Дисниленд Париж - тема 5

• 34 051
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
От днес, 2 март, маските вече не са задължителни.  Остават препоръчителни по време на парадите и илюминациите.
Редактирам......месец май е отворен за резервации за ресторантите

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 08:22 от *Милена*

# 106
  • На планетата Земя
Тази чудна музичка ще звучи няколко пъти през деня по време на кратко шоу на площада пред двореца с герои и танцьори. Така че, поупражнявайте малко с това караоке!

# 107
Здравейте, планувала съм ходене до Дисниленд за мен и дъщеря ми на 13 г за следващата седмица, имам самолетни билети,  датирани билети за парка, хотел и т.н. Четох сто пъти изискванията в сайта на Disneyland Paris за вход, обаче не ме пуска страха, че нещо не съм разбрала и може да ни върнат. Имаме сертификат за преболедуване от края на януари, т.е. изглежда като да отговаряме на изискванията.

Искам да попитам обаче:
1. Трябва ли ми някакво специално френско приложение за сертификат, или мога просто да ползвам това, кеото имам в момента и да дам баркода за сканиране, или най-добре да си нося принтиран сертификат.
2. Трябват ли ни някакви допълнителни документи или тестване за летището/полетите/влизане във Франция?

# 108
  • На планетата Земя
В Дисниленд за всички над 16 години се изисква ваксинационен пас:
- за пълна ваксинация или
- сертификат за преболедуване (резултатът е получен след пср или антигенен тест с дата между 11тия ден и под 4 месеца) или
- сертификат за изключение за ваксинация или
- доказателство за започнала ваксинация - това е някаква сложна схема, при която трябва да са изпълнени 3 условия  - първа доза ваксина сложена преди 15.2.2022 г., втора доза подлежаща в рамките на 4 седмици след това, плюс негативен пср или антигенен тест до 24 часа.

За децата от 12 до 15 години се иска здравен пас:
- пълна ваксинация по френските изисквания или
- негативен пср или антигенен тест до 24 часа или
- сертификат за преболедуване (доказано с пср или антигенен между 11тия ден и по-малко от 4 месеца)

Това е приложението на Франция, с което може да проверите сертификатите си.

https://bonjour.tousanticovid.gouv.fr/en/

Тоест вие си отговаряте на всички изисквания към този момент.

# 109
Дали все още има безплатен шатъл от хотел Magic Circus Paris до парка? Първата вечер пристигаме късно и не си заслужава да спим в някой от Дисни хотелите и планът е да  нощуваме в околността и на сутринта да се придвижим до Шайен.

# 110
  • На планетата Земя
Вие в сайта на хотела проверихте ли? Аз влязох да видя и там всичко си пише.

# 111
  • Luxemburg
Днес видях да препоръчват тези два сайта, че понякога цените били по-добри през тях. Не пречи да се сравни и да се вземе най-изгодната оферта.
За хотел и билети: https://---shoretner923-DLP_hotel_packages
Само за билети: https://---shoretner923-DLP_tickets_only
Рекламират се, че предлагат някакви 10 безплатни принта и 50€ отстъпка ако се резервира до 15.03. Аз
Ще сравня за нашите дати каква цена ще ми даде.
Както писах на предната страница трябваше да сменим датите и го направихме по телефона и с новата резервация ни дадоха закуска и следобеден снакс в хотела, каквото и да значи това. От сайта по-късно като проверих нямаше такава опция със закуска на тая цена. А тоя следобеден снакс пък изобщо го няма на официалната страница. Та следващ път ще си проверя отвсякъде и ще питам и по телефона и ще си избера най-добрите условия. Някой знае ли какъв е тоя следобеден бюфет, пробвали ли сте го? За Нюпорт хотел става въпрос.

# 112
# 113
  • София
След една седмица тръгваме! Очаквам с нетърпение посещението ни там и изненадата на детето! Благодаря за споделената информация!

# 114
  • На планетата Земя
От утре ваксинационният и здравен пас в парка отпадат! Без ваксини и тестове!

# 115
Здравейте! Дъщеря ми навършва 8 години на 22 Април и плануваме да отидем до Дисниленд. Имам няколко въпроса Simple Smile Лоша ли е идеята на този ден да отидем в парка от Париж сутринта и да си тръгнем вечерта? Какво трябва да поискаме и от къде, за да е видно, че този ден детето има рожден ден? Simple Smile

# 116
  • На планетата Земя
Здравей, vbojidarova. Трябва предварително да си купите за този ден билет. На 22.4 работното време на парка е от 9,30 до 23 часа, като в 23 часа започва прекрасното светлинно шоу, трае около половин час. Имайте го предвид организационно, ако искате да го видите.
Може да отидете в City Hall и да си вземете бадж, който детето да си закачи. Но аз, ако бях на ваше място, както казвате, че ще сте там за ден, не бих си губила времето да чакам за този бадж, ако има много хора с различни прошения и ще се очертае дълго чакане.

# 117
Много благодаря Mileto за бързия отговор! Дано да няма много хора, все пак не се отпускаме да пътуваме, както други години.

# 118
  • На планетата Земя
Ще има много хора! На 12 април се навършват 30 години от отварянето на парка и ще бъде изключително натоварено.

# 119
  • София
Благодаря ви за съдействието! Всичко беше чудесно! Прибрахме се много изморени, но изключително доволни!

Общи условия

Активация на акаунт