Отговори
# 2 325
Тц. Не се приема, има разлика. Иначе щяхме да сме физически еднакви мъжете и жените. Ти щеше да си мъж и да си вероятно пилот във формула 1 или автомеханик. Ама не си. Това не означава, че нямаш когнитивни способности като на мъжа, а че мисловните процеси протичат по различен начин, което се обуславя не само от структурата на мозъка ти, а и от тялото и биохимията му.

А жените в спортовете са най-скучното нещо на света. Неслучайно. Не е до рекламодатели. Кои са женските спортове? Художествена гимнастика. Да бе, не е когнитивно ама. Simple Smile

# 2 326
Аз си поръчах вече подаръка за  осми март, ще ми избира парфюм любимият ми 20-годишен бонбон, баща му ще го плаща. Joy

# 2 327
Отдавна е клише, че има мъжки и женски професии,  въпросът е кой колко е добър във своята, независимо от пола.

# 2 328
  • София
Босилке, започваш да ме дразниш с упоритостта си! Мисловните процеси са част от когнитивните процеси! Възприятие, памет, вниание, мислене, език.

# 2 329
и аз си поръчах подаръка… празника оправдава съвестта ми за ужасно скъпите обувки, които чакам.. Blush

# 2 330
  • Варна
Босилка е за спора, независимо от естеството. Оти в гората няма спаринг партньори, а дървесата ги сърби.
Ще публикувате ли научните доклади и имената на изследователите, с ценз?
Във всяка сфера и статистика има изключения. Обобщения на едро и бонбони, само на борсата.
Валентина Терешкова е имала качества, надвишаващи мъжките еквиваленти. Подготовката на астронавти не е в библиотеката, а в практическите и интелектуални умения. Някои слабости в характера, могат да саботират и гений, в определени ситуации.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 12:37 от Viviana91

# 2 331
  • София
Физически не сме еднакви и слава Богу!
Аз обичам мъжете Heart Eyes

Аз не знам какво искам, нищо не искам май. 18 км планински преход ме свалят на земята, ще ми мине с мускулната треска Laughing

В игри и закачки сготвих пет тенджери, тави, казана ядене и две разядки.

# 2 332
Едно и също повтаряш, вкопчваш се, Анди. Ок, разбрахме го това, а как си обясняваш те попитах, че няма гениални жени композитори или художници, колкото мъже. Знам, че има, но не преобладават, дори не са равно количество, даже в днешно време. Отвъд фактора социално-икономически условия как си го обясняваш? Колко жени има пилоти във формула 1, а автомеханички? Нека да гледаме по-разчупено, а не само в учебника. Някои дейности и сфери си остават чисто мъжка територия. Сега ясно е, че адвокат, психотерапевт и хирург може да стане и жена.

Целта ми е не да те дразня, Анди. И да знам повече от теб. А да се разбере, че не сравнявам мъжа и жената като кой е по-по-най в когнитивните им способности, а че са различни и се допълват в голяма степен. Не е нужно да се противопоставят и съпоставят по признак може/ не може това или онова. Супер се радвам, че сме различни мъжете и жените.

# 2 333
Тайче, нещо не си разказала... Тоя 20-годишния какъв ти се пада? Grinning

# 2 334
  • София
Факторът е един - социално-икономически условия. Няма друго. Останалото можеш да си го пишеш както искаш. Повече няма какво да му обсъждам.

# 2 335
  • Варна
и аз си поръчах подаръка… празника оправдава съвестта ми за ужасно скъпите обувки, които чакам.. Blush
Простено ти е, чадо. За обувки няма ограничения и съвест.😄👍Да ги демонстрираш празнично в спама.

# 2 336
И аз те обичам, Анди.

# 2 337
Аз обувки по-скоро не обичам, в смисъл, отнасям се неутрално (без вълнение). Подобно и чантите. Шал изобщо не мога да вържа.
Другите неща да - дрехи, козметика и парфюми.
За подарък искам пътешествия. Animal Heart Eyes Cat

# 2 338
  • София
С мен в Дуранкулак искаш ли Mr. Green

# 2 339
Тайче, нещо не си разказала... Тоя 20-годишния какъв ти се пада? Grinning
Ако изтърпя баща му, ще ми бъде доведен син.
Аз си подарих пътуване до Италия през март. Blush С мама ще ядем паста и ще си купим обувки.

Общи условия

Активация на акаунт