Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 635
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Bibi, пада заради висок инсулин. Какво обядва? Няма почти никакъв смисъл да мериш след цели 2 часа, мери след 1.
Darkmoon, с удължено освобождаване ли е? Аз имах такъв ефект в началото от Глюкофаж с удължено освобождаване. Даже задържах вода не само в корема, по бедра и глезени също. Имах и някакви бодежчета/болки по мускулите- предимно на бедра и ръце...Няколко дни нещо като запек имах (не е типично за мен да имам запек, затова забелязвам и дребните неща, имаше някакво забавяне в перисталтиката. Отмина за няколко дни, седмица може би...🤔

# 631
Да dolce miele с освободено освобождаване е.Ще се напъвам да го пия 2 седмици и ако все така се чувствам ще звъня на ендото.Аз също задържам вода,защото пия,а се хващам,че не ходя особено до wc.

# 632
Аз си правех всеки чрез първата седмица почти ден чай Красиво тяло, с мек слабителен и диуретичен ефект е. Веднъж дневно. Струва 1,50, има го в Кауфланд. Това е единственият чай със сена, от който не ми се гади и повръща. Другият го продават в Италия... 😄 Отминават тези ефекти от хапчето. Нямаше ги в упътването, затова отначало и аз се чудех дали е от хапчето (и понеже нямаше от какво друго да е, разбрах, че е от него).

# 633
Момичета, купих си глюкомер. Снощи 2 часа след вечеря - 5.2. Сутринта 4.4. Обаче след обяд  едно сънливо, измерих е 3.4.хипо.
Защо пада доста не разбирам.
Ми явно имаш доста отделен инсулин.
Ти си знаеш  какво си яла.
И честичко не означава, че яденето в същия ден може да е причината. Има хора с дни не могат да смъкнат инсулин избълван от 1 парче торта.

Момичета някоя от вас имала ли е подуване на корема и подпухналост от метформинов препарат?
Абсолютно режимна съм,бях свалила и 2кг,но откакто започнах да пия вечер меглюкон корема ми е ужасно подут и като цяло самата аз съм подута,усещам чак болка в очите,сякаш ми тежат клепачите...клина,с който ходя из нас ми стяга адски на корема и имам чувство,че съм качила не 2 ами повече кг.
Съмнявам се да е от режима,хапвам по 2 пъти на ден,нормално количество,но така никога не ми е било гадно на другия ден и не минава.... ако трябва ще напиша какво съм яла няколко дни назад,да не би да греша някъде нещо.
Да. Имах. Плюс гадене, отпадналост, леко виене на свят, подпухналост, разстройство.
Но беше защото ми дадоха висока доза глюкофаж. 3000 без схема на плавно покачване.
Спрях и след половин година го почнах по схема.
Ама аз пиех глюкофаж.
Не виждам смисъл от хапче и режим.
Хапче  и режим са при много тежки случаи.

# 634
Пилешка супа обядвах. Не е от храната.
А възможно ли е вдигам кортизола, който пък вдига инсулина и инсулина бута кръвната захар без да е висока.
Сега час след вечеря е 4.8.
Ще меря известно време и ще видя
Елора, лягам и ставам с мисълта за една торта, много ми липсва. Но, не съм яла торта. 😪

# 635
Само пилешка супа?

# 636
Dolce от тая сена имам адски билки в корема,направо кошмарни и не смея пак да пия такова нещо.За сега поне с wc съм ок,пия магнезий от 500 мг на гладно всяка сутрин и ми помага.За тежки случаи имам свещички Ева Кю и Лактулоза Мип,но за щастие отдавна не съм ги използвала,то дори напоследък от тоя меглюкон посещавам wc по 2 пъти...
Дано скоро минат тия неразположения,че е кофти...подута,нон стоп изморена,гади ми се след вечеря,но и аз като теб четох упътването и не намерих част от страничните реакции.
Елора и аз се зачудих и още в кабинета питах ендото,но според него 500 мг било много нисла доза и не пречело да го съчетая с режима.
Купи ли си кренвирши? Четох,че и тук в един мгазин имало,но не съм ходила още.
На този етап сама си правя мезета...домашен пушен врат и свинско филе.Стават екстра и знаеш какво ядеш ☺

# 637
По-ниска доза от 500 мг метформин с удължено освобождаване не мисля, че има...🤔 Таблетката не може да се дели!

# 638
Да. Но, ми е достатъчна.

# 639
Е, ако инсулинът ти на гладно е висок, сваля КЗ до по-ниско ниво. КЗ на гладно може да ти е била добре, но такава КЗ след хранене говори за висок инсулин на гладно, а съответно и още по-висок след хранене...

# 640
Има ли някой юнак на фаст ?
Направо умирам от глад, но съм желЕзо Weary
Днес единственото ми хранене беше таханът.
Сега мерих кз, 4, 3 , е тЕ такава стойност не съм виждала откакто имам глюкомер.
Ако тази вечер пукна от глад, да знаете , че последните ми думи са за мира и човечеството Joy

Шезлонгът ми е от Юск, един доста странен, като някогашните походни легла, сгъва се, че терасата е малка и като се разложа, някой трябва да ме прескача. Но е адски удобен, като полегнеш, краката фръкват нагоре и позицията на тялото е разкошен релакс. Дупарата потъва . Жалко, че няма къде да го държа целогодишно, като се прибера да си полегвам.
Търсих снимки, ще го показвам някой път. И аз съм със слънчева алергия, зловещо става на 6-7 ден на морето и спирам плажуването, а тази година бях и на режим, та със сигурност не е от олио, друга ще да е причината. Но ще си ходя на море и ще си страдам и това е то. Някой път мога да ви покажа снимка на краците опърлени до червено на морето , така съм си от малка като ходя на море. На спа не ми става така, на терасата у нас - също. Това лято се пекох почти два месеца по час - час и половна, ай да не е всеки ден, но през два , и нищо ми нямаше. Мажа обаче деколтето, само него . Краката червенеят, но няма поразии. И пак на морето есента  ме хвана тази гад Rage

# 641
А в тази пилешка супа какво имаше? Проследи си известно време след ядене на какво как реагираш. Може и да не е имало общо с храната, може и да е. От единично измерване на аномалия, е трудно да се предположи каква може да е причината.

Тайс, при мен обривът е сърбящ, не само визуално нелицеприятен.

# 642
По-ниска доза от 500 мг метформин с удължено освобождаване не мисля, че има...🤔 Таблетката не може да се дели!
Не си ме разбрала,няма по-ниска,пия по толкова вечер,няма да се увеличава на повече.Казах го във връзка с коментара на Елора,че няма смисъл от режим и хапче,но ендото ми смята,че има и че 500 мг е малка доза и е добре да я приемам.

# 643
О, Миоки, знам, знам.
Ставала съм на бабуни по врата, помня как виех на Калиакра с едни приятели преди години. Много  е гадно, много.
За същото става дума, това по краката е бонус . На китките на ръцете и по краката е друг модел гад. Пак е същото, от същото , знам ли  и аз.

# 644
Darkmoon, напротив, много добре те разбрах. 🙂 И аз същото имах предвид, че дозата е ниска и едва ли ще ти пречи заедно с режима. Метформинът се освобождава бавно в този тип таблетки.
Тайс, аз съм на фастче. Не така критично гладна като теб, но аз имам тренинг. Мисля, че утре ще се чувстваш страхотно, така че си заслужава! 🤗
Моите пъпчици от слънчевата алергия сърбят и са едва забележими релефчета...Никога не съм имала мехури. На морето слагам слънцезащита задължително. Не нанасям чак на всеки час-два, но за първите дни използвам в горещите часове минимум фактор 30, даже и 50.

Общи условия

Активация на акаунт