Любители на кучета - 126

• 31 188
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, може ли да ме ориентирате от къде можем да си вземем кученца за нашето семейство. Нямаме претенции за пол. Харесахме си мини болнка или друго подобно. Благодаря ви предварително.

Осиновете си, толкова много кучета, на които можете да промените живота има. Макар че дребно куче е малко трудно да намерите, но не е невъзможно. Моето едното, което прибрах от улицата остана сравнително дребничко - между 4.500 и 5 килограма.

# 556
  • тук-там
Аз се радвам,че намерихме хубав дом с деца за Рекс, защото породата му се оказа една от най-изхвърляните на улицата.Почти всяка седмица във ФБ попадам на минимум една публикация за изхвърлен бретон.Хората при които го пратихме имат и друго куче-кастрирана женска мисля лайка ако правилно разбрах,и си търсеха второ,което да е с имунизации,редовно обезпаразитявани,свикнало с деца и да се социализира лесно.По-добро място нямаше да му намерим.Иначе един приятел на свекъра го искаше,че е ловджия,но съм чела,че ако кучето не става за лов често ги водят в гората и ги убиват,което е направо чудовищно...
Ели, не знаех, че сте се разделилк с Рекс. Нещо съм пропуснала. Как се чувства той при новите стопани? Вие виждате ли го?

# 557
Здравейте, тези дни предстои да вземем нашия нов приятел-малко бебе Бигъл на почти 60 дни. Ще се радвам на всякакви съвети. Нещото което много ме вълнува е мога ли да си я изкъпя като я взема? Защото не е живяла в дом, а на двора и сигурно ще е мръсничка. И все пак две дечица имам. Притеснява ме съвета на някои да не я къпя докато не минат 3 ваксини.

# 558
Ще прозвуча грубо, но като гледала бигъл, това, че е живял на двора ще ви е най-малкия проблем 😂 като намери мърша така хубаво се навърталят. Кучета си взимате - миришат, къпят се два пъти в годината с шампоан, но въпреки това на мен ми мирише много приятно на моето кученце.

Иначе нас ни посъветваха за някакъв метод за почистване - вода, оцет и спирт в определена пропорция и се забърсва само кучето. Вторите две се изпаряват бързо, на не съм го пробвала още.

Ето тук има рецептата

http://wap.bglabrador.borda.ru/?1-7-0-00000266-000-0-0

# 559
  • Варна
Може и с лимон и вода, освен това тази смес гони бълхи.

# 560
На Макси зараства мястото, има 4 шева видях и след седмица ще ходим да му махат конците. За онова от лапата нямаме резултат и новини. Ама се надявам да е безобиден папилом.
На новите сладки попълнения добре дошли 🤗
И малко снимки да разведря последните страници, че гледам е текла тежка дискусия:

# 561
  • Варна
Магарета сладки ❤

# 562
  • София
Ама, моля Ви се,  21-и век сме, има кърпички, сухи шампоани, все нещо подходящо - защо да бърка жената някакви отвари?
Ако крайно много се чудя, бих си питала ветеринаря как да процедирам, и то преди да приберем зверчето у дома.

# 563
Поне досега който и да е собственик да съм срещнала си почиства след животното ако не се сеща сам едно "Заповядайте торбичка , ако сте си забравили своите ,,  върши прекрасна работа , но проблемът ми е по-скоро човешките . Вече ще почна да предлагам торбички и на майки с деца  , не може  аз да събирам минните полета  а те освен , че не ги събират да си хвърлят памперсите под дървото  или в кучешка площадка  на  при наличие на кош на 50 метра  .

# 564
Ще прозвуча грубо, но като гледала бигъл, това, че е живял на двора ще ви е най-малкия проблем 😂 като намери мърша така хубаво се навърталят. Кучета си взимате - миришат, къпят се два пъти в годината с шампоан, но въпреки това на мен ми мирише много приятно на моето кученце.

Иначе нас ни посъветваха за някакъв метод за почистване - вода, оцет и спирт в определена пропорция и се забърсва само кучето. Вторите две се изпаряват бързо, на не съм го пробвала още.

Ето тук има рецептата

http://wap.bglabrador.borda.ru/?1-7-0-00000266-000-0-0
Ами не мисля, че има нужда от грубост. Забравила бях реакциите на някои в този форум...
А иначе не ми е само до миризмата. Децата ще го гушкат и слагат из чаршафи те, все пак ми се иска да е изкъпана първоначално.
Благодаря за съветите.

# 565
Няма проблем да го изкъпете, вземете шампоан, подходящ за кученЦА от някой зоомагазин. Скъпички са, но пък ще го ползвате мноого дълго време.

# 566
  • София
Спим следобеден сън.

# 567
  • София
Здравейте, тези дни предстои да вземем нашия нов приятел-малко бебе Бигъл на почти 60 дни. Ще се радвам на всякакви съвети. Нещото което много ме вълнува е мога ли да си я изкъпя като я взема? Защото не е живяла в дом, а на двора и сигурно ще е мръсничка. И все пак две дечица имам. Притеснява ме съвета на някои да не я къпя докато не минат 3 ваксини.
Един съвсем добронамерен съвет от мен. След като дойде в дома ви, в началото кученцето най-вероятно ще бъде стресирано - за него промяната е огромна, в един момент се е отзовало на напълно непознато място и му трябва време, за да се адаптира. През този период е добре да бъде оставено на спокойствие, за да се отпусне и да ви се довери, след това ще имате достатъчно време и за къпане, и за гушкане.
Колко време ще продължи това - ами то само ще си покаже.
Моята хубостница се скри под леглото и не излезе оттам два дни - пъхнах й там паничките с гранулките и водата и я оставих на мира, само й подпъхвах разни вкусотийки за "добре дошла". Накрая сама си изпълзя, залепи се за мен и оттогава няма отлепяне. Smile
Възможно е, разбира се, при вас адаптирането да стане веднага, но ако не стане - проявете търпение. "От вратата - в легена" не е добър вариант за посрещане, рискувате допълнително стресиране.
Това е просто съвет.

# 568
Преди няколко дни споделих, но да повторя - знам че е трудно да се изчетат всички страници от темата и да се намери отговора който търсим. Айк го изкъпах в деня, в който го взехме. Топла вода, затоплено помещение, добре изсушен след това. С шампоан за кученца разреден с вода. Не мисля че беше кой знае колко стресиран, спа си като бебе след това. Е той си беше бебе, два дни преди да стане на два месеца. И това точно преди година на днешната дата. Не се смейте на сърчицата, емоционална съм днес Simple Smile

# 569
  • София
Единствената логика да не се къпе кученцето веднага е ако му е слагана външна противопаразитна ваксина скоро.

Общи условия

Активация на акаунт