Майчин дом Варна - тема 13

• 70 736
  • 916
  •   1
Отговори
# 660
Въпрос към майките, които са раждали естествено в Майчин дом - при постъпване в болницата правиха ли ви клизма? И също, ако се налага епизиотомия как стои въпроса с къпането, има ли проблем заради шевовете?

# 661
Аз родих януари казаха ми ,че може придружител.. но февруари месец на братовчедка ми казаха ,че няма как с придружител .. нямам идея какво става .. питайте най-добре

# 662
KittCat9, аз постъпих за нормално раждане с изтекли води и ми направиха клизма. За къпане след епизиотомия не мога да споделя мнение, но след секциото ми разрешиха на втория ден.

# 663
  • Варна
На мен не ми правиха клизма, защото за 2 часа от отиването, бях родила и май забравиха в лудницата. След епизиотомията си се къпах, не в било проблем за нищо.

# 664
Клизмата не е задължителна, мен дори ме питаха дали искам. Аз не бях притеснена, защото от последното ми хранене до приема бяха минали 12 часа. Епизиотомията не е проблем,може да се изкъпете веднага.

# 665
  • Варна
При епизиотомия по спомен не се използват сапуни и интимни гелове в началото. Аз се миех с Розалгин (даже след пишкане директно на тоалетната чиния) и слагах компреси с риванол. Иначе за самото къпане няма проблем. Все пак на второто раждане силно се надявам да нямам епизиотомия. Grinning

# 666
Здравейте! Имам малко въпроси първа бременност ми е и съм объркана малко. От Добрич съм, но със сигурност не искам да родя тук и съм се насочила към МД Варна. В момента ме следи лекар в Добрич, но тя не е с добро име за следене на бременност. Искам да се преместя при Яков или Цонев още не съм решила, но ме интересува как точно става това. Някоя местила ли се е от един лекар на друг? Трябва ли да уведомя настоящия ми лекар или просто да си взема друго направление и да си запазя час? Много ми е неясна тази тема защото много рядко за щастие ми се налага да ходя на лекар. Всякаква информация която може да ми дадете ще ми е от полза. Всичко е много неясно и колкото повече чета толкова повече се обърквам.
Благодаря!

# 667
  • Варна
То в МД не знам вече кой работи с направления, всичко е платено май. Може да попитате на рецепция.

# 668
Момичета, тези от вас, които са подарявали подарък на д-р, при който се следят, кога го направихте? Още при изписването или на контролния преглед след това? Иначе знам, че за изписването се оставя почерпка за отделението.

# 669
  • Варна
На контролния преглед.

# 670
И аз на контролния преглед.

# 671
  • Варна
Аз на изписването, защото Цонев ми каза за контролен преглед да отида при дежурния лекар.

# 672
Почерпка/подарък за доктора дадох като се видяхме на контролния преглед. Иначе да в деня на изписването оставихме в отделението стандартните неща бонбони, кафе, безалкохолни,  сладки и т.н. плюс букети с лалета (тогава имаше в Лидл). Те вече си ги разпределят.

Момичета, тези от вас, които са подарявали подарък на д-р, при който се следят, кога го направихте? Още при изписването или на контролния преглед след това? Иначе знам, че за изписването се оставя почерпка за отделението.

# 673
    petkaa link=topic=1407736.msg46513705#msg46513705 date=1685567313]
    Здравейте! Имам малко въпроси първа бременност ми е и съм объркана малко. От Добрич съм, но със сигурност не искам да родя тук и съм се насочила към МД Варна. В момента ме следи лекар в Добрич, но тя не е с добро име за следене на бременност. Искам да се преместя при Яков или Цонев още не съм решила, но ме интересува как точно става това. Някоя местила ли се е от един лекар на друг? Трябва ли да уведомя настоящия ми лекар или просто да си взема друго направление и да си запазя час? Много ми е неясна тази тема защото много рядко за щастие ми се налага да ходя на лекар. Всякаква информация която може да ми дадете ще ми е от полза. Всичко е много неясно и колкото повече чета толкова повече се обърквам.
    Благодаря!
    [/quote]
    На мен също ми е първа бременност и не знам как стои въпросът с местенето - аз съм записана при д-р Яков /платих си пакет за следене на бременността при него - цената беше 695лв./ Най-добре попитай на регистратура как стоят нещата с местенето.  Иначе знам, че др. Яков със сигурност не преглежда по Здравна каса с направление, единствено цените за раждане в МД са различни за здравноосигурени или не лица.

# 674
Здравейте!Някой правил ли е медикаментозен  аборт в МД Варна?Моля за малко инфо как преминава всичко.За съжаление ми предстои и ми е доста притеснено.

Общи условия

Активация на акаунт