Любители на кучета - 126

• 31 131
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Честита да е Лори и много по 3 да пътешества  заедно с двукраките си другарчета 🤗

# 721
  • София
Като кучкари от скоро тепърва се уча кое,как... Ветеринарите на прегледа миналия месец дадоха на Марсел Нексгард спектра.Това хапче обхващало всички опасности-и вътрешни и външни и го хвалят като супер ефективно.Чета обаче и мнения че не било хубаво всеки месец са се обезпаразитява.Натоварващо било и т.н... И сега де замислих .Ще ми се да се доверя на лекарите и да действам по най-правилния начин.Дискусията тук за използваните препарати ми е от полза.

# 722
  • София
ЧРД на Лори, с пожелания за пълна шапка с лакомства!  smile3525    
Този NexGard Spectra явно е някакъв хит сега, нашият квартален вет също даде на Джина това и много го хвали. Аз попитах в клиниката, където я лекуваха от вирусното заболяване, дали е добра тази защита и според тях е, но не пазела била от заразяване с кучешка тения, та през няколко месеца трябвало да се дава дронтал. Аз искам да й сложа каишка, но пак според доктора в клиниката не било добре да се слага каишка на куче под една година.
Та казва ли ти някой кое е най-добро...

# 723
Привет! Идвам при вас с въпрос.
От много време мечтая да си взема кавалер кинг Чарлз шпаньол. Момента дойде, намерих развъдник, който отговаря на изискванията ми, чаках бебенцата им да порастват 2 месеца. И вчера разбрах че 2те кученца са с пъпни хернии и ще бъдат оперирани и ще могат да се вземат след около 30 дни.
Това ме притесни и реших да се допитам до вас. Вие имате ли опит с подобна операция на вашите кученца ? Има ли проблеми в бъдеще, при евентуална кастрация ще се наслагат две упойки и две операции на животинчето.
Другият ми вариант е да чакам още два месеца да отраснат следващите бебета и да се надявам всичко да е наред.
Иска ми се животинчето да е възможно най-здраво, знам че всичко е до късмет, но все пак ми се иска да не започваме с проблем още от началото и предвид сумата за животинчето, поне някой тревоги да ми бъдат спестени.
Не мога да преценя дали това е нещо рутинно и няма повод за притеснение или си е риск.
Благодаря предварително Hug

# 724
  • Пловдив
dreamingfly,
Дронтал или Цестал не предпазват оти ги ардрия. Ползват се за лечение заради фебендазол/фебентел-а в тях ( в едното е фебентел в другото фебендазол) , но лечението е по схема - 3 дни подред дронтал, почивка , пак 3 дни подред дронтал,  и паралелно и антибиотик.
На Децата може да направите изследване на фецес и ако е положително инфекционист да назначи лечение с антибиотик и хуманно противопаразитно.

Нексгард спектра не предпазва не само от "кучешка тения"(ехинокок не е "кучешка тения") ( с която няма как да се зарази ако не яде сурова карантия-черен, бял дроб или мозък от тревопасни или свински) а и от другите тении (с презумпция , че след като пази от бълхи не може са се зарази с депелидиум канимум- което е "кучешката тения") Освен тези два вида има и други тении,
Не действа и на всички видове кърлежи срещащи се в БГ.  Освен това "мори" кърлежи и бълхи едва след ухапване и макар и минимален има риск от векторна инфекция.За тении допълнително трябва да давате Празиквантел (или препарат съдържащ го)ежемесечно.
За себе си съм решил, че не си заслужава парите и давам друго за вътрешни паразити и профилактика срещу дирофилария имитис , и ходи мунчо целогодишно с противопаразитна каишка( бълхи има и зимата по уличните котки) И давам целогодишно и за вътрешно обезпаразитяване(с ивермектин) и не правя тестове за дирофилария напролет.

Ро,
Честита да е рожденничката!
Още дълги години да ви радва, а вие да я глезите!

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 16:43 от whitefang

# 725
Да е честита Лори! Да пътува и щурее дълги години!

# 726
  • Пловдив
Брат'чедке Лории, много да си здрава! Дълги години да красиш света и бг мама със своята прекрасност, грация и разкошност! Бъди все така свободолюбива пътешественичка и елегантна бандитка! Весел празник!
*Тая шапка яде ли се?

# 727
  • Северозапада
Честита да е, Лори! Здраве и много хубави моменти да имате заедно!

# 728
Здравейте на всички и Честит 3-ти Март. Имаме си кученце на почти 5 месеца. На 01.03 му откриха гиардия. Дадоха ни паста ( не запомних как се казва Confounded ) която ще давам по схема. Изкъпах кутрето, измих навсякъде където мога с белина, изпращам всичко което може да мине през пералнята и сушилнята, даже и с пароструйка почистих леглата, дивана ( общо взето всичко което може да се изчисти). От днес към пастата включиха и антибиотици, също диетично хранене от 3 дни насам. Но съм малко притеснена за детето, за мен и баща му. Дайте съвет какво да правя. Опасна ли е за нас. Ветеринаря каза че нямало проблем, но не ми излиза от главата. Аз попринцип съм си по притеснителна, но това вече ще ме побърка.

# 729
,,Куче, заразено с Giardia canis, не може да зарази хората, само животните от същия вид могат да страдат."  Това,което като информация открих, Marti_12336. Дано бързо оздравявя кученце, наскоро и друг писа за опасения от тази болест...😥    Сърдечно благодаря на всички, за милите пожелания към Лори!Наистина сте прекрасни хора и животинки тук!❤

# 730
,,Куче, заразено с Giardia canis, не може да зарази хората, само животните от същия вид могат да страдат."  Това,което като информация открих, Marti_12336. Дано бързо оздравявя кученце, наскоро и друг писа за опасения от тази болест...😥    Сърдечно благодаря на всички, за милите пожелания към Лори!Наистина сте прекрасни хора и животинки тук!❤
Аз също го прочетох това, но все пак не съм сигурна дали става на въпрос за този вид. Струва ми се че ветеринаря го спомена, но като не съм сигурна? Четох в интернет много и може би затова толкова се притеснявам, защото на едно място пише че неможе да се предаде, на друго че може. Направо незнам. Утре като отида ще питам дали става на въпрос за този вид?

# 731
  • София
Честита да си, сладичка и мила Лори! Да си пътуваш невъзмутимо, да те глезят човеците ти, лакомства и чорапи да ти дават!

# 732
  • Пловдив
Human giardiasis is commonly called beaver fever, on the (mistaken) assumption that people most commonly acquire the parasite from consuming untreated surface water contaminated with feces from beavers (when instead it is more commonly acquired from human fecal contamination of water).  Dogs can be infected with both canine-specific and zoonotic species of Giardia.    Commonly used diagnostic tests cannot differentiate species of Giardia, and therefore all canine cases must be treated as potentially zoonotic.  In a high risk household (young children or immunocompromised people or pets), it may be worth pursuing species identification, particularly if pet infections with Giardia are refractory to treatment.

Бързите тестове не отдиференцират щама. Така ,че всяка инфекция ,която не е установена ,че е конкретно Giardia cannis е потенциално заразна за деца и имуносупресирани възрастни.Може да питате Вет-а дали някъде /къде може да дадете фецес за да определят точния щам и да не се притеснявате за децата.
Други видове животинки имате ли? Порове,чинчили,зайци?
В някоя от предните теми имаше потребителка(която не пише вече) при която бяха болни и хората в семейството,освен кучето.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 20:31 от whitefang

# 733
  • София
Аз се обърках още повече.Имам предложение- нека всеки сподели схемата, по която  действа с обезпаразитяване през годината.Кога и с какъв препарат.Явно колкото лекари, толкова и препоръки.Моето куче е на 5 месеца.Още се лутам в  схемите кое е  добре и кое - не.( ето  каишките казват че не са  ок за малки кученца, а пък  кокера е и дългокосмест и  на козината не  било ок и занапред....)
И друго питане имам- някакви добавки давате ли на подрастващите?( за калций и подобни  витамини ми е мисълта.Стрелям на посоки.Утре сме на месечна "консултация " Simple Smile Вероятно пак ще предложат нексгард ...

# 734
  • София
Буба е с Нексгард спектра от години, поне веднъж годишно й правим пълни изследвания (преди ваксината обикновено) и нищо й няма на органите. Късокосместа и често носена  ръце, за всичките си 8,5 години веднъж е имала кърлеж (поне един сме видели). Миналата година й намерихме някаква сравнително безобидна болест, която уж се предавала с  ухапване от кърлеж и можело да е латентна доста време (обаче при нас това става 3 години след намерения единствен кърлеж). Продължаваме си Нексгарда. И дааме през меец Дронтал. Аз вярвам  на лекарите ни на 100%, не се считам за по-компетентна от тях, а друг ветеринар не познава кучето ми и медицинската му история, като тях.

Общи условия

Активация на акаунт