Любители на кучета - 126

• 32 203
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Тари, къде се случва това в София? Моя приятелка със самоед на повод е имала същия случай.

# 121
  • Sofia
Тари, къде се случва това в София? Моя приятелка със самоед на повод е имала същия случай.

Манастирски ливади, но едва ли мястото има значение.
Специално този "мил" човек беше от работниците на близкия строеж - с много такива се разминавам сутрин рано, обикновено даже се радват много на кучето.

# 122
  • София
Просто се чудих дали не е същият олигофрен.
Аз съм супер толерантна към фобии на хората, но това си е простотия, а не страх.

# 123
Галски да оздравявате бързо всички 😘
wild poppy какво става при вас? Да знаеш, че ви мисля как сте 🤗
khaleesi хайде и Кио да минава бързо това неразположение и да спира тези толкоз много хапове. 🤗

mtz направо завиждам за снега. Иде ми да запаля колата и да ви дойда на гости, че да се нарадва Макс на преспите. При нас валя само за един ден, натрупа 2 см 7 до вечерта всичко изчезна.

Включвам се от тук от там каквото помня да си кажа и аз мнението 😁
Нокти се пилят най-лесно при по-продължително ходене по асфалт.
За ваксините за моите кучета не пропускам. Знаете, че в колата си возя доста бездомни и болни. Освен това оставям моите кучета да си играят с тях. Помните случая с двете болни от гана кучета и само ваксините на моите мисля ги спасиха от това да не се заразят и те. Водя ги предимно извън града на разходки и тази за бяс също не бих пропуснала. Гонят лисици, чакали.. Не бих си простила ако съм могла да предотвратя някоя болест с ваксина, а съм решила, че мога да я пропусна.
Ние вчера топнахме лапи в Дунава, ама за повече май на Макс му се стори студена водата 😁

И едни снимки с изглед към моста и към Видин:

# 124
  • На земята
Да си кажа, аз през живота куче не съм гледала, и близки с кучета не съм имала. Имахме едно комшийско куче като бях малка, което го оставяха на улицата, а то си беше агресивно. И към мен се е спускало. Оттогава имам някакъв страх от кучета. Сега като вече си имаме куче се чудя дали ще успея да го преодолея. Мъжа и детето му дават да ги дъвче, лигави, аз обаче не смея. Не че ще ме ухапе, просто не ми е приятно и винаги имам едно наум. Също ми е неприятно като се разлае (което се случва изключително рядко). Днес я реших и тя искаше да види четката. Оставих й я на земята и тя така започна да лае по нея, че ме стресна. Взех четката и я скрих да не я гледа.
Знам, че може да не разбирате понякога хората, които се страхуват, но понякога те си имат причина. А има и такива мразители на кучета, които се чудят как да се заядат.

# 125
  • Варна
Когато ги разхождам сутрин рано още е тъмно и Каду лае всеки, който види, често минаваме покрай строежи и има работници събрали се да пият кафе, умират от смях като почне да ги плаши, всъщност всички така й реагират, ама тя е мини келеш и предизвиква само смях.

# 126
  • София
Сиви, при контакт с диви животни е ок ваксината против бяс, но в градски условия бяс няма. Иначе нямам спомен някое куче да е реагирало тежко на нея и всички съм ги ваксинирала.

# 127
Здравейте, отдавна не сме се включвали с Аря. Надявам се всички четириноги и двуноги в темата да са здрави и добре.

Ние вече излизаме от малко над месец, обаче не ни се получават много нещата. Лае абсолютно всички хора, сега в снега грам не иска да се разхожда, буквално излизаме за 5 минути да си свърши нещата и се прибираме. При хубаво време правим по-дълги разходки, първоначално пак лае всички, после сякаш свиква с хората и престава да ги забелязва. Ако се разхождаме около нашия блок, буквално ме дърпа да се прибираме, направо не знам откъде толкова сила в тия три кила. Страх я е от всички други кучета и не дава да я доближат. За лаенето, ако непознат дойде вкъщи, даже не искам да отварям дума. Все още е моя сянка и грам не ѝ харесва да стои без мен. Решила съм да потърся професионална помощ, не сме гледали куче преди и съм сигурна, че правим много грешки.

Сега да ви питам за зъбите. Започна да ги сменя, 4 зъбчета паднаха и си излязоха новите. Вчера обаче видях, че до кучешките са излязли новите, а те не са паднали. Утре сме при вет, но ако някой се е сблъсквал с това, кажете моля ви какво да очаквам? Четох из нета, че ще се наложи да ги махнат. Това ще е с упойка предполагам? 

За разлика от зъбите, ушите ѝ са си все така добре. Всеки навън първо тях забелязва и коментира 😆
Скрит текст:

# 128
  • под тепетата
Доколкото съм чела,при малките породи често се случва да ходят като акули - с два реда зъби. Или док ще ги махне или им се дават играчки за дърпане, гризане, за да паднат сами.
Хващате ли 5G  с ушите Satisfied

# 129
  • sofia

Един слънчев заек. 😉

# 130
Ветеринарите ми казаха, че Кио трябва да смени храната. До сега е била на Брит. Купих й малък пакет N&D с патица, киноа и кокос. Стискайте палци да я хареса, ще й поръчам голям чувал, ако няма проблеми. Някоя от вас храни ли с n&d?

# 131
  • sofia
Ветеринарите ми казаха, че Кио трябва да смени храната. До сега е била на Брит. Купих й малък пакет N&D с патица, киноа и кокос. Стискайте палци да я хареса, ще й поръчам голям чувал, ако няма проблеми. Някоя от вас храни ли с n&d?
Започна с нея Леон, но много пръцкаше, та я сменихме...

# 132
  • София
Препоръки за ветеринар в София в близост до квартал Витоша?

# 133
  • София
khaleesi_x Добър клас храна се водят n&d, на нас не понесоха за жалост, но това не значи, че и при вас ще е така, дори напротив.
Морско_момиче Няма лошо да потърсите професионален съвет. Ние нашето чихи го осиновихме, и до възпитателни методи не сме стигали. Но ситуацията е сходна - цялата улица е Негова, лае хора и кучета, дръзнали да минат, и вече като минем на следващата пресечка, млъква Laughing Вкъщи обаче си мълчи, само при непознати вряка, ама после като подуши, свиква и прибира перките.
Ох, и аз искам като тоя слънчев заек да се препичам, ест., заедно с моя Nature Sunny , хубаво е Simple Smile))
tzifff Аз съм същата, но забелязах, че с времето посвикнах и сега като играем с младежа, смело пъхвам ръка, и всеки път той усеща и захапването е много лекичко, шеговито. Също и като срещам кучета, не се плаша така, както преди. Изключвам орда бездомни, там е непредказуема работата...

# 134
Re при нас в града си обакалят лисици по кофите за боклук 😁 Ако човек се разхожда по тъмно ще се натъкне със сигурност на някоя дошла са търси храна. Мисълта с горния ми пост беше всеки да се съобрази със средата, района и местата за разходка на кучето си като обмисля кои ваксини са му нужни и кои не. Моите също не са имали реакция при поставянето на ваксината за бяс до сега. Слагам всяка година, заедно с годишната.
tzifff с времето ше свикнеш и поне от твоето куче ще спреш да се страхуваш. Няма да стане за един ден, но ще го опознаеш и ще си отговориш на много въпроси за кучешкото поведение и психология. Моя приятелка също имаше страх от кучета. Ако има бездомни по пътя към дома й винаги я изпращах. Взе си куче и сега се разбира с всички кучета (домашни и бездомни). А в началото изпадаше в ужас, особено като си взе нейното.

Аз уважавам страховете на всеки. Въпреки, че Макс е на каишка в града, винаги наблюдавам хората, с които се разминаваме и тези, които ги е страх им личи. Винаги отстъпвам, влизам в трявата, слизам на пътното платно и държа Макс изкъсо за да могат хората да минат. Това даже се усещам, че го правя почти винаги при разминаване с хора. На мен не ми пречи и мисля, че така е редно особено щом насреща ми има човек, който го е страх. Дразня се на пуснати кучета с блеещи стопани. Наскоро една жена се чудеше как да се скрие от едно куче. Застана зад приятелката си, а тя се опитваше да изгони кучето. Стопанката си бъбреше сладко и си помислила, че жените просто правят място на кучето да мине, а те милите влезли в едни треви да се опазят. Факт, че кучето не проявява агресия към хора (е, понякога лае и гони тичащи и велосипедисти), но как някой който го е страх да знае това, а и да го знае това не му намалява страха.

Общи условия

Активация на акаунт