Любители на кучета - 126

• 31 136
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, аз отново моля за съвет. Нашата Кая бигъл на 2 месеца се оказа с глисти. Споделих вчера на вет. че има вероятност да има гиардия понеже куче от същото кучило има. И той даде дронтал сиропче. Вчера даде веднъж и ми даде за вкъщи да сам днес и утре. Мислите ли, че е ок това? Според него е съобразено. Вчера веднага след приема започна да изкарва глисти и загуби апетит. Иначе е игрива. Днес имаше и малко кръв. Много се тревожа за нея и за децата 😒
Ние сме лекували гиардия, но за нея се дава антибиотик (Флажил). И като цяло ми казаха, че ако няма симптоми, не е нужно да се лекува (дали е вярно - не знам). Симптомите са диария и подобни.

За глистите не се притеснявайте. Щом се чисти кучето, всичко е наред.

# 691
Гиардията наистина се лекува с отделен антибиотик, а не като стандартен паразит.  Важно е да се лекува, за да не зарази други кучета!
За пишкането върху леглото - не се изпуска, а се сърди и инати, че е оставена сама. Минахме по тоя път вече.

# 692
  • На земята
Добро утро и Честита баба Марта.
Вчера я заведохме при свеки да не е сама цял ден, била е много послушна, даже не й се е чуло гласчето. Явно още срамежлива. Ето я принцесата, легнала на плик 😁

# 693
Честита баба Марта и от нас!

Сложихме и мартеница ама нещо я дразнеше и я махнахме. Тя самата е като мартеничка с този нашийник Grinning

Имаме си голяма пъзла в нас. Навън само на една поляна е спокойна и то като се срещне с други кучета. Иначе види ли човек или кола да се движи, направо замръзва. Сяда и се оглежда като мишка и не иска да тръгне. Пробвахме с награди ама изобщо не ги отразява.
Вкъщи пък, понеже я свикваме да стои в коридора като е сама(доста е дълъг и може да дивее) , доста я е страх от съседите като си отключват вратите или асансьора като изтрополи.

# 694
Добро утро и Честита баба Марта.
Вчера я заведохме при свеки да не е сама цял ден, била е много послушна, даже не й се е чуло гласчето. Явно още срамежлива. Ето я принцесата, легнала на плик 😁

Ойй, бубка злятна! Two Hearts Да е жива и здрава!

# 695
  • София
Добро утро и Честита Баба Марта.
Да питам, ползвали ли сте Bravecto таблетки за външно обезпаразитяване? Защото не ми се занимава с каишки много.

# 696
  • Северозапада
Пак тя ме подсети да питам. Слагали ли сте ваксина против лайшмания? Планираме да ходим до Гърция (дано всичко е наред 🤞) и прочетох, че в южните страни е препоръчително да имат и такава ваксина.

# 697
  • София

Имаме си голяма пъзла в нас. Навън само на една поляна е спокойна и то като се срещне с други кучета. Иначе види ли човек или кола да се движи, направо замръзва. Сяда и се оглежда като мишка и не иска да тръгне. Пробвахме с награди ама изобщо не ги отразява.
Вкъщи пък, понеже я свикваме да стои в коридора като е сама(доста е дълъг и може да дивее) , доста я е страх от съседите като си отключват вратите или асансьора като изтрополи.

При нас е обратното. Ходи и се радва на всякакви хора. Всеки човек на улицата може да я гали, а тя ги ближе. Подскача към всеки и се опитваме да я отучим от това. Но все още я е страх да играе с други кучета. Може би се чувства още малка. Уикенда я водим в парка да се социализра, но я е страх.

# 698
Пак тя ме подсети да питам. Слагали ли сте ваксина против лайшмания? Планираме да ходим до Гърция (дано всичко е наред 🤞) и прочетох, че в южните страни е препоръчително да имат и такава ваксина.

Ние не сме още, защото миналата година, когато ходихме в Гърция за пръв път, той беше под препоръчителната възраст. За второто ходене пак нямаше да сме приключили курса и реално защитата му щеше да е основно за есенно-зимния период. Иначе много от пипетите за външно обезпаразитяване пазят в някаква степен и срещу пясъчни мухи. Добре е кучетата да не замръкват навън, особено на плажа, защото след залез слънце се настървяват гадините и също могат да се пръскат със спрейове за насекоми, подходящи за бебета или такива на основата на цитронела. Пясъчните мухи ги хапели основно по ушите и муцуната.

# 699
Добро утро и Честита Баба Марта.
Да питам, ползвали ли сте Bravecto таблетки за външно обезпаразитяване? Защото не ми се занимава с каишки много.
Аз ползвам Bravecto всяка година като превенция само срещу кърлежи в активния им период.

# 700
  • Северозапада
Благодаря, Попи! Като чета се слагат 3 дози през 3 седмици, ще имаме време. Ще питам и вета.

# 701
  • София
На Буба никога не сме й слагали, замислихте ме сега; и аз ще питам.

# 702
  • Пловдив
Гиардия се лекува комбинирано с антибиотик и фебентел/фебендазол(или препарати съдържащи едно от двете - например дронтал,цестал),по определена схема .И трябва дезинфекция на всичко до което има достъп кучето. Както и да се изкъпе първия и последния ден на лечението за да не се самозаразява. Опасна е и за хора.

# 703
  • София
Здравейте отново и Честита Баба Марта!

В квартала ни алармираха за кърлежи заразени с бабезия. Много се изплашихме заради гъстата козинка на Бъки. И без това е време за външно обезпаразитяване и се чудим кое е по-добре: имаме фронтлайн пипета, една друга пипета полска и в зоомагазина ни предложиха каишка на Bayer Foresto. Бихте ли дали мнение кое би било най-ефикасно за кърлежи? Разбира се, ще внимаваме и ще го преглеждаме след всяко излизане.

# 704
За Лори- комбинирам каишката на Foresto/ непрекъснато носене от март до ноември/ +  пипета на Advantix® Spot-On , май, юни, юли, август.По съвет на вет.лекар.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 19:29 от Roo Roo

Общи условия

Активация на акаунт