Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 631
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Даркмун, аз си пия зеления китайски чай. Нямам драма с него. Ама аз съм специална, не мога без него. Даже и с него понякога имам запек. Ама става ако прекаля с кашкавала.
Свещички също ползвам при запек, че не обичам хемороиди. Лактулоза при мен никакъв ефект.
Имам изилакс, но рядко ги ползвам. Ева Кю бива ли ги? Като ми свърша тия, сигурно другата година, може и да ги пробвам.
А купих си веднъж на тандем. Нямах голяма драма този път. Явно преди съм взимала с повече соя и е-та. На Попов ще търся. Ще искам от Роналд адреса тия дни.
При всеки различни ефекти има.
Пак казвам, не виждам смисъл от режим и хапче. Само ако имаш големи нива на инсулин и много кила за сваляне. Ти си решаваш.

Явно не е достатъчна предвид кз. И предвид, че искаш торта. И особено пък ако изпитваш глад.

И какво имаше в тази супа? 3 мини парченца пиле, другото зеленчуци. Пък ако си турила и картофки...
А мазнина колко? Пет капки.
Научи се да ядеш. Омухай три кюфтета и да видим ще ти падне ли.

Таис, и аз съм на фаст. Хапнах си скумрията и сега мирувам. Не съм много гладна, ама обядвах и в 15 часа някъде. Не е трябвало да ядеш тахан.
При фаста е само вода, много вода и никаква храна, която да ти предизвика хормонален отговор.
Не че няма яйчен фаст, ама чистия е най-хубав.
И аз имам алергия, но с режима ми е намалила много. Но никога не ме е дремело, не мога да не отида на море. Мажа се там, чеша се, дера се, минава.

# 646
Офффф...много съм зле.....забравих за фаста....Sad(((((9
Имах много работа днес....закъснях....докато прибера детето от тренировка.....вечерях в 19.30ч......късно ли е да се включвам/ ? Sad

# 647
Не е късно, можеш да вечеряш утре...примерно...Ранна вечеря.

# 648
Принципно фаст може и дните преди и след пълнолунието. Може и на новолуние, на четвърти, абе когато си искаш.

# 649
Супер....значи и аз съм в кюпа.......искаше ми се да се пробвам без вечеря, ама.....къса памет....ще хвърля вината върху хормоните....нали е актуално Simple Smile)))))))

# 650
Елора,аз лично съм доволна от ЕваКю- те стават и за бременни и са щадящи,но действат моментално. 😊

# 651
Те май всички са моментални.
Изилакса му трябва малко време.
Изилакс имат и микроклизми и те веднага действат.
Ама онзи ден ми купиха изилакс и после видях ева.

Азара, тъй като вече почна топлата вода имам една идея за теб. Слагай малко сол вътре в топлата вода. Да видим как на кз ще се отрази.
Същото важи и за Минерва, ако чете.

# 652
  • София
Ехее, този фаст не беше ли днес от около 18 часа, та до утре.
Бях се приготвила да изобилствам като се прибера, ама айде и аз с вас да пробвам.
Понеже съм в офиса, досега съм на около 120 гр тахан от бадеми, тук нищо не държа, за да не се изкушавам, и като отворих буркана и ей го. Колегата ми изтегли някакъв калкулатор, ама много лъже това , бре, утре ще го запукам какво ми е инсталирал.
Това ми дава някакви ниски калории за тахана, а аз си викам е сега вече ще следя какво гориво зареждам.
Дава ми за 120 гр. тахан само 217 калории, алоооо Rage
Иначе е разпределило процентите.
Ако ме питате за приложението, само иконката мога да опиша - някаква ябълка червена , с напречни бели ивици, явно това е неверен калкулатор, пууу, колко му се радвах.

Та така и аз с фаста, ще се опитам да не ям нищо до довечера, но то щото в момента съм сита Blush
Прескоча ли вечерята, ще издържа утре до вечерта.

За опорите, и аз така ги правя, но си купих наколенки, защото ме  е страх за колената.
Бавничко действам, да не стане някой фал.
Аз ползвам това приложение, наистина има грешка при бадемовия тахан, другите изглеждат ок. Аз направо съм вкарала продуктите, които ползвам най-често в "моите рецепти".

# 653
Ох, и аз съм от тези с ненормално дългите черва и ходенето до 00 не ми върви гладко.
А от както съм на режим положението е съвсем зле, с разликата, че не ми става лошо, тежко и т.н. когато не съм свършила тази работа.
Пробвах едни хапове бяхте препоръчали /не са пред мен, забравих им името/, лъжица масло на гладно, топла вода - не става.

# 654
Спирам ги тия хапчета и това е.Едва си отворих очите тази сутрин,толкова съм подпухнала и надута,кантара отчита +3 кг... а снощи ядох 1 купичка режимно шкембе и малко шопска салата в 19:30ч.
Изпила съм вече 12 хапчета и мисля,че до сега трябваше да мине първоначалния дискомфорт.Направо не мога да се търпя така,сякаш снощи съм препила и преяла на въглехидратна маса хах.
Ще опитам без лекарства и ако няма ефект след месец,ще ходя пак при ендото да сменя хапчетата.

# 655
Супер беше фаста. Имаше си ефект.
Нали правих два фаста. Вчера и миналия ден, два фаста един след друг. От първия имаше някакъв ефект. Но от пълнолунието беше много по изразен. Голямо пишкане падна вечерта.
Жалко, че земята нямаше още 2-3 луни. Щеше да е велико Sunglasses
И тъй като аз пропускам лунните фази си свалих лунен календар вчера. Настроих си го да ме предупреждава 12 часа преди всяка фаза. Сега вече нямам оправдания. Е, само на мц не ми се правят  такива неща.

sladko, ами пий ежедневно нещо. Аз не понасям ако не ходя и един ден. Не обичам да се задръствам, това въобще не е полезно. Брат ми в болница влезе от запек. Лекарите са му казвали, че от задържане, намалено изхождане са виждали много страшни заболявания и летателни изходи.
Затова от 20 години си ползвам този китайския чай. Пила съм и други неща, но той си ми работи. Казват ми, че червата щели да свикнат и да ги прецака чая и да спре да действа.
Е, опитах уж други безвредни неща. Никакъв ефект. Отново запек, отново хемороиди, отново вих по луната от болка.
При нормални хора топлата вода би действала, но ние с тия дългучи в нас не сме нормални.
Свещичките ева са най-безвредни. Но всики свещички изкарват само масата натрупана при изхода. Е, пак освобождават.
Ако имаш хемороиди един съвет. Никога не напъвай, ама никога. Точно това причинява хемороидите. Позивите трябва да са естествени, а не насилствени. Един лекар ми го каза. И каза като получа дори и лек запек - свещичка да няма задръстване.
За дългите черва лекуващия лекар ми препоръча хуск, но не ми действа много добре.
Някак си ме издува и повече пръцкам, отколкото да ходя. Пробвах и с много дни прием, не става. Иначе си пия хуска, щото си го имам. Ама като се сетя.

Даркмун, колко ти е кз и инсулин на гладно?
Имаш ли кила за сваляне?
И щом ще махаш хапа, трябва да бъдеш много стриктна поне няколко месеца.

# 656
Инсулина е 12
Глюкозата 6.10
Имам около 15-20 кг за сваляне.
Аз и сега съм стриктна,откакто запопнах на 7-ми си следя храненето,само 1 ден съм яла редче черен шоколад 80% и 150 мл вино.Ям 2 пъти на ден,в едно приложение въвеждам какво ям,за да следя дали не са ми в повече В,но се въртят около 30-40 грама. Храненето ми е само яйца,месо,чат-пат млечни, маслини,масло,зехтин и зеленчуци за салата и някой друг морков в манджата. От това повече не знам накъде да се огранича,освен с 1 ядене,но знам,че за хашимото пък не е много ок това.

# 657
Не ми се ще да пия ежедневно точно заради привикването.
Досега се справях без особено напъване, но миналата седмица какво си причиних не е за разправяне.
Дай една снимка моля на този китайски чай. Четох, че го има в Кауфланд, но нямам наоколо магазин.

# 658
Има го във всяка аптека.
https://subra.bg/bg/hranitelni-dobavki/otslabvane-i-detoks/chay- … -kitay-tnt21.html
Има и един по-евтин. Евтиния не е хубав. Трябва  да има червения надпис dainty beauty

На мен не ми пука за привикването. Какво сега, да седя пълна със стари аки заради някакво привикване. Да получа един тон усложнения пак заради някакво привикване. Ми да привикват. На мен ми е важно всеки ден да се изчиствам.
Съобразявам се с моето състояние. И след 20 години още си ми действа.
Може да пробваш и друго, а не този чай.
Нещо което може да се ползва дългосрочно, няма привикване. Натуралакс. Две капсули вечер.
И чат пат ако усетиш непълно изхождане и задръстване, веднага свещичка да освободиш червата.
Ако искаш това хапче, а не чая.

Инсулина е 12
Глюкозата 6.10
Имам около 15-20 кг за сваляне.
Аз и сега съм стриктна,откакто запопнах на 7-ми си следя храненето,само 1 ден съм яла редче черен шоколад 80% и 150 мл вино.Ям 2 пъти на ден,в едно приложение въвеждам какво ям,за да следя дали не са ми в повече В,но се въртят около 30-40 грама. Храненето ми е само яйца,месо,чат-пат млечни, маслини,масло,зехтин и зеленчуци за салата и някой друг морков в манджата. От това повече не знам накъде да се огранича,освен с 1 ядене,но знам,че за хашимото пък не е много ок това.
КЗ е притеснителна.
Не че и инсулина не е. Просто явно не си върши работата към момента, щом кз ти е такава.
При мен беше в началото 37, но кз 5,5.
Може да опиташ метфогама тогава. Казват, че е доста щадящо за разлика от глюкофажа. Тези от 500 мисля, че се делят, но трябва да видиш хапа в аптеката и да ги питаш.
В първия пост съм дала схема за започване на хапа.
Явно удълженото не ти понася.

# 659
При мен хуск действа много добре. Даже ако го пия в чаша с вода,до половин час отивам до wc.Но така не ми харесва,с яйце на омлет ми е доста по-вкусен и пак си върши работата да нямам запек. Преди време ми го изписа гастроентеролог.

Общи условия

Активация на акаунт