Скоро навърших 18години, в 11 клас съм и уча в езикова гимназия- английски и испански език.
Плаши ме факта, че след година завършвам, а не съм сигурна какво точно искам да правя. Отлична ученичка съм, бих казала дори че уча с удоволствие! През годините активно съм взимала участие в множество извънкласни дейности, като всяко дете, но сърцето ми завинаги остана в един малък клуб, в сферата на творческото писане и журналистиката. Мога да се похваля с множество награди и призови места в Национални конкурси и конференции, в областта на литературата и фотографията, но повечето- в проза, есета. До преди няколко години бях убедена, че искам да уча журналистика- виждах се на телевизионния екран, по улиците с микрофон. С времето пораснах и започнах да се замислям за развитието и сигурността, които би ми предложила тази специалност. 2те ми мечти като дете- да бъда учител и репортер започнаха да ми изглеждат странни и не "в правилната посока"
Ще успея ли да си намеря работа?(баща ми е твърдо убеден, че няма) Ще успявам ли да изкарвам достатъчно пари?(отново баща ми е твърдо убеден, че в България това е почти невъзможно, още повече със специалност като моята
,, Загуба на време")Ами ако не ми харесва това, което правя?Тук, в България, ли да остана или да послушам всички, които ми казват да замина, защото тук няма бъдеще?- все въпроси, които се въртят в главата ми.
Прочетох, че чрез ,,социология" и "филология" също би могло да се достигне до медийното изкуство и не само, но много бих се радвала някой компетентен, с опит.. да ми даде повече информация за тези специалности (или за други подобни, за които може би не съм чувала). Да ми разкаже какво е да се занимаваш с журналистика или педагогика.. интересно ли е, има ли поле за развитие, перспективно ли е..
Наистина бих оценила ако някой е останал до края на този, вече дълъг текст и сметне, че опитът му би ми бил полезен.
Благодаря Ти ако четеш това
(Пс Обичам България, всичко скъпо ми е тук- семейството, приятелите, сърцето. Знам, че не бих била щастлива далеч от тях, но се чудя дали не трябва да послушам близките си и да потърся развитие другаде...)