Дисниленд Париж - тема 5

• 34 087
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
DaStKi,  завиждам ви Grinning
сигурна съм, че Милето ще ви отговори най-компетентно на всички въпроси и ако я послушате, доволни ще останете Heart
Аз, ако ти се чете, ще ти споделя нашия опит
https://bg-mam.ma/p/1096220/39663842
може да ти помогне Blush

# 541
DaStKi,  завиждам ви Grinning
сигурна съм, че Милето ще ви отговори най-компетентно на всички въпроси и ако я послушате, доволни ще останете Heart
Аз, ако ти се чете, ще ти споделя нашия опит
https://bg-mam.ma/p/1096220/39663842
може да ти помогне Blush

Благодаря ти ЗориБ, беше ми много полезно.
Искам да те попитам за този трасфер до Бове. Колко струва? Колко време се пътува? И ако може контакти на фирмата, която си използвала Heart

# 542
RS Transport ползвах, има ги в първия пост на Милето за контакти.Струваше ми, ако си спомням добре, 60 евро, уговаряхме се с и-мейли и в деня се чухме и по телефона...при нас всичко беше точно. НО, Милето каза, че веднъж са се издънили при нея и не ги препоръчва....шофьора не дошъл в уговорени час...та не знам вече - потърсете варианти- в темата за Париж споделят телефона на българин, който живее в Париж и всички са доволни, ако искате вижте го и него....така или иначе с градски транспорт от Дисни до Бове е много неудобно...

# 543
  • В полите на Витоша :)
Здравейте Simple Smile
Прочетох тази тема и започнах предишната, тъй като планираме посещение през май за 10-тия рожден ден на сина ни. Страшно много полезни неща прочетох (и забравих някои, трябва да си водя записки), събрали сте се няколко Дисни-гурута тук и сте направо златни Flowers Bouquet

Ще бъдем за 2 нощувки/3 дни в Дисни хотел (най-вероятно Санта Фе) + още 3-4-5 дни в Париж (зависи какви самолетни билети ще вземем). Въпросът с храната сякаш не ми е напълно ясен. Ако включим полупансион към нощувките, получаваме ваучери за второто хранене на определна стойност (каква е тя?), които можем да ползваме в който ресторант искаме в парка, така ли? Желателно е да си направим резервация, за да не губим време по опашки, както и не е желателно да си хабим ваучерите за фаст фууд заведения, това разбрах от толкова четене Flushed Струва ми се, че за нашето семейство (2 възрастни и дете на 10) ще е по-удачно да хапваме нещо набързо, когато огладнеем, а не да сме обвързани с резервации, Опитът ни от аквапаркове всяка година показва, че не се сещаме за ядене поне до 15-16 ч., толкова се улисваме в пързалките Simple Smile Мъжете не са по готвените неща, аз пък мога да се нахраня само с 1 салата, та.... така, май бургерите и други фаст фууд заведения ще са идеални за нас.

Можем ли да пием по нещо в баровете на другите хотели или само в този, в които сме отседнали?

Сега за чекирането - ако се чекираме през приложението, отиваме на рецепция само за билетите за парка и да си оставим багажа. Не ми е ясно как пропускаме опашката за чекиране или си има отделно гише само за билети и оставяне на багаж? В Санта Фе носят ли багажа в стаите или вечерта трябва да си го вземем сами?

Не е много по темата, но да питам за самолетните билети - посъветваха ни да изчакаме със закупуването им, защото 1-1,5 месеца преди датата излизали по-изгодни цени. Имате ли такива наблюдения? От октомври следим цените и няма голяма разлика към този момент, дори сега излизат и по-евтини варианти. Все пак днес ще направим резервацията за Дисни, а самолетните билети ще са след това, защото имаме възможност да варираме с дните - в Дисни ще сме от вторник до четвъртък, а можем да тръгнем от БГ още от петъка, та си мисля, че няма да е проблем това. Нямаме опит със самолетни пътувания, затова ми е малко неспокойно и несигурно все още.

Благодаря на тези, които прочетоха романа ми дотук Simple Smile Извинявам се, че стана толкова дълго, а сигурно ще изникнат и още въпроси.

# 544
Отонсно храната мисля, че сте разбрали правилно. Не ви е на сметка да си ползвате ваучерите за фаст фууд, ако решите да се възползвате от character dining (обяд/вечеря с Дисни герои) доплащате. Личното ми мнение е, че не си заслужава толкова похабено време за хапване. Simple Smile Ние с детето си взимаме сандвичи и похапваме на някоя опашка, или докато чакаме парад, щом казвате че в аквапарк карате така без храна, вероятно и тук няма много много да се сещате за хапване. Grinning
Относно хотела не мога да помогна, ние винаги отсядаме извън Дисни, надявам се, че Mileto ще се включи. Simple Smile
За самолетните билети - зависи. Ако ще пътувате с БГ еър, Еър Франс, Луфтханза.... тоест в общи линии ако ще пътувате до летище Шарл деГол - купувайте отсега, там няма цени надолу обикновено(даже в момента БГ еър имат промо за св Валентин 2ри билет на 1/2 цена). Ако ще пътувате с Уизз или Райън (тоест до Бове) можете да изчакате, но следете всеки ден. (Давам пример - следях билети за Лондон за юни до едно време бяха по над 100 лева на посока, на следващия ден - по 50, на по-следващия по 20-30) Гаранция при нискотарифните няма, тоест ако ви устройва цената - взимате и повече не гледате, че да не се ядосвате ако цената падне още Grinning

# 545
Чета ви с голям интерес и нямам търпение до нашето посещение!
Изтеглих си и приложението на Дисниленд и имам питане относно ресторантите. Като цяло смятам, че ще сме на сандвичи и пици, но кой от ресторантите си заслужава да се посети. Този на Карибски пирати и Рататуи ми се виждат страхотни като обстановка, но би ли допаднало нещо от менюто им на 8 годишно дете? Видях,че за някои ресторанти се препоръчва резервация поне 2 месеца предварително и го обмислям....

# 546
Ние сме били в Рататуй и много ни хареса. Честно казано, не си спомням яденето конкретно. Със сигурност пици и сандвичи не са били, по-скоро месо/риба със сос, зеленчуци и ориз/картофи.

Дали няма из интернет някое примерно меню?

В Карибски пирати не сме били.

# 547
Чета ви с голям интерес и нямам търпение до нашето посещение!
Изтеглих си и приложението на Дисниленд и имам питане относно ресторантите. Като цяло смятам, че ще сме на сандвичи и пици, но кой от ресторантите си заслужава да се посети. Този на Карибски пирати и Рататуи ми се виждат страхотни като обстановка, но би ли допаднало нещо от менюто им на 8 годишно дете? Видях,че за някои ресторанти се препоръчва резервация поне 2 месеца предварително и го обмислям....
В приложението има менютата. Цъквате на Food и след това най-долу See all restaurants, и излизат ресторантите с менютата. Simple Smile
Според мен децата биха си предпочели пица или сандвич, то зависи и от детето де. Grinning Ние сме били само в Auberge de Cendrillon и дъщеря ми хапна, но определено не беше впечатлена от храната (аз бях Grinning). Simple Smile Относно резервациите - ако не сте в Дисни хотел можете да бууквате 2 месеца предварително, ако сте в Дисни хотел може и по-рано, но май по телефона ставаше, не съм сигурна. Като резервацията през приложението не ви задължава по никакъв начин, не се предплаща, можете да я откажете по всяко време. Simple Smile

Допълвам се: Като среден вариант вижте Colonel Hathi's Pizza Outpost или Pizzeria Bella Notte, хем са ресторанти да поседнете, хем храната е пица, паста... Grinning За тях не се прави резервация. Друга идея - PYM Kitchen или Plaza Gardens - там е на бюфет, предполагам ще се намери нещо за всеки вкус. Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 18:54 от Adinko87

# 548
  • Пловдив
В Chez Remy не бях впечатлена от храната, но обстановката ми хареса.  Хареса ни много в Rainforest, има интерактивни статуи на животни, направен е като тропическа гора и храната е хубава.  Харесаха ни и Downtown и La cantina, те са на бюфет и има за всеки вкус.

# 549
Моите тичаха от атракция на атракция, никой не е и помислял да губи време в ресторант.

# 550
  • София
Ние миналата година отседнахме в Санта Фе, регистрирахме се на рецепция, нямаше опашки и тогава получихме  билети за парковете. Пристигнахме някъде около обяд и веднага ни настаниха , но помещението за багаж( срещу рецепцията) използвахме последния ден. За храненето в парка препоръчвам да си направите резервация, защото опашките са убийствени. Ние вечеряхме в хотела, но за обяд на детето ходихме до студиата. Аз оставах с него, а татко му чакаше по един час за бургер и картофи. Губи се много време, вместо да отидете да седнете и да хапнете веднага.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 21:22 от karli74

# 551
  • Пловдив
Всеки си има собствено темпо и съобразява храненията си с него. Ние ползваме времето за хранене, за да си починем. Навсякъде бяхме с резервации с изключение на Rainforest.

# 552
  • Варна
Ние бяхме с пълен храноден. Предварително резервирах с точен час ресторантите. Бяхме с дете на 1,5 год. и определено имахме нужда да седнем и да си починем. Закуската ни беше в хотела на Дисни, обяда според програмата ни и много късна вечеря в един страхотен рибен ресторант. Всичките бяха на блок маса, тоест всеки си ядеше каквото иска, а и опитахме интересни десерти. Имахме комплимент и напитки, единствено на вечеря си бяхме платили бутилка вино. Определено пак бих си взела ваучери за храна, ако спим в Дисни хотел. По принцип не си представям да вечеряме сандвичи преди лягане. Но пак казвам, ако спите в Дисни хотел.

# 553
hrisi04, избери това, което яде твоето дете, за да не се окажеш в положение 'гладно дете, ама нищо не му допада' (без значение защо не му допада). Ако яде сандвичи и пици, избери това - идеята е да бъде доволно.

Синът ми например пици, картофи, хамбургери и всякакви подобни не яде, на крак също нищо не яде. Той е свикнал на готвено и на маса. Ако е на бюфет, най-добре, защото така от пет яденета мога да му събера една комбинирана чиния храна. Не можеш да си представиш колко ми се е искало на моменти да яде хамбургери. Особено когато сме навън по цял ден, невинаги е възможно да му осигуря час и половина или два, в които да седнем и да се храним, както той иска.

Така че води се от детето. Идеята е да се възползвате на макс от Дисни, а не да си съсипвате времето с мрънкане, че то не иска да яде. Нека да са сандвичи и пици - за няколко дни няма нищо да му стане от тях.

# 554
  • В полите на Витоша :)
Adinko87, karli 74, благодаря ви за отговорите Flowers Bouquet

Надявах се да сме с нискобюджетна авиокомпания, защото миналата пролет имаше билети на безумно ниски цени (до Париж за 8-9 евро), но сега не ми се рискува да чакаме до последно и накрая да платим супер скъпи билети. Затова най-вероятно ще сме си с редовен полет на България Еър.
Adinko87, това да купя нещо и после да спра да следя цената на същото това нещо, не го мога Laughing И винаги съм се прецакала.

А има ли възможност да платя за полупансион само за единия ден или трябва да отговаря на броя на нощувките?

Kami2004, кой е рибният ресторант? На територията на парка ли е или навън някъде?

Значките за рожденик как се взимат? Много тъп въпрос, но... питат ли кога е родено детето? Тъй като ще сме там седмица след рождения ден, а поводът е точно той, си мисля да му вземем значка, стига да не трябва да чакаме час за нея.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 15:45 от Green_Eyed

Общи условия

Активация на акаунт