Любители на котки - Тема 170

• 30 308
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Красавица. Одобрила е кактуса Simple Smile
Със Зак как са?
Каква ѝ е козината? Мека по бебешки или с малко по-твърд косъм? Аш май изцяло смени бебешката. Косъма му е малко по-твърд.
И давали да я галиш? Аш се гали когато той реши. Ако тръгна да го галя по гърба сваля задницата, отпуска задните крака и се дърпа с предни. Като инвалид е.

Не мисля, че моите са много разговорливи. Аш от бебе е гласовит. Гласчето на Оникс все още е бебешко.
Мъркат и двамата, но Аш е по-пестелив.

# 361
Сладуранка Сакура Sparkling Heart Гледам и тя е фен на хамака Simple Smile
AnMary, вашите хамаци здрави ли са все още? На Фрея вече е поувиснал, но тя с такава засилка се хвърля в него, че вече очаквам да го откърти. Видях, че в Алиекспес продават резервни Simple Smile
Фрея също е много мъркаща и много разговорлива, има различно гласче за всякаква различна ситуация, но най-смешното ѝ е като си е легнала някъде и минеш близо до нея и я погледнеш и едно гласче вади все едно цвърчи птиче Simple Smile
Аз да ви питам, от зооплюс правих почъчка и за да хвана безл. доставка допълвах с глупости, та сложих някакви супи на косма, това сега как да го давам? Топли ли се щом е супа и цялото ли се дава? Питам, че при всяка смяна на храна тя леко се разстройва. И продължава да търси какво да хапе, все едно имам куче, крием всякакви неща, дори и сега като пиша, си е захапала леглото и го дърпа, притеснявам се, че ще си избие някой зъб...

# 362
  • София
Аз я топля леко на радиатора или на топла вода и я давам. Наведнъж, разбира се, то е доста малко месцето вътре Simple Smile, и я сервирам за "разтоварване", ако реша, че е хапнала повече.

# 363
Не я топля, то котешките супи са си течни паучове. И аз им давам като реша, че твърде много са яли Grinning

# 364
  • София
AnMary, вашите хамаци здрави ли са все още?
Здрави са. Само като се качат в тях и не стоят на 90 градуса, тежат магаретата.
Закрепихме катерушката с метална планка за стената, защото като се засилят и я клатят цялата.

Трябва да сменя два крака на старата катерушка. Мисля че гледах някъде по магазините. Или отлепя навитото въже и да намотая ново.

# 365
Сакура е толкова финна,че хамака не личи да е ползвам.Зак се опита да легне в него един път и беше като гротеска.
Аз обожавам точно това гукане-цвърчене у Сакура.И,да-прави го като ме види.Твърдо спи в краката ми всяка нощ.
Мари,копринена е:-) На Зак също му е нетипично мека и не пада.Аз няколко пъти споменах,че съм адски благодарна на гена,който е закачил от някъде.
Със Зак са на приливи и отливи,но все още няма й две седмици откакто са заедно.Ще работя,докато стане.
Не се бият,само Зак я дразни,а тя му хъска от страх Не се нараняват.Зак демонстративно яде и пие храната и водата и.А неговите са същите.Аз не смея да я сменя на Сакура Ирина каза,че имат къси черва като наследство и ако се разхлабят,мн трудно се оправят.

# 366
Ще питам, а вие може да се смеете, но ми е първото коте. Не е ли характерен за всяко от тях приличащия на цвъртене звук. Истински съжалявам, че Тери не я кръстихме "Ъъри". Така, с начален звук между "а" и "ъ"  звучи нейното "цвъртене", като най-често има въпросителна интонация - завършва с повишаващ тон. Много е сладко, защото с куча спят извън стаята. Тери усеща момента, в който се раздвижвам, застава пред вратата следва плахо "ъъъррр???". Ако не отворя, млъква. Ако се убеди, че вече не се спи, "ъъъррр" става по-силен. Изключително деликатни звуци издава. Когато е в стаята и дъщеря ми я повика (на мен не ми отговаря) следва двукратно "ма/я-ма/я", но някак приглушено с гърлен фон на "р". Същинско "мяу" има само когато е затворена в някоя стая, в която не иска да бъде. Мислех, че начинът, по който "говори" е характерен за всички котета. Има специфики ли (извън интонацията и силата на гласа)?

# 367
Имат различия маците. Малкото ни коте "цвърчи". Никога досега не бях чувала този звук. И много тънко и тихичко гласче има. Но мъркоти толкова високо, че ни събужда 😅 Наспива се към 5, 30 - 5,40 ч. сутрин, и пристига, мъркайки високо, пъха муцунка в лицето ми или направо се пльосва до ухото ми и мърка. От 04.10 миналата година е принцесата на къщата.

# 368
  • София
Всяко коте е с различна интонация и глас. Май единствено, когато говорят на птичките през прозореца "тракат" по един и същ начин. Joy  Наско направо изговаря "Мамо". Joy

# 369
  • София
И Блеки "казва" маммооо- при това само на мен ми говори така  😻 и не ме изпуска за миг, като съм вкъщи- плътно до мен и с мен.
Иначе е много гласовит, непрекъснато говори, когато е буден и врещи, когато има затворена врата (ама врещенето му е брутално).
И в тоалетната/ банята винаги сме заедно. Така е сигурен, че ще му е почистено (задължително влиза с мен сутрин и вечер преди да си легнем- през останалото време рядко ползва тоалетната).
Прекрасната ми черна пантера ❤

# 370
Бела си е свалила конеца. Явно е тръгнала да се разгонва преди кастрацията, защото настоява да излиза в двора, търкаля се по земята и като я доближа, за да я взема и прибера вътре, тя бяга. Добре, че при целия ми зор миналата седмица, успях да я вредя и нея за кастрация. Ще трябва време, докато ѝ се наместят чакрите. Сега ме притеснява раната, че е без конец, но и от клиниката споменаха, че може да си го свали.
Както се ужасявах от кастрацията, сега умувам да кастрирам и котарака. Да си седне малко на г*за. Ей ги двамата - Лъчезар и Бела. Тук я мие.

А тук обядват

Лъчко е досадно разговорлив, не се усеща хич. Joy А Белка мяука толкова тихо, че не я чуваш.
Отдавна не бях чела в темата, какво стана с котето, болно от коронавирус, за което купуваха инжекции от Китай?

# 371
Сама си създадох проблем. Ако сте се сблъсквали и решили проблема без антибиотик, моля споделете.
Посегнах да взема купичката с вода на Див, докато се хранеше. Явно се почувства заплашен и реагира. Зъбът му попадна отстрани на нокъта ми в онази нежна част. Промих, но не сложих лепенка. Явно го замърсих. Вчера се събудих с надут пръст. По съвет на лекар сега правя компреси с ихтиол.
Антибиотик се опитвам да избегна, защото чернодробните ензими са ми завишени след ковид.
Та ако ви се е случвало и имате съвет Sad Вече знам и ще се заредя с йод за бъдещи ситуации..

# 372
Рози и Бодли, преди около 10 години, може и повече, котката на майка ми ме одраска на сгъвката на единия пръст. Не го промих, нищо не направих, поду се. Не помня колко време мина, но се оправих без лекарства или други външни намеси.
С което не съветвам никой да не търси медицинска помощ и да не се лекува. Толкова ми е бил акъла тогава. Просто казвам, че понякога може и без хапчета да се оправи човек. Прецени си рисковете от едното и от другото и се вслушай във вътрешния си глас/шестото чувство, както искаш го наречи. Пожелавам ти бързо възстановяване, което и да избереш.

# 373
Още нещо много полезно и безвредно - бани със смрадлика. Трепе всички гадини безотказно.
Дано се оправиш бързо без антибиотик.
А за начална дезинфекция не е ли по-добра кислородната вода?

# 374
  • София
Дара, за съжаление лечението не помогна и след втория курс. Sad

Общи условия

Активация на акаунт