Дисниленд Париж - тема 5

• 34 055
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • В полите на Витоша :)
Благодаря, Victoria_! Simple Smile
Може би е най-добре да им се обадите да питате за доплащането. И аз щях да звъня, но реших първо тук да се допитам Simple Smile

# 571
Здравейте, предстои ни 1 ден в Дисниленд Париж в началото на м.април. Благодаря ви за цялата информация! Изчетох доста, но все пак следните въпроси се въртят в главата ми:
1. От къде може да се вземе пица с формата на Мики Маус
2. Има ли атракции, за които се плаща допълнително и кои са те? Интересни ли са, заслужават ли си парите?
3. Каква храна бихте препоръчали?
4. Какво си купувате от магазините в парка?
5. Принцес павилион и Meet Mickey Mouse какво представляват, за снимки ли е и плащат ли се допълнително ?
6. Разходка с конче и влакче влизат ли в цената и плащат ли се допълнително?
7. Атракциите работят ли по време на парадите? Ако да, може ли да отстъпим реда си, за да гледаме парада и после да се качим на атракцията?
8. Има ли магазин,  от който може да се вземе висулка на Дисни за гривна Пандора? Ако има, къде се намира?
9. Освен на закуските в хотелите, има ли друга възможност да се снимаме с героите на Дисни. Ако да-на определено място ли стоят и заплаща ли се за снимане?

# 572
1. няма такава пица/почти съм сигурна/- има торта с формата на главата на Мики /мисля че беше 35 евро/ - можеш да си я поръчаш във всеки ресторант
2. няма такива - всички атракции са безплатни /то оставаше и да се плащат при тези цени за вход  Sweat Smile
3. не мога да препоръчам храна - много е въпрос на вкус Sweat Smile
4. само малки сувенири за спомен, че цените са безбожни
5. това са помещения, в които в определените часове стоят съответните герои - редиш се на опашката, за да се снимаш с тях - можете да се снимате с вашите телефони или апарати и не плащате нищо - ако искате професионални снимки - снима ви фотографа и на излизане си плащате да ви разпечатат вашите снимки/ нещо ми се върти около 10 евро, но не съм сигурна за цената/
6. няма кончета мисля, има влакче, което обикаля целия парк - не се плаща, то си е една от атракциите; има един балон, който е вързан и се издига на високо, той е в Дисни вилиджа /извън парка/ и за него се плаща - не помня колко може би пак около 10-15 евро да беше 2019;
7. Атракциите си работят през цялото време, парада си има часове - не може да си отстъпвате реда и да ви го пазят на атракцията - ако се махнете от опашката, после се редите отново
8. не мога да кажа
9. на много места в парка застават герои за снимки - същата е ситуацията като в павилионите - ако се снимате с ваши камери, не плащате; ако ви снима фотографа и си искате от техните снимки - плащате
информацията ми е от 2019, но мисля че не са променени много нещата...разгледайте официалния сайт, особено често задавани въпроси - много е полезно
Приятно изкарване ви желая Bowtie Много е приказно!

# 573
  • На планетата Земя
Пица с форма на Мики Маус има например в Colonel Hathi's Pizza Outpost в Adventureland.
За нищо не плащате допълнително, защото имате един ден, няма да можете и без това да минете през всичко, включено в цената.
Храната - за един ден не се концентрирайте върху нея. Една Мики Пица си е ок Simple Smile
В магазините има всичко на всякакви цени - последния път си купихме купичка за супа, фъстъци, пъзел на целия парк, раница, фланелки за 30тата годишнина, колекционерски постери, химикалки.
Разходката с конче, трамвайче са включени в цената, сутрин е най-добре първи на опашката, влиза в цената. Имате 1 ден, предлагам да оставите за друг път, защото местата са малко и може да се чака повече.

Да, има 2 магазина на пандора - единият в парка на Мейн Стрийт, другият в студията. Последно купихме колекционерска тематична висулка от Phantom manor.

# 574
Ние гледаме да купуваме уж неща, които после ще се използват, но това зависи и от възрастта на детето. Когато синът ми беше на две години, получи само един плюшен Мики. На седем години се прибрахме с един огромен Стич, два ключодържателя, които си закача по раници и чанти, суичъри, тишърти, чаши, чинии, раница, шал (за мен), много картички (правим албуми от местата, които посещаваме), пазарски торби, шапка с плъха Реми (не че носи, но…).

В самия парк избягвам да купувам всякакви работи за ядене с изключение на закуска/обяд/вечеря. Синът ми е с ‘официално предупреждение’ от педиатъра да не яде нищо извън трите основни хранения. Та и двамата гледаме с влажен поглед захарния памук и вадим ябълките 😤

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 18:52 от Nedinka

# 575
ЗориБ, Mileto, Nedinka, благодаря ви много за информацията!
Пропуснах да попитам можем ли след като сме посетили дадена атракция, веднага да се качим/посетим втори път, или ако искаме да повторим ще трябва да чакаме опашката отново?

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 22:39 от smile777 :)

# 576

Ако мога да дам един съвет.

Ако детето е достатъчно голямо, можете да му определите някакъв бюджет, който да изхарчите за сувенири в парка. Аз така бях направила с моя син, когато беше на седем.  При нас обаче бабите и дядовците + двете лели и чичо му му бяха дали пари за рождения му ден, който беше точно тогава, със заръката да си купи подарък от парка. Та в крайна сметка аз си прибрах моя бюджет и го оставих да харчи своите си пари. Когато детето вади само пари и вижда как бързо свършват, определено желанията за неща, които на следващия ден ще бъдат в кофата, намаляват. Иначе сигурно щяхме да се разправяме за безбройни плюшени играчки и някакви мечове на стар уорс.

# 577
  • Пловдив
Пропуснах да попитам можем ли след като сме посетили дадена атракция, веднага да се качим/посетим втори път, или ако искаме да повторим ще трябва да чакаме опашката отново?

Разбира се, че се нареждате наново и чакате наново. Да не говорим, че често изходът е доста настрани от входа и няма и как да се “ шмугнете”. То май няма и как да стане, нон стоп има служители, които следят.

# 578
  • На планетата Земя
DaStKi, да отговоря на някои от въпросите ти:

Разгледайте на сайта всички ресторанти в парковете и хотелите, които предлагат храна по програмата полупансион. Трудно ми е накратко да опиша за всеки по нещо, защото не са един и два. После, ако има въпроси, питайте конкретно. Рейнфорест се плаща отделно. Букването на ресторантите трябва да стане възможно най-скоро.
Не взимайте фастпасове, мисля, че ще успеете да се качите на всички за тези дни.
Всички спектакли ще са интересни за децата.

Green Eyed, да, в хотела, като влезете, ще питате къде е гишето за вече чекирали се онлайн. Там ще ви чака готовият пакет с картите. Оставянето на багажа е на друго място, ще ви опътят. В този хотел няма опция за носене на багажа в стаите. До 15 часа ще получите смс коя е вашата стая и къщичка.

За храненето - вие преценявате дали да хабите парите по фастфууд или не. Имайте предвид, че и в някои заведения фастфууд се чака, докато дойде реда и се вземе храната. Ако толкова бързате, резервирайте си следобедни часове за Плаза Гардънс или Аграба - там е шведска маса, ще можете да се нахраните бързо, бавно, както искате. Има и готвено, и пица, и салати, и десерти, и сирена, и меса.

Ако съм пропуснала някой важен въпрос, казвайте.

# 579
Сигурна съм, че го имаше описано някъде, но сега от сайта не ми става ясно каква беше разликата в half board стандарт и плюс пакета?

# 580
  • София
Така... крайно време беше, но направихме стъпка 1- резервирахме самолетните билети до Париж. След доста мислене се спряхме на 02-09.06 . Планът е първо да посетим Париж (така и малко да сме сигурни, че ще стигнем за Дисниленд, ако отменят полета).
Намислили сме три дни в парка- 6,7,8ми.06. Намислихме да спим на близък хотел- не от тези на Дисни, а до някакъв мол. Има ли хора, които да со правили- пише, че има Дисни Шатъл точно на входа. Има ли разлика, ако купя билетите за парка сега или след месец? В общи линии всичко ще ми е полезно. Приемам и съвети къде да спим в Париж Simple Smile

# 581
Ние винаги отсядаме в хотел във Val d'Europe. Предполагам, че говорите за Adagio, те са два - единият е по-близо до мола, другият до езерото. Доколкото разбирам вие сте в този до мола - хотелът е ок, стаите са старички и износени, но е чисто, топло, уютно (поне при нас беше така, де Simple Smile ). Относно шатълите - супер са, има си разписание кога тръгват към парка, кога се връщат, спазват го. Само внимавайте от коя спирка трябва да се качите - жълта и зелена са и до обяд се качвате от едната, после от другата. На връщане от парка се качвате от там, от където сте слезли - мисля, че беше спирка F. Имайте предвид, че след илюминациите е ужасна блъсканица за шатъла, ако можете или избързайте, или поизчакайте малко, да минат поне първата вълна хора.

# 582
  • София
А не, някакво airbnb, но това не е от такова значение, по-скоро имах предвид шатъла, но вече от приятели разбрах, че е 15тина минути с него, което напълно ни устройва. Благодаря за препоръката за шатъла.
Аз се метнах та направих следната програма- 02-05.06- Ще спим в Париж, харесах 8ми район от темата за Париж, да малко е по-скъп, но евтините бяха в райони, описани като мулти-култи, което малко ни страсна (по принцип сме толерантни, но знаем там какво може да стане). Подробности няма смисъл в тази тема.
От 05-08.06 ще сме в апартамента до Дисни и 6,7,8ми ще са ни дните за парка. На 8ми хващаме някакъв превоз до Бове, където имаме нощувка и на 9ти за съжаление рано отлитаме на обратно.
Превозите още не съм имала време да чета, но видях, че има писано. За Бове-Париж видях и цени от около 17евро на човек в посока, после ще видя от Дисни от Бове колко ще излезне.
Нямам търпение вече, аз се вълнувам повече от детето, заради което е посещението по случай първият юбилей Simple Smile

# 583
В Париж всичко е мулти-култи. А какво може да стане? Каквото и навсякъде.

По-скоро гледайте да сте близо до удобни спирки на метрото, а защо не и на пешеходно разстояние до някоя от забележителностите, които ви вълнуват. Това за Париж. Конкретен хотел не мога да препоръчам, защото ние от години ходим само на airbnb. Хотелите са ми тесни. Специално за Париж миналата година бях гледала много симпатични и на не лоши цени в близост до Айфеловата кула и с хлебарница на пешеходно разстояние (за бързо осигуряване на закуската). Не знам в кой район се водят.

# 584
  • София
Нединка, airbnb сме и ние. Има няколко района, които откривено си пише да се избягват, но да не изместваме центърът на темата Simple Smile
Конкретно- има ли значение по кое време се купуват билетите за Дисниленд? Винаги ли за дата 05.06 примерно цената ще е същата или има като Low cost компаниите?

Общи условия

Активация на акаунт