Майчин дом Варна - тема 13

• 70 718
  • 916
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, някой, който се следи при др. Иванов знае ли дали ще отсъства август месец?

# 676
Някой има ли служебен имейл или служебен вайбър на д-р Жасмин Костов?

# 677
Здравейте, някой който е родил в МД даи знае ако поискаме документите при следене на бременност дали ги дават без проблем?

# 678
  • Варна
Дават ги да ги снимаш, ако трябват за ДЗО. Иначе мисля че накрая си ги дават така или иначе.

# 679
  • Варна
Ако ги искате,  за да раждате другаде, може малко да се намусят, но пак нямат право да ви откажат.

# 680
Някой правил ли е секцио при др. Цонев или Иванов? Как е белега след това? Конците трябва ли да бъдат махани или се разграждат. Моля споделите дали сте доволни?

# 681
  • Варна
Аз бях със спешно секцио при д-р Цонев, втори оператор д-р Казаков. Второ секцио за мен, работи върху стария белег(не го бяхме обсъждали, някъде режат на ново място). Не са ми махали конци, според д-р Желязкова белегът беше твърд в началото и мазах с Цикатридина маз докато не одобри тя на пипане. Мен ме притесни, че се отвори от едната страна и беше подут, направо грозно беше(след прегледите при нея стана и тя не го видя това). Д-р Цонев каза, че след 6 месеца  ще е гладко всичко и конците се разграждали на етапи. Наистина всичко се прибра, вече мина 1.5 година след операцията, леко розов е белегът, не е дебел, въобще не ми прави впечатление. Първото секцио беше при семейство Георгиеви в Майчин дом(когато бяха там). След второто се възстанових много по-бавно, 1 месец имах доста силни болки при ставане от определени пози. После отмина всичко, д-р Желязкова каза, че белегът е чудесен(при преглед на ехограф) и д-р Цонев се е справил добре.

# 682
Здравейте, някой, който се следи при др. Иванов знае ли дали ще отсъства август месец?
[/quote

Ще отсъства от 25ти август до 1 септември.

# 683
  • Варна
Някой съвсем наскоро раждал, пускат ли посетители вече? Има ли разлика дали си в самостоятелна или в двойна стая относно достъпа?

# 684
Някой съвсем наскоро раждал, пускат ли посетители вече? Има ли разлика дали си в самостоятелна или в двойна стая относно достъпа?
Преди месец бях там, не пускат. Може да излезеш до вратата за малко. Но имаше момичета с придружител, за него се плаща допълнително. Не пускат външни хора, независимо дали си в самостоятелна или двойна стая. Радвах се, че нямаше свиждания. Имам ужасен спомен от тази практика в друга болница преди няколко години. Персоналът във всички родилни отделения като цяло също одобряват това.

# 685
Здравейте, тези от вас раждали секцио нека споделят при кого и как протича операцията. Слагат ли катетър? Кога раздвижват и можехте ли да се грижите нормално за бебето си? Благодаря

# 686
  • Варна
Не слагат катетър. Първото ставане е след обяд. На мен поне в началото ми беше ужасно трудно, но щеш не щеш преглъщаш и си поемаш детето. Първата вечер спа при тях за наблюдение, защото се беше понагълтал с води и повръщаше.
Аз искам да попитам, вярно ли е, че за ВБАК се доплаща 600лв?

# 687
Здравейте, тези от вас раждали секцио нека споделят при кого и как протича операцията. Слагат ли катетър? Кога раздвижват и можехте ли да се грижите нормално за бебето си? Благодаря

Моето секцио го направиха Ступина И Костов. Операцията е около 40мин. Местят те в реанимация, след няколко часа те вдигат да се измиеш и раздвижи и те местят в стая. Бебето ми го донесоха още в реанимация и не съм го давала повече. Ако не се чувстваш добре, могат да го вземат за първата нощ и после си е при теб. Аз болки имах само първите часове, заради матката. И естествено при ставане и лягане, но нищо драматично. На следващия ден излизах навън даже да видя мъжът ми. Аз имах катетър, след раздвижването ми го махнаха и ми помогнаха да се измия.

# 688
Два пъти съм раждала секцио при Анна Атанасова, през 3 години и половина, катетър не съм имала. И двата пъти ме раздвижиха след 6-7 часа. Първия път ми донесоха бебето в реанимация, но в кошчето. Сега с второто на 3 час направо ми го дадоха и го сложиха на гърда.
Болки по-сериозни съм имала първата нощ общо взето, втория път доста по-бързо се възстанових, още на 2-рия ден се движех долу-горе нормално.

# 689
А момичета, коя седмица си записахте час за секцио, ако не е било при доктора, който ви следи?

Общи условия

Активация на акаунт