Модни консултации (Февруари, 2022) - 63

• 55 382
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Мен тия чепици ми харесват, много са сладки! Wink И аз бих ги носила... Simple Smile

# 631
G- star ги харесвах на младини. Първата ми покупка беше 2003 и беше тънко яке, което все още имам и кройката му все още е актуална. За съжаление са насочени предимно към по- младите и вече не откривам нищо подходящо за себе си.

# 632
Обувките са уникални 😍

# 633
Елегантни дрехи или аксесоари, които са шарени или блестящи не се считат за кичозни. Това си е стил на обличане, "фешъниста" ли как го наричаха...
Вече когато се опитваш да си елегантна и модерна, но в крайна сметка изглеждаш евтино (тук нямам предвид цената на дрехите), тогава може да говорим за кич.
Шареното не е равно на кичозно.
За мен е изключително кичозно тоалет целия в черен цвят, чийто създател няма никаква идея че черното има различни нюанси, особено придружен с разни грамадни златни вериги и канти.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 10:54 от Glossycherry

# 634
Много харесвам G-Star, мисля че са добри за всяка възраст. Дънки, поло-та /как е множественото число на поло? пола? хм/, поли, якета, рокли са им с много добри кройки и стоят супер

# 635
Да бе, пробвай да си ниска и закръглена и ще те питам колко добре седят. Simple Smile. Връхните им дрехи са доста тесни в раменете, а дънките тесни в бедрата, или поне на мен ми теснеят. Така че всичко  е индивидуално както и с всяка друга марка.

# 636
От G Star имаме само някакви тишърти, децата и мъжът ми. Аз не съм им била клиент. Като бях на двайсет, ми бяха скъпи, а сега ми идват младежки Grinning

На мен думата "кич" мие свързана по-скоро с чувство, отколкото с нещо конкретно. Тоест човек, който казва: "Това е кич.", има предвид, че му е твърде много. Не е констатация последна инстанция; на него му е твърде много, на друг - не.

# 637
Кич не е равно на Евтино, а на Безвкусно. Може да е много скъпо и да е адски кич. Даже, доста често се случва.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 10:52 от HappyRSmile

# 638
  • София
В повечето случаи, това, което различни хора определят като кич е тенденция. Цяла епоха е свързана с него. Бърка се пошло с кич чисто като термини.

# 639
Харесвам това определение за кич на американския критик по въпросите на изкуството Клемент Грийнберг:
„Кичът е нещо, което не изисква нищо от клиентите си освен парите им – дори няма претенции да им отнема от времето.” Simple Smile
За мен кичът е вещ или изкуство, което има цена /в много от случаите и космическа/, но не и стойност.

Моят кич са пластмасовите часовници Swatch. Blush Имам, весели са ми и ми разнообразяват ежедневните визии. Нося си ги с кеф, въпреки, че съм на ясно за това, че са едни скъпи за себестойността си пластмасови боклуци. Simple Smile

# 640
Swatch са ми страст, лятото съм с един розов  и ме питат от пакет "Зрънчо" ли ми се е паднало това часовниче 🙃
и ето любимия ми

А дали кичът не е изкуство щом го коментират критици с име в тази област? Размишлявам си само

едит: Furla имат нова чантичка, която е малко-малко на границата https://www.furla.com/bg/en/eshop/news-stories/ls-bloombag-fw22. … utm_term=Bulgaria

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 16:25 от Al Georgieva

# 641
Здравейте! Може ли да ми кажете добро ли е качеството на обувките на masimo zardi?

Изключително добро според мен.
Просто невинаги ми се дават пари и гледам да си купувам, когато имат кодове за намаление.

# 642
За мен кич е субективно понятие.  Както някой назад писа, може да си целия в черно и пак да е безвкусно.

На мен думата "кич" мие свързана по-скоро с чувство, отколкото с нещо конкретно. Тоест човек, който казва: "Това е кич.", има предвид, че му е твърде много. Не е констатация последна инстанция; на него му е твърде много, на друг - не.

Иначе ето малко кич, според някои модни критици.
http://theworldofkitsch.com/worldofkitsch/2018/2/22/t794qb0ptnf1 … r6jtflahkl0yl136v

За протокола средностатическите жени са от едната крайност до другата.
Едната съчетава обувки с чанта и изпада в шок при вида на маратонки с малка чантичка Фурла/ примерно/.
Друга гледа с отвращение или по-скоро презрение рокля с кубинки.
Третата се носи като блатна фея и хич не ѝ пука за околните.
Аз май съм от третите. Днес отнесох или поне регистрирах 2 възмутени погледа от плетената ми бяла рокля и черни лачени/ естествен лак/ кубинки, високи до под коляното, при това ги бях съчетала с гривна с перли.

А най-възмутена бях от себе си, когато една сутрин колежка ме настигна по пътя и ми направи комплимент, гледала ме в гръб и се възхищавала колко добре съм си съчетала цветово чантата и ботушите. Някаква грешка явно бях направила в просъница, приготвяйки се. Целият ден ми беше крив.

Един семеен приятел наскоро се изказа, че го отращало стилетото, за него било най-грозната обувка, сиреч кич и се радвал, че било демоде. Laughing

Al Georgieva, G-star имат много приятни за носене дънки, ризи, рокли и сакаили поне такива присъстват в гардероба ми.

Swatch са веселяшки часовници и бих носила, ако моят часовник не беше механичен, ужасно е досадно да го сверявам, когато спре.

# 643
Ако някой колега дойде така на работа, аз офейквам Animal See No Evil

# 644
Един от моделите в линка по-горе ме накара да гледам стерео, а дори не се движи 😀

Преди не знам колко време бяха избухнали разни групи с мото "леопардови щампи, селски пръчки и т.н. и красивата шарка на леопарда беше обявена за просташка 🙃
Горкият леопард.

Нови чантички

и малко любими модели на G-Star

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 19:17 от Al Georgieva

Общи условия

Активация на акаунт