Любители на котки - Тема 170

• 29 980
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София
АнМари,да не са от Стефанов ,и аз такъв поръчах.
От там са. Но ходих на място. Исках малко да се разтъпча.
И филтър взех. Ще си поръчам на метър от Алиекспрес.
Има едно доста високо дърво и всички мераци водят натам.
Дърво... само под наблюдение. Сакура сигурно ще иска да се катери Simple Smile
Аш се беше качил почти на 4м височина (всъщност почти 5, повод 3м + аз с вдигнати ръце Joy)

# 466
Не само тя Когато Фин откри,че дървото става за катерене,със засилка се качваше направо от 2 м.нагоре.Зак също се опъва натам,за Сакура съм абсолютно сигурна.А дървото е такова,че ще трябва да се търси катерач.Бащата на дъщеря ми е,ама все пак.Имаше и кълвач на  него.Вече не го виждам.Едно лято Фин си го улови и го биеше с лапа.Сефа виждам само папагали,свраки,гълъби, косове и гларуси най-вече.

# 467
  • Варна
Здравейте отново! Simple Smile Отскоро гледам коте и не съм много навътре с някои неща, уча се още. Току що забелязах, че на моя писан му липсва долен кучешки зъб и от информацията в интернет не разбрах дали е паднал млечен или е бил от постоянните му зъбки. Все още растат, но не съм сигурна. Предполага се, че е на малко над 5 месеца. Ако може да споделите мнение, за да знам дали да се притеснявам.
И ето снимка, ако помага по някакъв начин:
Скрит текст:

# 468
Малееее, как си го натиснала, хайванчето Simple Smile
Ще му порастне нов

# 469
Хрисс, моето коте стана на 6 месеца на 13 февруари. Две седмици преди това му падна първият зъб - долен кучешки. При него на мястото се виждаше новото зъбче. В следващите дни падна следващото долно кучешко зъбче, избиха горните пред бебешките кучешки, които той сам си изби в игра. В момента се сменят задните и той е доста сърдит. Щом и твоето е около тези месеци е възможно да настъпва смяната. Да не кажа някоя глупост, защото и аз съм нова в гледането на коте, но не знам може ли да падне ако отдолу няма избило зъбче (да избута бебешкото), а не виждам от снимката има ли. Бих те посъветвала да изчакаш няколко дни и ако няма зъбче да се консултираш с ветеринарят ви. Аз водих Кай след като си ги изби, защото се притеснявах да не се е разранил или да е наранил другото зъбче.
Предполагам, че няма защо да се притесняваш и скоро там ще има ново зъбче на голямо коте.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 23:29 от Carroll

# 470
  • Варна
Благодаря за отговорите! Simple Smile Сякаш не видях да избива зъбче, но ще погледна пак след няколко дни и ако няма ще се консултирам с ветеринаря. 
Притесних се, че вече няма да може да ме хапе както до сега Grinning Много гризе, но предполагам е защото му дразнят зъбките.

# 471
Нашата дундичка, вчера пак спря да яде. Днес нови, по-пълни кръвни изследвания и пуснаха. Левкоцитите за разлика от първата кръвна картина са се завишили много. Ехография на органи -всичко наред, бял дроб също.
Явно има възпалителен процес, но не откриват от къде е. Започнаха да я лекуват с по-силен антибиотик, инжекции . Дано има късмет и доктора успее , че хич не ми харесва това налучкване, а водя Див в същата клиника.

# 472
Стиснете палци за Марси и Буда, в момента са и двете на кастрация. Аз ще изчистя къщата от нерви.

# 473
Стиснати палчета за тях!  Леко, бързо и безпроблемно преминете през това! Най-тежко е, когато нищо не зависи от теб и мислиш, и се притесняваш, и не можеш да си намериш място..

# 474
Леко да е, Ну, Заяц!
При нашето коте не усетихме кастрацията, а ми струваше поредица безсънни нощи. Ще се радваме да върнеш обратна информация, че са прибрани у дома и са добре.

# 475
  • София, Лагера
Стискам палци, Ну Заяц! И моята малка Пудинг я кастрираха преди 3 дни, на следващия ден беше като нова. Яде лакомо, сакача, търчи, сякаш нище но се е случило. Днес се катери като катерица по драскалката....

# 476
Прибрахме си ги, много жални. Полудяха вкъщи,  едвам вървят, блъскат се във всичко. Затворихме ги в детската, за  да не шетат по стълбите. Марси повърна малко слюнка,  Буда също се плюнчи. Детето много плака като ги видя. Заспиват прави, ту се унасят, ту се будят.
Нощес ще спят в гостната с ММ. Ще е тежка нощ. Много ми е гадно.

# 477
Ну Заяц, защо не ги оставиш да стоят в транспортните чанти докато се осеферят?  До час-два, най-много три, трябва да са в кондиция и тогава ще можеш да ги пуснеш спокойно.

# 478
amy_nka, пробвахме- Буда много плачеше и се мяташе в нея. Ту спят много дълбоко, ту са като обсебени. Както вървят и заспиват на земята. Решихме нощеска да са в гостната, защото там е най-тясно и няма много опции за катерене и падане, а пода е с мокет, спалнята ниска. Ще им оставя тоалетната.Вет каза, че може водика, когато вървят без да залитат, а храна-утре.

# 479
Ну Заяц, успокой се. Утре ще са много по-добре, а след няколко дни ще са пак старите котки. Май по-неприятен е стреса при детето - не знам на колко е години и дали и какво може да му се обясни. Защото след няколко дни мустакатите мъркалници ще забравят какво са преживели за разлика от детето.

Общи условия

Активация на акаунт