Любители на котки - Тема 170

• 29 988
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас
Рози и Бодли,вземи талон за хирург.
Ако има инфекция,цепват,слагат дренаж и минава.И не е необходим в повечето случаи антибиотик.
Обаче лекар трябва да прецени.
Ако се зачерви,затопли...веднага на хирург.
И изследвания за токсоплазмоза.
Някога съм я карала,имах много антитела като бременна,тогава само правих изследвания.

Ако искаш,вземи памук,намокри с риванол и пръсни малко спирт.
Правиш компрес и спиш така.Има шанс да помогне.Дано се размине леко.

# 376
  • София
Чувала съм да се кисне в алкохол, примерно пръстът потопен в чаша водка.

Dara888,

Скрит текст:
котето почина, за голяма покруса на всички, най-вече на стопаните му. Сега си имат две други, ако не бъркам, че напоследък все за двойки котета чета.

# 377
  • Стара Загора
Рози и бодли, аз кат дърта свекърва да се обадя, ама и аз патих с гнойно огнище и тогава хирурга ми каза да не ползвам ихтиол, а йодасепт.

Отбелязахме и ние Св. Валентин 😁

# 378
Лалка, грешката е моя.Йодасепт е, сега погледнах тубичката..
Притеснява ме, че дискомфорт на моменти усещам чак до рамото..

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 21:24 от Рози и Бодли

# 379
  • София
Рози и бодли, намери си листо от "дебела мара". Цепваш го и го слагаш с разрязаното към пръстта. За една нощ ще изсмуче гнойта. Лично изпитано е. А за ихтиола - докато спиш, сложи отгоре една найлонова ръкавица като тези, които слагат в Лидл за хляба. Така наистина става компрес. Без найлона при мен не действа. Сигурна съм, че няма да стигнеш до антибиотик.

Преди 3 години Дейзи така ме ухапа, че цялата ръка ми се наду. В аптеката жената не искаше да ми дава мехлем. Да съм ходела на лекар. Все пак ми даде нещо жълтеникаво-кафяво, което прилича на нашенски ихтиол. Точно ръкавицата ми помогна. Но се сетих чак на 3-4 ден. Преди това не помагаше.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 21:40 от Тaня67

# 380
Още нещо много полезно и безвредно - бани със смрадлика. Трепе всички гадини безотказно.
Дано се оправиш бързо без антибиотик.
А за начална дезинфекция не е ли по-добра кислородната вода?
Точно това щях да кажа. смрсдлика. Бани, просто си направи отвара, сложи в ракиена чашка, топ и пръста и си ходи с нея из къщи. Сменяй.
Ако имаш нещо антибиотично като крем/ мазило, си сложи през нощта с малко марля отгоре.
Или цикатридина напръскай.
Аз по Коледа така се срязах жестоко, бях си за шев направо …и карах на смрадлика и цикратридина. Затвори се

# 381
Благодаря на всички! Бях забравила за смарадликата, а ми е помагала. Иначе днес бях с ръкавици, защото доктора каза да не мокря възпаленото. До два три дни ако няма подобрение ще коментиораме пак с доктора.

# 382
Съжалявам за котето! Cry Разказвах за него на колежката ми. И тя обича котки.

# 383
Рози, при тежка, незарастваща рана на близък единственото, което помогна, бяха лепенки със сребърно покритие. Продават се в аптеките с различна големина. Прилича на марля с едра тъкан, напоена в нещо, подобно на пчелен мед. Една превръзка може да стои 3 дни. Едновременно дърпа замърсеното и спомага за епителизация. След като е на пръст, навярно ще трябва да фиксираш и с лейкопласт.

# 384
  • In the land of Never Never
Гликоза, покриваш ли го с нещо? Мисля, че ако го покриеш с нещо тъмно, ще е по-спокоен. Тази чанта доста прозрачна изглежда...
Само като се разгъне, отстрани е прозрачна, както писа и АнМари, иначе страните са плътни, има едно малко прозорче отзад и отгоре е прозрачна. Но права си, ще взема някаква кърпа, все пак, наистина се чувства по-спокойно, ако не вижда много наоколо.

# 385
  • София
red soul, би ли споделила рибеното масло и нашийниците какви са?
Сутрин като събера двамата четирикраки, са много сладки - заедно поели към кухнята, оранжево и сиво гръбче.
Как ги оставяте сами да се разберат? Дребната писка, хвърчи козина. Имам чувството, че ако останат сами, ще оцелее само Майки Sad Различна големина са. Беба едва ли има 3 кг. Майки сигурно е 5.

# 386
  • София
Simantro, и Оникс писка. Когато играта загрубее казвам на висок глас "Аш". В повечето случаи Оникс напада и после писка. Но като кажа "Аш" се спират. Рядко ни се е налагало да ставаме и разтърваваме.
В началото и по тегло и по ръст Аш надвишаваше Оникс 2+ пъти. Почти никога не е нападал или играл грубо. Оникс пискаше когато му стане тегаво. И винаги е бил инициатора.

Напълно сами май не са били до момента. Но и да ги оставим... ще проспят по-голямата част от времето.

Пускахме им клип със звуци на бенгалски котки. Аш проговори Simple Smile

# 387
  • Велико Търново
Dara888, не успяхме да се преборим за Рижко 😔 Вярвам, че вече е на по-добро място ❤️

# 388
Simantro, взех първото масло,което намерих в магазин за добавки,което да ми хареса и като цена.Каишките са от зоо плюс,то и друг вариант не намерих.
https://www.zooplus.nl/shop/katten/verzorging/felisept/577616?or … &i=2&ro=1
https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/jacob-hooy-visolie … vertraan-60094666
Не ги оставям сами за дълго,най-много час-два.Иначе седят разделени.Не се бият,но се дразнят.Днес ги теглих-Зак е 7 кг,Сакура 3 Ако се сбият сериозно,е ясно какво ще стане.И аз се страхувам от това.
Мисля,че сег апък Зак страда.Винаги обръщам внимание и н адвамата по равно.Обаче Зак два пъти се изпика във ваната,а не беше го правил от доста месеци.Сакура от днес ме следва нявсякъде и се качва сама в скута ми и седи там.Днес пих кафе в друга конфигурация,а Зак отказва да дойде,а си спи в леглото в коридора.Няколко пъти го носих насам и се връща.После ще го взема у мен.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 12:18 от red soul

# 389
Много е красива тази Сакура. Heart Eyes
Има някаква класа в нея. Аристократка, ъъъ Аристокотка. Wink Heart
Зак също е чуден. Дано по скоро се спогодят и да няма сърдити и ревнуващи.

Общи условия

Активация на акаунт