Дисниленд Париж - тема 5

• 34 046
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Здр, ще сме в Дисни на 02.04 и 03.04 в хотел Шайен, не знаем нищо, ще ми е полезно да кажете нещо повече, как става това с по-бързото минаване, плаща ли се допълнително и каде? Сигурно питам пъпи неща, извинете ме. Мислим на 04.04 да идем в Зоопарка, заслужава ли си?

# 91
От всички споделени коментари малко по малко започвам да се ориентирам, но още не схващам това с ресторантите. Да речем запазвам закуска и вечеря, закусваме в хотела, вечерята мога да я ползвам направо в парка, като предварително трябва да направя резервация за някой ресторант, така ли? И къде мога да видя ресторантите, за да си избера. Макар сегашните събития се надявам всичко да утихне и да реализираме пътуването си, въпреки високите цени. За мен е много скъпо, но нали казват, че кефа цена нямал Simple Smile)
Нашата дата е 15.08, имайки предвид лятната ваканция сигурно е много натоварен парка, споделете впечатления около тези дати.

# 92
  • На планетата Земя
Здр, Анг. Бързото минаване в момента се заплаща, казва се premier access. Струва между 7 и 16 евро на атракция. Може да се плати през приложението. За това зоо нямам информация къде се намира и какво представлява.

plennica, ако си купите полупансион, основното хранене може да е обяд или вечеря. Ако искате да ядете в ресторант, в който повечето хора си запазват и не искате да чакате свободна маса, запазвате си и вие. Информация за ресторантите има на страницата на Дисни.

# 93
Милето, грешни спомени имам относно фотопаса, че можеше и на хартия да си получиш снимка на излизане ... извинявам се за подвеждането...Blush
Пожелавам на всички плануващи да си осъществят пътуванията - много е хубаво там Kissing Heart

# 94
  • На планетата Земя
Зори, мисля, че го промениха това, всичко качват онлайн и ти си разпечатваш после. Ако някой ползва услугата и установи, че все още дават на хартия, нека пише. Аз никога не съм ползвала тази услуга, няма да и да ползвам. Предпочитам за тази сума да си купя някакъв готин суитшърт (например).

# 95
Един бърз въпрос - съпругата ми е с 2 доза поставена на 18.04.21 г., ако сега си постави бустера доза, ще има ли проблем, защото гледам че са въвели изискване бустера да е най-малко 9 месеца след 2та доза?

# 96
  • Luxemburg
Не съм чела темата, но минавам да споделя какво мнение оставих в една британска група във ФБ. Поствам го в оригинал, ако не може или не де разбира по-късно ще го коригирам и преведа на български, че в момента съм в движение. Тая нощ не съм могла да соя от притеснение дали ще ни отменят резервацията или ще изгубим голяма сума пари.
“I share with you some information about our reservation for this weekend in Newport Bay Hotel Disneyland Paris.
My husband surprised us by deciding to give my daughter a long-awaited visit to the park for her birthday next week. He made the reservation directly through the site www.disneylandparis.com. Unfortunately we had to change our reservation or cancelled it. The number from the reservation doesn’t work (078156021). We tried another one (078156024) but the result was the same. No one is responding to my email. My husband opened a chat and a guy we chatted with told us that they would reply to our email in a few days, and we didn’t have that much.  His advice was to contact them through social networks 😳. We waited for more than 40min for someone to answer the phone +33160306053. Thank God someone answered and resolved our problem (we moved a booking to a different date) for the same amount but with breakfast and afternoon buffet. Finally I asked the operator where she was and guess where she was calling from - Florida 😳. I never imagined it was such a nightmare to contact Disneyland Paris. I hope the park is worth all the headaches.
If you have to change or cancel your reservation call the number above and save time.”

Ангел Радев, след бустера трябва да са минали 7 дни.

# 97
  • Пловдив
Къде ги четете тези изисквания, няма такова нещо. Най-късно  7 месеца след 2 доза трябва да сложите бустер. За Дисниленд мисля, че имаше изискване даже за след 4 месеца.
След бустера трябва да са минали 7 дни, ако предходните ваксини не са одобрени в ЕС.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 15:37 от *Милена*

# 98
  • Luxemburg
Не знам как си го превеждате, но ясно е написано, че ако сте завършили пълния курс на ваксинация трябва да получите бустер ако са минали повече от 4м след 2рата доза. Най-лесно става като си свали човек приложението за сканиране във Франция и така си сканира кода. Там излиза до кога е валиден или бил валиден.За момента Дисниленд има свои изисквания и съм ги посочила в шорткът.

Ако владеете английски ви препоръчвам тази фейсбук група. Доста информация дават, а и до неделя бяха във ваканция децата им, та съвсем прясна информация дават https://www.facebook.com/groups/DLPforBrits/?ref=share
Също така си свалете приложението на парка и от него може да следите времето за чакаме, да правите резервация за ресторант (в момента за най-търсените ресторанти дава дата чак за април), информация за всички услуги и атракции. Много е полезно. Аз от два двна започнах да го ползвам да видя за коя атракция колко се чака. До неделя район Париж са в училищна ваканция, този период се смята за натоварен, та ми дава някаква представа колко се чака през седмицата и през уикенда.

А откъде правите резервация за парка? Ние направихме през официалният им сайт заедно с хотела, но ми е интересно другите как го правят. За самия парк виждам че са пуснали само до началото на юни дати, та ако не спиш в самия ризорт няма начин да се запази толкова напред дата. Или пък греша?

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 15:19 от ronicat

# 99
  • Пловдив
Да, чела съм малко през ред. Ако са изтекли 4 месеца от втората доза, бустерната става валидна след 7 дни. И нашата резервация е през сайта и е за хотел + билети за парка

# 100
  • Luxemburg
Аз силно се надявам да махнат тези свои ограничения Дисниленд. В доста страни от западна Европа махат ограниченията, Дисни ги увеличава. А на моята голяма дъщеря сертификатът ѝ за преболедувал е от 22.01 и 4 месеца е точно на 22.05, когато ни е първия ден. Не ми се иска да я ваксинирам предсрочно само заради Дисни. Ние точно заради новите Ковид мерки трябваше по спешност да сменим резервацията от тоя уикенд та чак за май месец. А уж трябваше да е за РД на детето. Нищо, здрави да сме.
Изчетох тая тема, няколко неща научих от първа страница. Точно ме интересуваше в колко часа да направя резервация за Реми и разбрах, че в 19ч хем ще можем спокойно да се нахраним, хем няма да изпуснем фойерверките. За тая седмица намерих някъде, че парада е в 17ч, а фойерверките в 20ч, но вече не го откривам. Та ще съм благодарна да споделите къде да го намеря.
Прочетох, че в хотел Нюпорт има среща с героите или нещо от сорта. Някой има ли повече информация за това? Мислих, че ще мога да се обадя в хотела и да разпитам подробно преди да сме на място, но то се оказа, че нямат телефон за връзка.
От тези, които сте ходили вече, колко атракции успявате да минете за един ден? И възможно ли е един човек да чака и пази ред, докато децата отидат на някои други атракции?
Споделете за колко време се стига от началото на парка до двореца ма Пепеляшка и до Дисни Студио? Искам да си изчисля колко време ще прекарваме в предвижване от една до друга атракция. След като обявят затваряне на парка всички атракции затварят, но самия парк и магазини отворени ли са? Питам, защото ми се иска да си направим снимки като се поизпразни и да имаме както дневни, така и хубави нощни снимки, а и да не губим време за сувенири през деня, а именно като се прибираме. Моите деца ме питаха дали с такива диадеми с ушички ще ги пускат по стръмните атракции. И изобщо как стои въпроса с раниците при положение че на някои влакчета се върти във вдички посоки и дори с главата надолу? Има ли къде да се остави?
Съжалявам за многото въпроси, но ми се иска да ми се изясни сега докато съм на тая вълна. Благодаря на всички.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 17:17 от ronicat

# 101
Здравейте! Смятам да направя резервация за ресторантите предварителво. Кои са най-предпочитаните места за хапване в Дидниленд? Закуската ще е в хотела, т.е интересуват менай-готините ресторантчета за обяд и вечеря? Разгледах сайта,но тъй като вариантите са много, пък ние за първи път ще сме там ми е малко объркано. Бих се радвала да получа препоръки.

# 102
  • На планетата Земя
ronicat, резервации правя само през официалния сайт. За Chez Remy ще следите кога може да се резервира (може би скоро ще отворят резервациите за май) час в зависимост от работното време на студията, защото те затварят по-рано от парка. Срещи с герои има във всеки хотел на специално място в близост до рецепцията.
За пазенето на ред - не се прави така и никой на опашката не би приел такова Бай Ганьовско промъкване на останалите от компанията. От входа на парка до двореца са 3 минути. От изхода на парка до входа на студията са примерно 5 минути.
В часа за затваряне на парка (да кажем 22 часа) започва светлинното шоу, което трае около 25 минути. Атракциите работят до 22 часа с изключение на тези, които се намират зад двореца (Adventureland, Fantasyland), те затварят по-рано от съображения за сигурност. След края на шоуто магазините по Main Street са отворени и можете да пазарувате.
Нека децата да си ходят с диадемите, но вие сами ще усетите къде не е подходящо да са на главите, ако има опасност да паднат. В определени атракции има места за оставяне на раницата. Аз на Индиана Джоунс затварям всички ципове и си премятам презрамката през крак, ръка, на атракцията има един loop, няма как тя да изпадне. Виж, ако си си оставил очилата на главата .....

Snow_sn, ресторантите наистина са много, едни са бюфет, други алакарт, трети тип Макдоналдс (КФС)...... Първо кажете какъв пакет НВ ще купувате - стандарт, плюс. И за колко дни ще го мислите яденето.

# 103
Mileto, смятам полупансион плюс да купя. Ще бъдем с две нощувки/ 3 дни парк.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 09:53 от Snow_sn

# 104
  • На планетата Земя
От 4 март се увеличава броя на героите, с които може да се снимаме. Социалното дистанциране все още важи.
Ето героите, локациите и часовете:

Winnie The Pooh - The Boarding House - 8:30 - 11:30 и  13:00 - 15:00
Max - Ribbons and Bows (изхода на парада) - 11:45 - 13:45
Mary Poppins and Bert - Gazebo outside City Hall - 12:45 - 13:30
Pinocchio - където стартира парадът - 11:45 - 13:45
Mickey Mouse & Friends - Meet Mickey House - 10:00 - 18:00
The Genie - Aladdin Lamp Meet and Greet Spot - 11:45 - 13:45
Rafiki - The Jungle Hut by Hakuna Matata - 11:45 - 13:45
Baloo - пътеката до Colonel Hathis към Big Thunder - 11:45 - 13:45
King Louie - до Indiana Jones (срещу тоалетните) - 11:45 - 13:45
Stitch - Casey's Corner - 8:30 - 15:00
Eeyore - Plaza Gardens - 11:45 - 13:45
Hook and Smee or Captain Jack Sparrow - Captains Jack Sparrow Balcony - 11:40 - 13:00 и 14:50 - 16:50
Darth Vader - Starport - 10:00 - 17:00
Cowboy Goofy - Big Thunder Mountain Gazebo - 11:45 - 14:45 и 16:15 - 18:15
Phantom Mickey - Phantom Manor Gazebo - 10:45 - 13:45 и 15:15 - 17:15
Cowgirl Minnie - Cowboy Cookout Gazebo - 10:45 - 13:45 и 15:15 - 17:15

Общи условия

Активация на акаунт