Американски колеж - двадесет и пета тема

• 61 599
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Добре са профилите за някои. Има специалности във ВУЗ, които изискват 3, та дори и 4 профилирани предмета. Говоря за Нидерландия. Но като се има предвид, че Нидерландия стана изключително популярна след брекзит, би трябвало да се нагласят и от колежа в тази посока. Освен това, предвид изискванията на съвременния бизнес/икономика, където един чужд език вече не е достатъчен, бях предложила комбинация на профил физика и математика с немски или химия и биология с ... друг език. Не ми обърнаха внимание, разбира се ... И не само на мен (помните ли анкетата, дет ни отрязаха) Но това би била една чудна комбинация. Е, сега се спасяваме поединично.

# 661
  • софия
Каква анкета, Каси? Аз лично не помня.

# 662
Беше отдавна, преди поне 2 години, дали не са вече 3 ... по повод на втория чужд език в колежа. От РУА подготвиха и изпратиха анкета, обрабориха резултатите и ги представиха на ръководството. Шарки е на ход  Wink

# 663
Момичета,
Наборката сега ми казва, че другия петък 13.05 не са на училище. На 17 също.
Какво споделят вашите “питомци”?
17 го виждам в календара като day off, ама за 13 нищо не намирам.

# 664
  • софия
Беше отдавна, преди поне 2 години, дали не са вече 3 ... по повод на втория чужд език в колежа. От РУА подготвиха и изпратиха анкета, обрабориха резултатите и ги представиха на ръководството. Шарки е на ход  Wink

Аз мисля, че казусът тогава беше съвсем друг. (разбира се може и да бъркам)
Шаркииииииииии, къде си?

# 665
  • София
Е, къде, къде, в Гърция Simple Smile.

Да, ние я правихме, ти си забравила Simple Smile.

# 666
Здравейте. Документите за намаляване на учебната такса на поискване ли са или се изпращат до всички? По мейл или се взимат от колежа? В кой месец се случва това? Благодаря Blush

# 667
  • София
Документите за намаляване на таксата се получават на място от колежа. Могат да се изпратят попълнени с куриер до колежа. Има срок за получаване и подаване на същите и не  е дълъг. Вече тече срока за получаване на документите за намаляване на таксата и за записване. Само документите за намаляване на таксата могат да се изпратят по куриер . За записване се подават лично от родител в колежа.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 09:22 от tedydeyan

# 668
Това не е ли за новоприетите осмокласници?
Имам спомен, че учещите вече в Колежа оформяха документи лятото.

# 669
  • София
Писах за новоприетите.

# 670
Писах за новоприетите.
Благодаря, но става дума за вече постъпили ученици. В темата назад прочетох, че новите договори се получават по мейл през юли и вероятно са с пълната сума. Как  става кандидатстването за по-ниска такса?

# 671
  • София
Кандидатстването за пълна стипендия и за намаляване на таксата с едни и същи документи ли става или са отделни? Малко ми е неясно.

# 672
  • Там, където мечтите се сбъдват
Писах за новоприетите.
Благодаря, но става дума за вече постъпили ученици. В темата назад прочетох, че новите договори се получават по мейл през юли и вероятно са с пълната сума. Как  става кандидатстването за по-ниска такса?

Мисля, че се пращаше по мейл инфо за това, както и срок, в рамките на който може да заявите в комплекта с договора да са и документите за намаляване на таксата. Съответно е предвиден срок за подаването им, разглеждането им и т.н.

# 673
  • София
Здравейте, подготвям документите за записване и се сетих да попитам доколко е важен ваксинационния статус на децата. Заради пандемията, две от ваксините (тези на 12 години) не са поставени. Трябва ли да бързаме преди записването с тези реваксинации?

# 674
  • софия
Здравейте, подготвям документите за записване и се сетих да попитам доколко е важен ваксинационния статус на децата. Заради пандемията, две от ваксините (тези на 12 години) не са поставени. Трябва ли да бързаме преди записването с тези реваксинации?
не.

Общи условия

Активация на акаунт