Любители на кучета - 126

• 31 847
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Бяс само при пътуване и евентуално ходене на лов бих сложила. Според  ен е бил прав вета.
Нокти не смея да режа, че са много дебели, а нямам уред. Разходки по твърда настилка помагат.

# 106
  • Бургас
Ох, да се смея ли, да плача ли:) Снощи срещаме една прекрасна самоедка с ботушки. Чисто бяла, сресана, прекрасна. Стопанинът и той - елегантен, хубав млад мъж, с палто, като от списание изваден. Облепил й краката с найлон до глезените. Реших, че нещо й има на лапите и ги пази. Не. Да не се окаляла. "Излизам с бяло куче, връщам се с черно", казва. Не му се миело куче, много гъста била козината...Sad

# 107
Ами и аз излизам със сиво и се връщам с далматинец. Цялата става в кални петна от тичането.  На всичкото отгоре нямаме отделен душ и трябва да я вкарвам във ваната, което само по себе си е трудоемко Grinning А след бързото душче, бърша плочки още 10 мин от калните пръски.
За ваксините - ние си я взехме с 3 ваксини. Но предвид къде се разхождаме всеки ден и предивд, че я пускам без повод, ваксината за бяс си е важна.

# 108
  • София
Моят като е черничък и да е мръсен, не му личи толкова. Sweat Smile

Ние вчера бяхме на ветеринар за профилактичен преглед и обезпаразитяване, но ми се накараха, че Фреди много бил тежал. Disappointed Relieved Колко трябва да тежи лабрадор на 6 месеца? 25 кг според ветеринарката било твърде много. Храня го с Taste of the wild за малки кученца, според дажбата на етикета, има 2 хранения за деня.

Иначе вече 2 месеца излизаме навън. Приучихме го да си прави извън къщи всички работи, обича всички кучета и всички хора в парка, но ни е голям зор със скачането по хора. Голяма нужда има да бяга, но все по-рядко го пускам, защото един човек да фиксира - и край, скачане, радост, ама като се засили със спринт и ги събаря в снега, после аз отнасям срамовете и скандалите. Rolling Eyes Ама са прави хората де, моя е вината.

# 109
Innerlane, мен вета ме предупреди, пе на чувала пишр повече, отколкот е нужно. Търговски трик, за да се харчи повече. Така че може да намалиш малко дажбата.

# 110
  • под тепетата
Innerlane, действайте докато е време. И аз имам проблем със скачането от радост. Казвам и аз, защото не можем да се разберем с ММ, аз пак го играя лошото ченге! А за шивачките до нас е абониран, като дойде време за зимни якета. Няма човек с толкова якета, колкото него!
 Галски, много гадно това, но при паднал имунитет така се получава, за съжаление! Дано бързо и без много температура и сърбежи да мине шишарката Wink
Tintina, тоз човек да не си мисли , че си взима куче за украса! Естествено, че ще се цапа!

# 111
  • София
Лютиче, това сефте го чувам за количеството гранули, брех! Е, аз и без това давам по-малко от тях, защото допълвам с малко консерва за вкус.., ся се замислих дали да не намаля още...
Аз се чудя сега к`во ще правим - младежа вече след 6м. борба разръфа любимата мишка - плюшка: герой е тя/ и сега трябва заместник - дадох друга подобна, ма не я ще... и проблем ...
Галски, нагушвам ти кучИтоо, виртуално, голям е пух! Ся, другите да нсЪ обидите нещо Green Heart

# 112
  • София
Innerlane, мен вета ме предупреди, пе на чувала пишр повече, отколкот е нужно. Търговски трик, за да се харчи повече. Така че може да намалиш малко дажбата.
Това не го знаех. Thinking Ще пробвам да намаля малко дажбата, че да не взема да му докарам на милия някой проблем със ставите...
Иначе по принцип от храната съм доволна - яде я, здрав е. Точно 10 дена е бил едно време на по-нисък клас храна, ама какви газове имаше само... Mask Повече няма да му я сменям и туй то.

Innerlane, действайте докато е време. И аз имам проблем със скачането от радост. Казвам и аз, защото не можем да се разберем с ММ, аз пак го играя лошото ченге!
И при нас е същото с ченгетата. Изгледах толкова клипчета как да го науча да ходи на повод без да ме влачи като празна чанта... И с няколко дена поред усилия имаше страхотни резултати. После дойдоха дните да го разхожда ММ и айде пак почна да дърпа назад, въпреки че изрично му обясних и показах как трябва да се случват нещата. Но ще ги тормозя и двамата до дупка.
Специално за скачането и аз трябва да взема да се образовам как да го тренирам, че нещата са много на зле в момента.

Трябва да изляза за нови играчки на пазар тия дни, че детето остана без плюшени животни покрай кучето. Sweat Smile

# 113
  • Пловдив
Както са написали другите,
ваксината за бяс е задължителна и "ежегодна"(поставя се всяка година) по закон.Другата/ите мултивалента (срещу Парвовироза ,Гана,инфлуенца ...)/ (кучешка кашлица, лептоспироза и т.н едновалентни)
не са задължителни по закон ,но за здравето на куч са задължителни / в някой страни са задължителни(например в UK за летоспироза заради многото плъхове и ендемичността на района за тази болест ).
За ноктите също потвърждавам ,при достатъчно разходки/копане на дупки Wink ,се изпиляват сами ноктите и трябва да режете само на 5-тия пръст нокътя,най-добре със специалните клещи(може да се регулира колко дълбоко да реже и нагласяте на най-малкото и режете ,ако не пусне кръв и ви се вижда пак дълъг - увеличавате "настройката" за дълбочина и така докато усетите докъде да режете без да отрежете и живеца)

Редакция: Понеже сте изписали още много.
Страничните реакции от Ваксината за бяс НЕ СА дозозависими .т.е проявата им НЕ ЗАВИСИ и от размера/килограмите на куч.

Цитат
Tintina

-Lina-, да, задължителна е ваксината за бяс. Но и ветеринарната лекарка, при която ходихме последно, споделя същото мнение за неслагането й. Т.е. тя слага, защото е задължително, но казва, че бяс не е срещала в България не помни от кога.[/u] Още като учела, още тогава нямало бяс, защото от задължителната ваксинация бил изкоренен.
А последният случай на бяс при човек, довел до смъртен изход, в България е също отпреди 30 години.[/u]
На тази кълка обаче не ща да лежа, щото бяс по дивите животни сигурно има, ще вземе за зла врага да срещнем някоя лисица по горите, или плъх, всичко става...
Именно "изкоренен" е по домашните животни ,заради задъжителната ваксинация,това не значи че го няма.
България се води ендемичен район за бяс ,затова и ваксината е задължителна всяка година. По принцип има някакъв имунитет до около и малко над 3 години, и затова в страни които не са ендемични е задължително през 3 години да се слага,но и там е задължително.

Innerlane,
Пробвайте на повод като срещате познати/приятели и започва да скача ,да го карате да легне . И вместо да скача ще им души краката докато си счупва дупарата от въртене на опашка Wink
При мен това свърши работа.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 10:14 от whitefang

# 114
  • Sofia
Дайте ми съвет как да го оттуча Чоки да лае, когато влиза някой вкъщи или чуе някой да минава по площадката?
Лае и за нас самите, не само за чужди хора. Върти опашка и лае! Някъде четох преди време, че било характерно за породата - така, един вид, поздравявали и оповестявали. Само да подчертая, че лае, когато има някой вкъщи. Когато е сам и се прибираме, звук не издава. Т.е. лае, не защото пази къщата. Обаче е дразнещо, да не говорим как ме стряска, понякога и през нощта..

А днес един "мил" господин така ми развали сутринта! Разминаваме се най-спокойно, Чоки на повод, души си в краката, грам внимание към околната среда и особено хора, както винаги..., когато тоз човек изведнъж ми се развика да си държа кучето, отивало към него, щяло да го ухапе, нарече ме каква ли не, псуваше... абе, не знам какво му стана, каква беше тази агресия, какво беше това чудо! Още ме държи..

# 115
Оф,как обичам такива “индивиди”. Светът им е крив и се чудят върху кой да си го излеят. Аз имам много такива случаи,преди мълчах,но вече грам не отстъпвам и не си мълча,защото ми писна наистина.

# 116
  • Северозапада
Може би просто изпитват силен страх  🤔Сестра ми има ужасен страх от кучета по-големи от 4-5 кила. Тя минава на отсрещния тротоар или възможно най-далече, ако срещу нея идва куче голяма порода. Не влиза в един квартален магазин, защото около него се върти по-едро куче, което продавачите си хранят и гледат. Носи си кучегон и електрошок, за да се пази от бездомните или разни пуснати кучета. Тя е способна да се развика като бясна, ако някое куче и се стори, че се приближава твърде близо. Има си и причина, като дете едва е избягала от пуснат дог.

# 117
Има хора, които са травмирани и реагират много остро. Наскоро имахме среща с човек, който е хапан от куче, и се дърпаше настрани и се обръщаше всеки път като се приближи нашето. Питах го дали да я вържа и облекчението направо си пролича. И апе нищо не смееше да каже.
Случвало ми се е обаче някой да замахне с пръчка и щях да агресирам, ако бях по-близо.

# 118
  • Sofia
Аз също си мисля, че такава реакция може да е провокирана от някоя случка в миналото с човека или негов близък.
Но млад, прав мъж, без никаква, ама никаква провокация от наша страна! И айде, да каже "дръпнете кучето" разбирам, но то беше такава вербална агресия!

# 119
  • София
Мен много ме дразни как едни и същи такива "стресирани" личности ми вдигат скандали на мен, а пред ММ, който е 100 кила, си траят и просто пресичат на отсрещния тротоар, за да не се разминат с кучето... Rolling Eyes Една женица в парка дори ми се оплака, че някакъв ѝ скочил на бой в подобна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт