Любители на кучета - 126

• 32 289
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
Въх майкоуу,, че аз до сега три пъти го къпах...
Като усетя ,че мирише на куче, какво да го правя?

# 241
  • София
Къпането е най-малкия проблем.
Не извеждайте кученцето навън, преди да е получило всички ваксини и да е изградило имунитет, защото рискувате живота му.

# 242
  • София/Севлиево

Здравейте.Отдавна не сме се включвали.И май това ще е едно от последните ни включвания.Моят сладур от утре става морски вълк.С ММ не можах да излезна на глава и утре ще го откара при едни познати в Бургаско.Търсят си второ куче и той само това чакаше.Надявам се Рекс там да е щастлив и да го виждам понякога.И никога повече няма да разреша на ММ да донесе кутре у дома.Евентуално ако Росен поиска,но може би ще вземем голямо и добре обучено куче.А Слави съвсем забрави за кучето откакто сме тук,ама нормално-ние сме вътре,то на двора...ММ даже рибката ми от София я подари на кръстницата ми,че и с аквариума повече не му се занимава...Уж обича животни,ама да не са му вкъщи.

# 243
...но може би ще вземем голямо и добре обучено куче.

Къде раздават такива?

# 244

Здравейте.Отдавна не сме се включвали.И май това ще е едно от последните ни включвания.Моят сладур от утре става морски вълк.С ММ не можах да излезна на глава и утре ще го откара при едни познати в Бургаско.Търсят си второ куче и той само това чакаше.Надявам се Рекс там да е щастлив и да го виждам понякога.И никога повече няма да разреша на ММ да донесе кутре у дома.Евентуално ако Росен поиска,но може би ще вземем голямо и добре обучено куче.А Слави съвсем забрави за кучето откакто сме тук,ама нормално-ние сме вътре,то на двора...ММ даже рибката ми от София я подари на кръстницата ми,че и с аквариума повече не му се занимава...Уж обича животни,ама да не са му вкъщи.

Ох, горкото животинче...много стрес ще изживее, месеци наред няма да може да се съвземе. Но дано е щастливо и обичано в новия си дом.

# 245
  • София/Севлиево
...но може би ще вземем голямо и добре обучено куче.

Къде раздават такива?
Често търсят по групите във ФБ нови собственици на кученца,чиито стопани са починали или са имали неблагоразумието да ги изхвърлят.За нещастие бретоните са едни от най-изхвърляните кучета.Но то не е куче за всеки.
В новият дом има две деца,още едно куче и морско свинче,двор 4 декара,където ще дивее на воля и много се надявам да е щастлив.От няколко нощи не мога да спя и само плача,бебето(човешкото) ме усеща и също е нервно,а по-принцип е много спокойно,а кучо е по-тих от тревата.Ама като му казваха на ММ,че няма да изтърпи куче дълго той се смееше и викаше,че не е вярно...

# 246
  • София
Елислава, аз не се включвам често, но разбирам болката ти, и не забравяй човешките деца са най-важни, а че и това ти е станало като дете, ще боли, хубаво е че отива в хубав дом. Не се обвинявай, и се опитай мааалко да вдигнеш настроените и заради бебето.
Моя близка е в подобна ситуация в момента, подобна ... ама и различна. Мъжа и преди две седмици отива и взема бебе овчарка, детенцето им е с ДЦП и други заболявания, много Специално дете. Кученцето е на два месеца, прекрасно, умно и игриво, обаче като джафне, детето получава криза, съответно утре кучето отива в друг дом. Мъжът и не помисля и грам, че кучето не е кукла, очаквал бил да спи по цял ден, бебе куче ..?!??? ама и да не е бебе, не може с такива очаквания. Добре се осъзнаха навреме докато е още бебе кучето и му намериха прекрасен нов дом, където ще е добре обгрижвано.

# 247
Ели кучето отива на хубаво място и ще свикне. Просто като си знаеш мъжа не позволявай повече да води животинки у вас, за да не страдате излишно всички. 🤗

Venislava добре сте дошли в темата. Наистина не е добре честото къпане на кучетата, особено на такава малка възраст. Аз бих ти препоръчала да го забърсваш с кучешки мокри кърпи или пък с обикновена хавлия, намокрена и изцедена от водата. Хавлия може да я изплакваш с кучешкия шампоан за да промени малко аромата на кучето.

# 248
  • София
Леле, Ели... много тъжно Sad Дано накрая всичко завърши добре за всички и дано ТМ да е научил урока.

# 249
Ехх,Ели ще ни липсва муцунката на Рекс.Нищо де,радвай се поне,че отива на по-добро място,и ще се забавлява с другите питомници.Малко ще му е стрес в началото,но ще свикне няма накъде ..Не се притеснявай.🤗❤️

# 250
  • София
Ели, съжалявам да прочета, че не можете да гледате Рекс повече. Пускам отговора си от друга тема по повод това, че би искала да виждаш кучето ... Късмет!
......... Пожелавам Ви да намерите добър стопанин на кучето - то самото е чудно ...
И подкрепям мнението, че не е ок да го виждате след новото му осиновяване. От една страна кучето страда, и още как страда - това е за цял кучешки живот. От друга, то вече няма да е ваша отговорност - оттам насетне, какво, ако не ви хареса гледането при новия човек, ще го вземете пак ли !?!
Ние осиновихме чихи. 4-5 месеца след това, то започна да си играе. Преди това бдеше и търсеше човека си. ..
И знам, че има потенциал, който може би няма да се разкрие докрай, но въпреки това, го обичаме, каквото е - леко дръпнато и тъжно на моменти /1 г.вече/. Та добре си помисли за частта с виждането ..

# 251
  • sofia
Съжалявам, Ели! Дано и ти и Рекс сте щастливи и спокойни!

# 252
Здравейте! Нахлувам в темата ви с конкретен въпрос и много ще се радвам да ми помогнете. Търся Мини малтийска болонка /малтезер от лицензиран развъдник. Дали има такъв в България ? Благодаря предварително !

# 253
  • София
Доколкото знам, на страницата на БРФК имало списък с лицензирани развъдници. Търсих го веднъж и не намерих, но може да е бил в мен проблема.

# 254
Привет ! Иланг, да минава леко ковида!
  Аз си ви мета,но нямам снимки,нито какво да кажа, защото дъщеря ми си е поела изцяло грижите и заниманията с Айра и аз я виждам в седмицата веднъж-два пъти.Все същото обичливо , игриво , глезено въгленче си е.Много се радва на бебето и не се отделя от нея- или ще е пред дивана,или до люлката, или пред леглото й.

Общи условия

Активация на акаунт