Любители на кучета - 126

• 32 293
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Ели кучето отива на хубаво място и ще свикне. Просто като си знаеш мъжа не позволявай повече да води животинки у вас, за да не страдате излишно всички. 🤗
Какъв типаж е този "мъж"? Аз не разбрах каква е причината да се разделят с кучето и защо тя страда...

# 256
  • София
Да се включа и аз в течмичката с първо куче - Riddick, вече на 6,5 месеца и 30кг.Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 23:31 от _honey_

# 257
  • На земята
Здравейте и от нас. Мейси става все по-щура, упорито отказва гранули, яде когато реши от тях. Като й ги омешам с консерва обира каквото може и пак не ги яде. Не знам какво да я правя. Може да е грешно, но сутрин й правя принцеса. Научи се като ядем да моли та чак и джафка. Става ни жал и й даваме по нещо, знам че не трябва.
Сутринта в 5 часа намерила едно гумени пискащо топче и ни събуди с него.

# 258
  • София
Пробвали ли сте да оставяте храна само за 10 минути, в определено време за поне 4 дни?

# 259
honey добре дошли с Riddick! Къде го тоя пуФкав сняг.
tzifff това, което правите с храненето е напълно грешно, защото за кучето човешката храна е много по-вкусна. За това отказва да яде и гранули. Също докато се храните не му давайте храна, защото винаги ще ви припява до масата за да получава храна. Моят съвет е като на Ре. Слагаш гранули, стоят 10на минути и ги вдигаш. Предлагаш на обяд същата купа с гранули отново за 10на минути и ако не яде пак ги прибираш. Вечерта по същия начин. Но през това време не давай друга храна. На третия ден най-късно се предават, а някои и по-рано. 😁 Компромисен вариант е да добавяш рендосано яйце, рендосан кашкавал, бульон от варено месо (без подправки), късчета варено месо. Но най-добрия вариант е да си яде чисти гранули.

# 260
  • Пловдив
_honey_, добре дошли. Ридик е прекрасен.
tzifff, знам колко е трудно. Повярвай ми. Но с това поведение ще докараш храносмилателни проблеми на Мейси. Казват, че суха и мокра храна не се смесват. Също така кучето няма особено голяма нужда от хляба в принцесата.
Със Саско имахме много проблеми, не беше лаком, отказваше храна, сори наградките не ги харесваше. Отказа гранули, започнах да му готвя - постоянно беше с разстройство, слаб. Уж четях, ама не се получаваше. А в този период кучето трябва да се храни с подходяща храна.
Реших да спра всичко!, ама наистина всичко човешко.
Купих гранула, която бях забелязала че поне малко харесва в комбинирания период - Little Wolf of Wilderness Junior - Green Fields с агнешко
Давах гранулата, ако до 15-20 мин не е изядена - прибирах. Вечерта отново. Никакви консерви, нищо човешко. За два дни прояде. Може би месец беше само на гранула и тогава се осмелих да дам и консерва.
Вече храня основно с гранула, две до четири хранения в седмицата са ми консерва. Човешко давам, но като награда.

# 261
Tziff, разсмя ме с тази принцеса за закуска на Мейси. Joy Ще прояде, няма къде да ходи.

# 262
  • Северозапада
Добре дошли на новите членове на групата!
ММ ще хареса много Ридик. Той е имал доберман и много харесва породата.
Илай като бебе беше доста лаком, омиташе си гранулите за минута. Сега сутрин му слагам половината дневна дажба и яде когато огладнее. Понякога, ако не е ял до вечерта, му слагам малко повече от половината дневна дажба и някаква добавка (малко пауч, настърган кашкавал). Струва ми се, че започна да отказва храна, след като опитах няколко пъти да сменя роял канина с други марки. Жената, от която го взехме, ми каза, че може да му давам по четвърт жълтък, извара, несолено сготвено месо или риба към основната храна. "Човешка" храна му дава основно ММ, а беше категоричен, че това не трябва да го правим. Аз го разнообразявам с морковчета и салати 😄.
Тази сутрин преживях един от големите ми страхове. Срещнахме две избягали овчарски кучета. Ще трябва да ходя да запаля свещ, че не ни нападнаха и се появиха хора, които да ги прогонят.

# 263
  • София
Благодаря ви за топлото посрещани!:joy:
Silvi, снега от една горичка, част от Борисовата градина в София.
Една снимка от днес, след като ми е надявал тефтер...мисля си, че е доволен и се е усмихнат докато спи:

# 264
  • На земята
Благодаря за съветите. Освен, когато се храним ние, да я оставям в друга стая с гранулите. Ние сме 4 човека и все някой се смилява и й дава и аз все повтарям не, ама и аз го правя. Аз пробвах с Пурина про план, първоначално ядеше, после взе  да им се мръщи. Роял канон не иска. Сега пробвах с Eucanuba и тях що годе ги яде. Така че май ще сме на тях.
А да попитам също, давате ли им някакви  витамини? Ще питам и ветеринаря, ама и вас да питам.

# 265
Тази сутрин преживях един от големите ми страхове. Срещнахме две избягали овчарски кучета. Ще трябва да ходя да запаля свещ, че не ни нападнаха и се появиха хора, които да ги прогонят.
Това е и моят най-голям ужас! Видях поста ти в Забелязано, благодаря ти за него, защото и ние редовно се разхождаме в този район! Тази сутрин го прескочихме…

# 266
  • София
... Слагаш гранули, стоят 10на минути и ги вдигаш. Предлагаш на обяд същата купа с гранули отново за 10на минути и ако не яде пак ги прибираш. Вечерта по същия начин. Но през това време не давай друга храна. На третия ден най-късно се предават, а някои и по-рано. 😁 Компромисен вариант е да добавяш рендосано яйце, рендосан кашкавал, бульон от варено месо (без подправки), късчета варено месо. Но най-добрия вариант е да си яде чисти гранули.
Първото ми куче - също немски шпиц, издържа гладната стачка четири дни и накрая аз се предадох - минахме на варианта "овкусяване" и така - до ден-днешен.
Джинката нали е още малка, глупава и лесно се лъже - засега хрупа гранулките "натюр", ама докога ли? Smiley
А да попитам също, давате ли им някакви  витамини? Ще питам и ветеринаря, ама и вас да питам.
Ако кучето се храни с качествени гранули - нищо допълнително не е наложително да се дава, може само по желание. Ако, обаче, яде каквото му дадат от масата на стопаните  - задължително трябва да се следи най-вече дали получава достатъчно калций в периода на усилен растеж, защото иначе рискувате да имате един ден кривокрако куче с камара хронични болести.
Поне аз така знам.

# 267
Здравейте! Нахлувам в темата ви с конкретен въпрос и много ще се радвам да ми помогнете. Търся Мини малтийска болонка /малтезер от лицензиран развъдник. Дали има такъв в България ? Благодаря предварително !
Можете да потърсите развъдник за Малтийска болонка "Fairy white" Варна , не знам дали е активен , но само това успях да намеря . Дори да не е не пречи да звъннете ,до сега на който и да е развъдник  съм звъняла дори  и вече да не е активен са изключително любезни и ни насочват към кого да се обърнем  .

# 268
Здравейте прекрасни дву- и четирикраки Kissing Heart
Лъчезар е спокойно и послушно куче Laughing за около минута, докато е фокусиран в/у лакомство LaughingLaughingLaughing

С играчките няма проблеми - у дома има 3 различни въжета за дърпане, а основно самостоятелно се занимава с еленови рога Laughing На двора има 2 футболни топки, наследени от предния Лъчезар.... Двора е стръмен и мъника сам се изучи да си носи топка до върха и да си я пуска, а после да я гони LaughingLaughingLaughing
Купувахме какви ли не други щуротии, но не предизвикаха голям интерес....
Основната му забава е да тича с голяма скорост - тича повече от час без да спира......

# 269
Ето я Тайра с нейната любима пробита топка 😂

Общи условия

Активация на акаунт