Дисниленд Париж - тема 5

• 34 108
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря за инфото.
Ще се опитам тогава нещо сама да организирам, може би в някой от хотелите на Дисни.
Детето не е пътувало с мен досега и ми се иска да сме максимално близо до парка, дори да е на по-висока цена.  Самолетните билети са около 1300 лв.
Организираната екскурзия излиза 3300 лв. за двама и ще сравня... И двата дни ще имаме приблизително по 8 часа в двата парка, което за първо ходене не ми се вижда малко.

Какви са тези самолетни билети за 1300 лева? Нали сте само вие и детето, т.е. двама души? Много ми се струва.

# 526
Благодаря за инфото.
Ще се опитам тогава нещо сама да организирам, може би в някой от хотелите на Дисни.
Детето не е пътувало с мен досега и ми се иска да сме максимално близо до парка, дори да е на по-висока цена.  Самолетните билети са около 1300 лв.
Организираната екскурзия излиза 3300 лв. за двама и ще сравня... И двата дни ще имаме приблизително по 8 часа в двата парка, което за първо ходене не ми се вижда малко.

Какви са тези самолетни билети за 1300 лева? Нали сте само вие и детето, т.е. двама души? Много ми се струва.

Ами гледах от 12 до 15.04- 665 евро. Намирам и за 350 евро, но се съобразявам и с неучебните дни при детето.

# 527
През априлската ваканция няма начин да са евтини билетите. По-добре май месец погледнете. Има много неучебни дни.
Иначе възрастта на детето е идеална за Дисниленд и според мен ще си изкарате чудесно! И наистина няма нужда от организирана екскурзия за град като Париж:)

# 528
И аз бих препоръчала да погледнете през май. Тогава има почивни дни в България, които не са почивни за Западна Европа.

12-15 април е седмицата след Великден, която най-вероятно е ваканционна за по-голяма част от училищата.

Като се замисля обаче, аз по-малко от 300 евро за самолетен билет не съм плащала, та вероятно тази цена не е толкова висока. В първия момент ме стресна.

Хриси, наистина можете сами да си организирате всичко. Просто трябва малко да се позанимавате. А защо не пробвате за средата на юни? Предполагам, че детето ви тогава вече ще е ваканция. Тогава е все още учебно време за Франция и околните държави.

# 529
Здравейте,
след  изчитане на доста от темите, запазихме с ММ датите за нашето "комбинирано" пътуване с децата.

Към момента на екскурзията, те ще са на 4 и на 9 години.

Отварям пост с цел да получим съвети или насоки с които да си помогнем в организацията.

На 09.07 Голямото дете е рожденник, а на 13.07 имаме кръгла годишнина от сватбата ни.

Искахме да комбинираме поводите и организацията направихме така:

Взели сме билети за 3 дни с 2 нощувки в Дисни, х-л SantaFe (заради рожденника, автомобилен фен), като летим към Париж на 09.07 сутринта и се прибираме към София на 13.07 вечерта.
За хранене в комплекса избрахме само закуски, не сме били на подобно пътуване с децата до сега и не знаем кой- кога и какво ще има нужда и дали щеше да е по- добре да имаме Half-Board.
Вероятно ще се оправяме със сандвичи, пици и кроасани Simple Smile

Летим с RyanAir, кацането е на Буве и с цел да хванем повече време от първия ден в парковете смятам да вземем споделен трансфер директно Буве - Дисниленд.

Там нощуваме 09 и 10ти, след което искаме да отидем на бюджетно място в Париж за още 2 нощувки.

Момента с Айфеловата кула ни е задължителен и искаме да му се насладим на спокойно, вероятно 12-ти , а останалите неща - за което ни стигне времето с което ще разполагаме до 13-ти следобед, преди да тръгнем за летището за полет около 20 часа.

Това е нашия предварителен план, от който тези дни предплатихме престоя в Дисни и полетите на посочените дати в двете посоки.

Ще се радвам ако споделите как виждате нещата и дадете мнение и опит какво може да добавим, съобразено с времето и възрастта на дечицата ни така, че престоя ни да стане още по- хубав.

# 530
Здравейте.
В крайна сметка реших да се запиша с детето на организирана екскурзия с агенция Дари Травел.
Прочетох хубави отзиви за тях, а датата на екскурзията е 29.05- 2.06. Дано се осъществи.
Тук хубавото е, че са 4 нощувки и първата е в центъра на Париж, а останалите 3 в района на Дисниленд, като ще имаме карта за 2 дни в 2-та парка и ще можем от сутрин до вечер да сме си в Дисниленд.
Посъветвахте ме сама да си организирам пътуването, но при смятането на самолетните билети,тези за парковете и хотела се получава много малка разлика с предложената от агенцията.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 18:25 от hrisi04

# 531
  • ВАРНА
Скрит текст:

От 6 март затварят (очаква се да се реши за какъв период)
DISNEYLAND PARK 🏰
• Big Thunder Mountain
• Dumbo the Flying Elephant
Walt Disney Studios 🎬
• Crush’s Coaster

# 532
Прасунчо, то винаги има затворени атракции /за реконструкция/.
Когато ни е ходихме бяха затворени 7-8 броя, сега ако са само тези трите си е екстра - особено Дъмбо - никой нищо не губи - това е обикновена въртележка със слончета, каквито /подобни/ има във всеки Лунапарк...даже ние като бяхме се наредихме на този Дъмбо, но бяхме от последните, които настаняваха за врътката и слона, в който ни посочиха имаше локвички дъждовна вода на седалките - помолих да я попият - докато момчето от стафа затича за парцал, момичето дигна рамене и каза "ми то вали?!!" и ние си излязохме и не го удостоихме с присъствието си ... SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 533
  • ВАРНА
Това е парк отворен 7/24. Нормално е да има затворени атракциони с цел поддръжка и прочие.
Споделих информацията за тези, на които им предстои пътуване.
Нашето поредно ще е 2024, когато би трябвало да е завършена реконструкцията на Нотр дам  Simple Smile

# 534
Скрит текст:

От 6 март затварят (очаква се да се реши за какъв период)
DISNEYLAND PARK 🏰
• Big Thunder Mountain
• Dumbo the Flying Elephant
Walt Disney Studios 🎬
• Crush’s Coaster

Има ли шанс до края на май да ги отворят. Много ще ме е яд за Big  Thunder Mountain

# 535
  • На планетата Земя
Crush и Dumbo ще са затворени до 18 март, BTM - до 31 март.

# 536
  • Варна
Това е парк отворен 7/24. Нормално е да има затворени атракциони с цел поддръжка и прочие.
Споделих информацията за тези, на които им предстои пътуване.
Нашето поредно ще е 2024, когато би трябвало да е завършена реконструкцията на Нотр дам  Simple Smile

Мнооого готино! И аз планирам вече 2024. Иска ми се да ходя и на Олимпиада.

# 537
Здравейте момичета, прочетох цялата тема и съм изключително благодарна, че ви има Green Heart така ми се избистриха много от въпросите, а Mileto е истински Дисни master, правилно някой беше казал по-горе, че трябва да я вземат на работа в парка или поне % да и плащат Simple Smile

Тъй като обещах на каката (на 8г.) да отидем в парка, без да съм наясно с цялата Дисни “магистратура”, която трябва да подготвя, изчета и планирам, ще се наложи да ходим до там с бебето, което ще е на около годинка тогава. Само да вметна, че съм ходила там през 2000 г. И си спомням как ни пуснаха вътре и никой нищо не ни е обяснявал предварително, нищо не сме планирали и преживяването тогава за мен беше сбъдната мечта,  незабравимо си изкарахме Simple Smile Не бях предполагала, че за едни 20тина години нещата така са се променили и е нужна толкова добра организация и планиране.

1. Та как процедирате с бебетата и опашките, мисля си нещо от сорта на: мъжът и каката чакат на стандартната опашка с количката и бебето, а аз се нареждам на опашката за single rider, на която се предполага че ще мина по-бързо. После има ли шанс, някакси да си прехвърлим бебето и те да си останат на опашката? Изобщо технически това възможно ли е?

2.Търсих информация в приложението, но не откривам. Дали ще ни пуснат с бебето на мюзикълите? Или има ограничение за долната възраст?

# 538
  • На планетата Земя
Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

Услугата се казва baby switch. На влизане в атракцията (в началото на опашката) обяснявате на служителя, че искате да се възползвате от услугата. На теб дават талонче и указание къде да се явиш, за да не чакаш, а двамата си изчакват реда. Като слязат, ти си наред без чакане с качване от указания вход/място.

Няма ограничения за влизане с бебето. Разбира се, ако се разплаче и пречи на останалите, ще трябва да излезе някой с него. Виждала съм бебета с наушници против шум в залите.

# 539
Здравейте прекрасни,

Аз днес запазих билети за самолет, хотел и всичко. Ще сме в Дисниленд от 12ти до 15ти юни. Запазих хотел "Санта Фе" с полупансион закуска + обяд/вечеря.
Ще сме аз и сестра ми и децата, които са на 11г. и 12г.
Има едно нещо което не съм предвидила и то е предвижването от Летище Бове до хотела  и обратно. Дали има градкси транспорт, с който да се придвижим за нормално време? Кацаме сутринта в 09ч. Или ще ни посъетвате да си вземем транспорт? На връщане излитаме в към 21ч. та пак имам същата дилема.

Имам няколко неща, които ще се радвам да ни препоръчате:

1. Интересни ресторанти, които може да посетим, като не е нужно да са включени в пакета ни за храна. За това взех полупансион, за да имаме по- голяма гъвкавост. Също ако може да споделите каква сума да подготвим за подобни ресторанти. Гледах клипче в ресторант RainForest и е уникално. Та едно от местата биха били това, стига да ни е в бюджета де Simple Smile И в тази връзка от сега ли да буквам резервации за ресторантите, в които искаме да хапваме?
2. Ще бъдем 4 дни и се чудя дали да взема фастпасове, дните не са и в уикенда, но все пак ако кажете, че е много натоварено ще вземем.
3. Ако решим да си направим единия ден екскурзия в Париж къде ще ни посъветвате да отидем и дали би ни било достатъчно или да дойдем друг път с идея да ходим по забележителности?
4. За тяхната възраст какви мюзикъли или представления ще ни препоръчате?

Всичко което сметнете за важно или съм пропуснала също ще съм благодарна да споделите.

Много ви благодаря за отделеното време Heart

Общи условия

Активация на акаунт