Любители на котки - Тема 170

• 30 314
  • 736
  •   1
Отговори
# 330

Вижте какво си имаме!При нас вече е 14ти Heart

# 331
Честито, Ред, знаех си, че така ще се случи. Когато се влага много в нещо, то става така, както сме го очаквали.

# 332
  • Бургас
Таня,как са се скарали Мацо и Мъри?

Ред,аз си знаех,виж как великодушно се е протегнал с доверие към нея.
Тя е наежена,но ще се успокои още.
❤️ ❤️ ❤️

# 333
  • София
Ред, супер са красавците.

Ред, филцовите къщички от Лидл не са мръднали. Никой няма желание да ги дере. Меки и топли са. Имат желание само да спят в тях. Единствен недостатък е, че не бива да се перат. Бърша ги с мокри кърпи, а възглавничката от вътре я пера.
Моята лидълска къща също е здрава. Но е смачкана, защото Аш спи отгоре Simple Smile

Реших каква ще е следващата къщичка. Но трябва да си купя дебел филц, като лидълският.

Излизахме днес и Аш ни изпрати на вратата. Искаше и той да излиза. Мина покрай кантара, качи се и се премери Simple Smile 5.300 е. Може би няма да стане повече. Бавно се изравняват с Оникс. А дъщеря ми все мрънка, че Оникс бил дребен.

# 334
  • на брега на морето
Танче, Нала е на 4 години и ноктенцата се бяха завили малко повече. На Рафела ги подрязвам един път годишно като един вид отмъщение задето ме меси с нокти - най-омразното ми у котките. Тичането им се изразява в гонене и трескане по вратите предимно след 23 часа. Трябва да сваля драскалките от тавана, дано ги погледнат.

Скрит текст:
На плъхчето ми Рукия ноктенцата се удебелиха и завиха почти до възглавничките - болестта я направи неузнаваема, милата ми скъпа малка мишчица.

# 335
  • In the land of Never Never
Здравейте! Имаме си котенце. На 9 месеца е, женско. Проблемът е, че започна да пикае на дивана. И то съвсем целенасочено. Ползва си и котешката тоалетна, но по някаква причина маркира и дивана. Дайте съвет как да я отуча, моля ви!
Изперете мястото, колкото е възможно, с препарат, ако имате и спрей против котешки миризми, напръскайте, и като изсъхне отгоре сложете една пелена за еднократна употреба, които са с найлон отдолу. Така няма да усеща миризмата на пишканото. И отгоре, покрийте дивана с едно шалте, и така известно време, докато се отмирише мястото и го забрави.
Ползвам шалтета на диваните и леглата, където се качва Васко, заради това, че може без да иска, да се изпусне по голяма нужда (има гръбначна травма). Така миризмата не прониква надолу и после пръскам мястото и пера шалтето.
Зуки Су, също шалтето предпазва дивана и от котешко драскане и нокти. Васко се качва, като се набира с предните лапи, и забива здраво. А за точене, шалтето определено не им е удобно. От Кауфланд съм купувала хубави шалтета на добри цени.
На Васко режа ноктите на задните лапи, защото не може да ги остри, няма контрол върху тях. По-рано имах стар котарак, който от старост вече не можеше да си точи ноктите, и се завиваха навътре. При него също ги режех.
Иначе ноктите им трябват, за да се задържат по повърхности, в които може да ги забиват. Това е инстинкт. За това е по-добре да си имат нокти.
На Васко последния път вета предложи да му отрежем ноктите и на предните лапи, и аз се съгласих, но не си помислих, че при него това е жизнено важно, защото няма друг начин да се качва на високо - задните му лапи не работят, и не може да скача. И два месеца трябваше да сложа пещерата, където спи, на пода в стаята, защото не можеше да се набере да легне горе на леглото. Все пак, котките обичат да са по-високо, и много съжалих, че така лиших момчето от една от котешките радости, да гледа света от по-високо. Frowning1  Сега вече пак се качва, пораснаха му достатъчно.
Споделям снимка с траспортната кутия, която купих на Васко, защото при връщане в България трябва да го взема в кабината, и там трябвало чантата да е мека и да не надвишава определени размери. Поръчах я от Алиекспрес, хареса ми, че може да се разшири вътрешното пространство и котето да се чувства по-удобно при престой.
Иначе за багажното на самолета, когато пътува там, трябва да е доста голяма пластмасова клетка, по изискванията на Луфтханза.

# 336
Котка в багажното ?? До сега не бях чувала. Котки и малки кучета гледам все под седалките пътуват.
Един път една котка такъв рев му удари…

# 337
Има изисквания за кг.Ако ги минат,пътуват в багажното,дори да са котки.

# 338
На Хари режех ноктите без никакъв проблем. На Франки не съм опитвала, но като знам какъв е дивак едва ли ще успея.
Напразно го набедих момчето. Първо дърпаше лапичките но после ме остави и за нула време му кръцнах ноктите на двете предни лапи ето от това положение, излегнат на бамбукова масичка

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 20:47 от pandorina

# 339
Вкъщи няма място, на което Блеки да иска да се изкачи, да му трябват заострени нокти и той да може да ги забие. Местата са твърди. Той успява или като се качи първо на някое по-ниско и от там на по-високото или направо със скок. Не виждам разлика в изкачванията със или без нокти.
Опитвам да намеря баланс, така че и той да е добре и аз. Все му се играе и с нокти за мен почти винаги е болезнено кърваво. Сега само отпечатъци от зъби ми оставя Grinning

# 340
Гликоза, радвам се че писа! Ти и Васко сте герои! Колко години вече водите битката? Ще чакам да звъннеш когато се приберете в Бг.

Ред Соул, браво! Ще се спогодят, сигурна съм! Остави времето и липсата ти да си свършат работата! Те трябва сами да се разберат кой е господар и кой - подчинен. Ще се копират един друг, ще се бият. Дано това че са на една възраст и разнополови се окаже плюс. Моите са разнополови и на различна възраст - Феликс е на почти 4 години, Кокорчо няма и годинка.

Това, че котешката индустрия е за хората и задоволява техните нужди, отдавна го знам. Ако реша ще събера пари за легло и катерушка, но защо? Те няма да им обърнат внимание. Спят където решат. Кокорчо си играе с пера, плюшени мишки, убива човешка храна - парче кренвирш, сланина, наденица. Има си плюшени мишки ама друго си е нещо което може да се яде след дългата битка.
Феликс, макар и на 3 години, е стара като душа и характер. Дай й да яде, да легне и не я занимавай. При силен звук или агресия в дома се крие. Осиновихме я на 5 месеца от къща. Живяла е на двор и е била тормозена от господаря на къщата. Основно се ръководи от мен - седи до мен вечер, следва ме ако сме сами. Спи върху краката ми нощем. През деня - върху леглото ми или на фотьойла срещу него. Вече не ме тормози да ходим на балкона, не иска и да излиза.

Аз нокти няма да режа. Страх ме е а и не виждам смисъл. Никой от двамата не скача върху хората да ни дере.

Кашони има в нас за проба за играчка. Не им обръщат внимание. Най - много някой да влезе в него за малко ако е преместен. Много съм съгласна че имат нужда от внимание, не от пари.

От вчера вечерта - ново 20. Кокорчо на гардероба и тя вече няма убежище. Явно битката е за територия и власт, не полов нагон. Тя е кастрирана, на него му предстои. Жал ми е как я напада и тя квичи. Тя му ръмжи да я остави на мира. Той малко е ням.
Знам че никога няма да спят заедно, няма да се оближат, но си ги обичам макар да са толкова различни.

# 341
  • In the land of Never Never
Има изисквания за кг.Ако ги минат,пътуват в багажното,дори да са котки.
Доста са изискванията, не всички компании качват животни, бюджетните, като Уизеър не качват. За това съм с Луфтханза, с прекачване, въпреки че имам директен полет на Уизеър. Килограмите, мисля че трябва да са до 10, заедно с транспортната чанта, което е достатъчно за котка.
Иска се предварително одобрение, преди да платиш билета, че ще пътуваш с животно, размер на чантата, и може само едно животно в кабината. Ако имаш второ, то задължително отива в багажното. Ако някой друг преди това е получил одобрение за кабината, няма да ти дадат разрешение, отива на багаж. По-рано пътувах с две котки, едната задължително трябваше да е в багажното.
Васко, понеже той вие като сирена на Бърза помощ,  нон-стоп силно мяукане, той винаги отиваше в багажното, защото останалите пътници не знам как биха издържали тормоза два-три часа. Но за връщането този път имаше възможност само за кабината, и от сега се стресирам, какво чудо ще е с него.
Добре, че не могат да ни свалят по време на полета от самолета. Grin Поне в кабината излиза малко по-евтин транспорта на животното, може би защото не се ангажира персонал по транспортирането. Simple Smile
Зуки Су, полетът ни за връщане е чак в средата на май! Живот и здраве, както се казва. От лятото на 2019 Васко е така, и за сега няма бъбречни проблеми, което е добре.
Може би Кокорчо ще улегне с времето и няма да гони толкова Феликс. Васко не обичаше Дуся, биеше й шамарчета понякога, и вечно не можеха да поделят къде да спят - и двамата искаха винаги да легнат на едно и също място, но накрая Васко обикновено изсъскваше и отиваше да легне някъде другаде. Важното е да не се хванат на кълбо и да лети перушина, това е вече сериозно. Иначе всичко останало е нормално котешко общуване, така го приеми.

# 342
По - назад, не помня потребителката, но стара пушка беше, написа, че обичайно макар и кастрирани и мъжкия да е по - малък, накрая женската се подчинява. Ако е така без изключения започвам да се обвинявам че й го натресох. Исках да не го сгазят колите на оживени булевард. Той ще оцелее при всякакви ситуации - млад и див е. Тя макар и млада, на почти 4 години, иска само спокойствие. Достатъчно е преживяла.

# 343
Аз летя с bgair с котките.Изискването е за не повече от две животни в кабината.Сега се връщах със Сакура и имаше и едно куче в кабината.За животно в кабина е 60 евро,в багажното 80 евро.
Мисля,че кг бяха 6,за да лете в кабина/за bgair/

# 344
  • София
По - назад, не помня потребителката, но стара пушка беше, написа, че обичайно макар и кастрирани и мъжкия да е по - малък, накрая женската се подчинява. Ако е така без изключения започвам да се обвинявам че й го натресох. Исках да не го сгазят колите на оживени булевард. Той ще оцелее при всякакви ситуации - млад и див е. Тя макар и млада, на почти 4 години, иска само спокойствие. Достатъчно е преживяла.
Не е точно така. Зависи от характерите. "По-злият" надделява, а в повечето случаи това са женските. Joy При нас женските са потърпевши, но са кротички и дребни. Но пък редовно се бият двете. Joy Много са смешни. Застават една срещу друга с вдигнати предни лапички. Все едно са боксьори на ринга. Joy

Мария, по-малкият се почувства достатъчно силен и реши, че ще става лидер. Другият не се даде и последваха епични битки. Аз може би щях да ги оставя да се разберат някак, но свекърва ми не издържа на писъците и ги раздели. Бяхме на почивка, когато са се скарали за първи път. Когато се върнахме, територията вече беше разделена.

Когато Дейзи летя с Луфтханза ограничението също беше 6 кг с клетката и две еднородни животни в кабината. Не можело коте и куче, а само 2 кучета или 2 котета. Явно нещата са се променили. Но за килограмите съм сигурна, защото веднага си помислих как ако Мъро трябва да лети, ще отиде в багажното. А той беше 6 кг.

Дано Васко е по-спокоен този път и да не посрамва мама. Wink

Общи условия

Активация на акаунт