.
Много зависи и от това колко фибри му трябват на човек. Възможно е голяма доза да предизвика обратен ефект.

Да, хуска го има в аптеки.
Има и лаксал таблетки с хуск. Но излиза по-скъпо.

Сладко, хайде взимай две таблетки да видиш. Купи си свещичките на Ева и като усетиш, че нямаш пълно изхождане ползвай.
Опитай и сутрин на гладно топла вода със сол. Малко сол, не казвам да е солена вода, леко солена.
Дават го за доста неща.

# 663
Ако не бяхме в тази тема, щях да препоръчам Квас Тарас с две ръце.
Нали онзи ден се полакомих на промоцията, та изльоках цяла чаша. С уговорката, че съм редовна с празненето на  тазовите резервоари, елеееее, този Тарас направо ми оформи революция, верно, бълбукане, газове, а на другия ден все едно бях в Чистилището Blush

Да ви кажа, провалих си фаста с гръм и трясък. До 23 и половина уж добре, ама после като ме връхлетя някакъв бурен пулс,  ужас, усетих го в ушите и в гърлото и прекратих операцията. Явно при мен нощните освирепявания не са само ментално състояние. Ще го мисля и няма да се отказвам за фастовете. Ще се опитам да мина само на вечерно хранене тези дни, пак ще е фаст.
И без друго фазата на луната е намаляваща и е подходящо за чистене.

Little Evil, мерси, дано да е грешката на този калкулатор само в някои храни. Не  е болка за умиране, пък и мойто от гевезлък малко, да си имам и аз приложение. Иначе много забавно - снощи ме подсеща да вечерям, сутринта ме подсеща за закуска хаха.

# 664
Не знам какво е това квас тарас, но видях.
Не те ли е срам да го пиеш? За бой си. Считай се за ошамарена Joy
Да и аз четох, че като намалявала може някакви изчиствания.
Ама аз фастове си правя когато си искам.
Сега поне приложението ще припомня на мозъка ми и ще имам по-добър ефект.

# 665
При мен, липсата на фибри, действа отлично на перисталтиката. Изобщо, тъпкането с фибри не виждам как ще задвижи по-активно отделителната система, освен, че прави повече обем, който трябва да се изхвърли. Червата си имат механизъм, по който се съкращават и изхвърлят ненужното без външна помощ, освен ако няма някаква патология.

darkmoon_m, аз и друг път съм казвала, винаги първо бих пробвала без лекарства.

# 666
  • Sofia
Против запек приемали ли сте алое на кристали?
Много го хвалят.

# 667
Между другото и аз съм като Миоки. През годините съм минала през много режими и съм установила, че храните с високо съдържание на фибри не ми влияят добре. Запичам се от хуск, трици, овес, плодове, кефир....

# 668
Благодаря момичета,ще опитам сега без лекарства и ако и така няма никакво подобрение,ще се консултирам пак с ендото за друго лекарство,така или иначе след 6 месеца пак съм на преглед.

# 669
Против запек приемали ли сте алое на кристали?
Много го хвалят.

Работи в някаква степен. Ама нали знаеш, всичко е индивидуално. Зависи от организъм, причините за запек.
Пробвай. Но много внимавай. Кристалите са с различен размер. Но това не е най-страшното. Остри са. Един уж малък така ми се заби, че щях да умра от задавяне. Почти си видях живота на филм. Едвам оцелях. Метнах цялото шише в коша и приключих.

# 670
Съчувствам искрено, със сигурност е голям проблем. Ама да се обадя и аз като някоя стара свекърва че редовно и постоянно да си пълните стомаха с фибри, пектин и подобни не е ОК. Ще закъсате за други неща, защото пречат на усвояването им.
На майка ми някои пробиотици както и домашният кефир казва че имат такъв ефект, който при нея не винаги е бил търсен де, проблем започна да има след изкаран тежък ковид с тонове най-различни лекарства, в това число и няколко антибиотика. Но преди това ако по някаква причина се е случвало да пие антибиотик, отказваше да взема предписаните пробиотици че била вземала някога си и били разхлабващи при нея...
Мисълта ми беше че и флората влияе също, не само физическа обемна маса каква има или няма там. Фибрите хубаво я хранят тая флора и улесняват и механично нещата, но може би да има нужда и от внасяне на бактерии ако няма достатъчно собствени. Не съм проучвала по този въпрос защото не ми е трябвало, но според мен си струва да порови човек и да опита това-онова и в тази насока, ако не е.

# 671
Лейдис, не мога да повярвам! Отслабнала съм 😀 Влязох в старите си дънки. Пробвах снощи два чифта дънки размер S, които по принцип носех с колан. Тогава ми бяха широчки, та колан трябваше да слагам. Направо се оцъклих като видях как ми седят. Аз изобщо не можех да ги закопчавам, откопчани ми бяха таман.. леле, като се видях, направо ахнах.. И не е само да ги навра и да съм като в менгеме. Мога да си ги нося и да си клякам с тях. Йес😀
После реших да пробвам нещо горно. Сложих си дънковите якета и дънковия елек, които не можех да закопчея. Закопчах ги, хора! Много съм щастлива!
Накрая сложих една рокля, която бях приготвила да нося на кръщенето на малкия, но тогава беше греда. Ципът, който се закопчава от кръста нагоре чак до врата, можеше да стигне до областта под сутиена. Та бях с друга рокля тогава.
Сега ми седи трепач!
Един месец съм с тренировките, а малко след тях започнах да изчиствам храненето и някои от старите ми дрехи вече ми стават. Много съм щастлива 🥰

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 17:47 от Jupiter sea

# 672
Браво, Юпитер, постоянството винаги се отплаща!

# 673
Нямах много време да меря и други неща. Само още едни слим дънки пробвах, те обаче май са XS. С висока талия са. Тях не успях да закопчея.
Но съм доволна. Усмивката ми не слезе от лицето снощи. Бях като зелка нахилена.

За изследванията ще видя как да съчетая нещата и какво да пусна сега. По принцип витамините ги проверявам април месец. Тсх пускам 2-3 пъти годишно.
Ще видя как ще съм с парите и ще преценя там. Благодаря ви за насоките.
За феритин и гликиран хемоглобин за първи път тук прочетох преди време .. никога не съм ги пускала.

# 674
+ 1 за мнението на Натка. На мен от хуск (псилиум хуск, купен от аптека) ми пада кръвното - може да е непоносимост към живовляк, но не ми се е случвало със сироп за кашлица например. Та трябва да се внимава.
Пробиотиците обаче ми действат много добре. Избирам такъв, който мога да изсипя от капсулата и да не я приемам и нея. Резултатите са чудесни, но периодично имам нужда от приема им.

Общи условия

Активация на акаунт