Американски колеж - двадесет и пета тема

• 62 530
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
Е и моята твърди, че са най-готините. Хубаво е когато всеки си харесва мястото на което е.

7600 и аз го видях в документите за синчето ...

На ниво първи гимназиален етап сме доволни от химия и биология. Пък ако Ибрахими се върне както е обещала ... ще е супер.
Наистина ли е обещала Ибрахими да се върне? Истинска перла е това момиче ❤

# 601
При нас мис Софи Бензингър по Биология си тръгва. Кларк по Химия също. Вероятно ще има нови свежи попълнения догодина.

Оооооо! Чух че и Дан Ангелов нямало да е в АК от следващата година.

# 602
  • софия
Уффф, кой знае кой ще дойде! Този тамън го научихме какъв е. За една година в Колежа даде всичко от себе си, за да отврати от математиката.

# 603
Zvanche,
Това като лафа за новия шеф и малкото прасе😄
Само че с учител по математика😄😄😄

# 604
Във връзка с последния коментар по немски имам въпрос вашите деца как учат втори чужд език ? Ходят ли на уроци? Синът ми е с испански в 9ти клас и имат да четат книга за края на годината, която не е трудна, но не съответства на 2та часа седмично, които имат.  Ако не се занимавам с него като първолак, нищо няма да разбере. Когато го попитам другите как се справят, ми отговаря, че много от тях ходят на уроци. Нещо не ми е ясна темата с втория чужд език. Как е с вашите деца?

# 605
  • Там, където мечтите се сбъдват
Синът ми не ходи никъде във връзка с втория чужд език. Да уточня, че той е от бутиковата група, с френски:)))
За испански ви препоръчвам да го запишете в библиотеката към института Сервантес. Там има всякакви учебни материали, книги и филми.

# 606
  • софия
Синът ми не ходи никъде във връзка с втория чужд език. Да уточня, че той е от бутиковата група, с френски:)))

И ние сме така Simple Smile
Предложих да се запише на някакъв курс през лятото във ФКЦ, но все още се обмисля идеята, че няма да има кой да мързелува.

# 607
  • Там, където мечтите се сбъдват

И ние сме така Simple Smile
Предложих да се запише на някакъв курс през лятото във ФКЦ, но все още се обмисля идеята, че няма да има кой да мързелува.
[/quote]

Във Френския културен център са страхотни курсовете, лятото има интензивни за по две седмици, по спомен.

# 608
  • софия
Ако зависеше от мен, вече да е записана поне за един 🙂 Най-малкото ще прави нещо. Ама пусто порасна и е унизително да налагам.

# 609
Все едно сме се наговорили с вас😄
Оня ден предложих летен курс в Сервантес. Така ме изгледа….

Иначе са и дали да прочете Un dia en Buenos Aires. Много лесна и приятна книжка. Има-няма 35 страници. Аз си я прочетох с интерес😄
Сега остава и наборката да вземе да я прочете.

# 610
raly78, Вашата дъщеря може ли без Ваша помощ да я прочете?  В нашата за Малага има времена, които не са учили, спрегнати неправилни глаголи и други. Странно ми е да разчитат, че учениците сами ще си ги научат. Без мое съдействие нищо не разбира.

Последна редакция: чт, 28 апр 2022, 18:03 от Alice_blue

# 611
Alice,
Тя е учила Испански няколко години в Българско школо. Едната от които ходеше допълнително на уроци. Много неща е забравила за съжаление, но има и някои спомени.
Според мен без моя помощ и преводач ще хване нещата бегло.
Определено текстът в книжката не е за деца, които никога не са учили езика.
Знам, че после ще имат устно изпитване върху нея.

# 612
  • София
За неучилите испански преди това и за тези, които не ходеха на курс, четенето на книгата беше трудно. Сега питах - с вадене на непознатите думи и ползване на гугъл преводач нещата горе-долу се получават.

# 613
  • София
Призме, честито за страхотните успехи на твоя син!

# 614
  • София
Здравейте,
Синът ми е приет в АК тази година. По принцип първото му желание е НПМГ и АК не сме го обмисляли като вариант. Яви се на изпита без да се е готвил изобщо и не очаквахме да бъде приет, но е изкарал сравнително висок резултат.
Погледнах неофициалната статистика за приетите на сайта на danybon и ми направи впечатление, че има доста приети деца от ПЧМГ и СМГ. Може ли някой да ми обясни, какви са предимствата на АК пред ПЧМГ конкретно. По думите на моя близка приятелка, математиката не се преподава на високо ниво в колежа. Не мога да си обясня, какви са мотивите на едно дете от ПЧМГ, което със сигурност е силно по математика, да не продължи обучението си в ПЧМГ, а да отиде в АК.

За приетите от СМГ - това, че са приети всъщност съвсем не означава, че в крайна сметка ще избрат да се запишат там. Simple Smile Доколкото имам информация, много деца се явяват точно, както и Вие сте направили и решават едва след като видят резултатите от другите училища.

Общи условия

Активация на акаунт