Модни консултации (Февруари, 2022) - 63

• 56 217
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Щом ти е мила балната рокля си я пази. За някой повод когато имаш ще я префасонираш. Идеята за пола ми хареса. Към  останалата горна част винаги може  да добавиш някаква пола, ако се разиграе с материи или цвят може да се получи красиво нещо.
А и предвид цените на шивашките услуги виж дали въобще има смисъл.

# 301
  • в Кошера
Здравейте момичета, идвам да се посъветвам с вас. Става дума за балната ми рокля. Сама си я купих и ме е жал да се разделя с нея, не ми се продава...въпреки това сега никога не бих си купила такава рокля за бала си. Имам идеи да я преобразя, мисля да я скъся, да е под коляното, и да добавя някакви красиви мрежести ръкави.
Скрит текст:
Но за къде би била подходяща?!? Бихте ли споделили мнението си? Това е с каквото разполагам, искам да я превърна в нещо подобно   Или такива ръкави (съжалявам, не знам как да ги сложа в скрит текст)

Предварително не бих я прекроявала. Ако/като се появи повод - тогава. Peace

Тюл/дантела/мрежи не ми се връзват с конкретната рокля.
За дължината - под коленете/средата на прасеца. Peace
Виждам я горе-долу така:
Скрит текст:

Това е тооолкова красиво! Broken Heart Но неприложимо в случая.

# 302
  • Street of Dreams
Море, не ми харесва идеята ти да преправиш роклята си. Как така, хем ти се свиди, хем ще й теглиш ножицата. Какво ще направиш - нещо, което сигурно никога няма да сложиш, а ще дадеш пари колкото за една нова рокля. Според мен, ако имаш място в гардероба, запази си я така - много е хубава.

Ако пък има къде да сложиш дълга, черна пола с лилавеещ тюл, сложи я с кубинки и нещо отгоре. Без дантели.

# 303
Море., аз също не бих я рязала предварително. Щом ти е жал, остави си я за спомен. А винаги ако излезе повод за който може да я ползваш може да я преобразиш.
Аз също като теб имам сантимент към балната ми рокля и си я пазя. Но не искам да я променям по никакъв начин. Тя е червена класическа дълга рокля и се надявам да излезе някой повод да я поразходя. 😁

goddess Прекрасна жена си!

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 14:40 от DzhuliB

# 304
Балната рокля бих я преправила по повод, ето така, с бежов тюл, търсех едно конкретно изображение, но не го намерих, нещо такова

Или другия вариант, както са ти препотъчали в две части, пола и горна част.

Дори нямам представа къде ми е балната рокля Laughing

# 305
Има няколко рокли, които съм обличала по веднъж и до ден днешен пазя от сантимент: тази от бала - дълга и разкроена от талията надолу, от черен сатен с бюстие от релефна дантела в горната част, тази от сватбата, роклите от сватбите на сестра ми и сестрата на съпруга ми. Пазя и роклята от първата ни среща с ММ - тя е съвсем семпла асиметрична лятна рокличка с тънки презрамки, малко под прасеца, в свежи цветове. Никоя от тях няма да облека, но продължавам да пазя.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 19:03 от Light Beam

# 306
Едни от най- нелепо изхарчените  пари за мен са за скъпа рокля, която се купува с ясното съзнание, че ще се носи веднъж.
За бала си уших по мой модел , повися доволно в гардероба и в един хубав ден я занесох в близкия контейнер.
Използвам костюми за официални поводи или по- обикновена рокля и сако, които със сигурност ще нося после. От дете имах грозни впечатления от тогавашните сватби и рокли и няма сила, която и до днес да ме накара да ги харесам.
Харесвам ей такива , като на споменатата от Goddess- тържество с най- близките и свобода на обличане.

# 307

Харесвам ей такива , като на споменатата от Goddess- тържество с най- близките и свобода на обличане.
Благодаря,
но аз имам, обожавам и купувам рокли с ясното съзнание, че ще облека само веднъж. Рокли за служебни поводи, които са далеч от офисния стил, в който се очаква да се появя. Имам и поне 5 такива, на които не им дошъл реда. Мога и снимков материал да покажа.
Аз просто се влюбвам в роклите и трябва да ги имам, дори и никога да не видят бял свят, а по принцип съм много практична и винаги гледам нещото, което купувам, да има високо КПД, роклите правят изключение.
Иначе роклята от кумуването мога да облека и в понеделник на работа. Имах други фантазии, идеи, но булката спъна всичките ми мечти. В крайна сметка е важно те да са щастливи Heart Exl

# 308
Едни от най- нелепо изхарчените  пари за мен са за скъпа рокля, която се купува с ясното съзнание, че ще се носи веднъж.
Да, има много истина в това. Но, в живота ни не са чак толкова много специалните поводи и на фона на ежедневно изхарчените пари - къде смислено, къде не, тези няколко рокли са капка в морето.
И аз по принцип мразя да купувам непрактични и "еднократни" дрехи и рядко го правя. Все пак, има случаи, за които съм склонна да го направя без да съжалявам и да изпитвам угризения ... Живот и здраве, ще си купя царствени и неприложими за друг повод рокли за още няколко повода - абитуриентският бал на сина си, сватбата на племенника и тази на сина Blush ... Ще ги нося гордо и тържествено като кралица, пък нека е нелепо Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 19:51 от Light Beam

# 309
Оф, и аз имам рокли обличани по веднъж и купени за конкретен повод. Сега стоят в гардероба...но надявам се пак да им дойде редът!

# 310
От моята бална рокля стана много хубава пола, която носих поне 1-2 лета. После не знам къде изчезна.
Ако в момента не ти трябва рокля, просто я остави.

# 311
И аз много си обичам балната рокля. Къса до коленете, с корсет, без презрамки, разкрояваща се от кръста надолу, в любим мръсно бял цвят. Беше по-евтина от обувките ми, които бяха около 50-тина лева. Толкова красива се чувствах в нея, че я облякох за кръщенето на сина си и това лято, надявам се, ще я облекла за кръщенето на дъщеря си. Имам страшно много рокли, огромен избор, просто тя ми е сантимент. От време на време, детето ме кара да я обличам, за да съм "принцеса".

# 312
Поколенията преди мен в рода са от тези, които нищо не хвърлят…Бяхме затрупани от родопски одеяла, юргани, ковьорчета, губери. Които никога нямаше да видят свят извън шкафовете и раклите, в които бяха натъпкани. Явно трябваше да дойде такава като мен.
Майка ми пазеше в едно крило от гардероба рокли от бал, годеж, сватба, кръщене. Толкова време седели, че чак посивели от прах отгоре. Като по- малка ми беше любопитно да ги разглеждам, пробвам и тя да ми разказва историята им.
Живеехме в малко жилище, много хора и вещи и тези рокли и обувки някак ми бъркаха в здравето. От една стана моя детска рокля за представление, друга май за пола и останалото изхвърлих аз, защото знаех , че и на тавана да ги складирам, участта им ще бъде същата .
Не знам, такъв човек съм, гледам да се отървавам от излишно и ненужно.
По тази причина и избирам практични дрехи. Винаги с един по “ wow “ аксесоар/ чанта/ обувки може да се получи интересно.

# 313
РОШ кой от магазините на nickels работи?

Затвориха  всички в моловете. Само този остана.

# 314
  • София
Аз пък си създавам поводите. Също съм леко вманиачена по рокли, но си ги нося, дори да съм overdressed. Голям праз. Wink

Общи условия

Активация на акаунт