Любители на кучета - 126

• 31 773
  • 757
  •   1
Отговори
# 735
  • гр.Варна
Честит рожден ден на Лори,и на всички които изтървах.Дълги години да са с вас Heart и да дават и получават много любов.

# 736
  • София
Не зная от къде и защо, но във всички вет.сайтове/клиники се казва, че домашното куче трябва да се обезпаразитява ежемесечно. Явно има някаква логика!
Всеки месец пие Чарли Нексгард, а през месец има и Дронтал. Това по схема от вет.клиника. Вярвам им, че така трябва. Домашно куче е, има нон-стоп контакт с нас и децата, така че, не мога да си позволя и грам да не е сигурен и безопасен.

# 737
  • София
Ксена приема Милпразон месечно. В топлия сезон капки Адвантикс външно.

# 738
  • София
Сани, за нашата кокерка /6 месеца/ схемата, която ни предписаха е ежемесечно Милпразон за вътрешно и капки Адвантикс за външно обезпаразитяване.

# 739
  • Пловдив
Логиката е периода за развитие и достигане на полова зрялост на повечето от чревните паразити(14, 24, 28 30 и няколко дни  Както и времето за развитие на ларвите на дирофиларията до L4- около 4 седмици-след това е опасно измирането им да предизвика белодробна тромбоемболия.За това е добре , ако през зимата се спира ивермектина/милбимицин оксима да се правят и антигенен тест и тест на Кнут за ларви , преди подновяване на профилактиката за дирофилария. Най-добре  зимата да не се прекъсва. Единствено кукестите червеи от сорта на трихуриите имат по-голям период на развитие-около 3 месеца.За тях трябва фебендазол/фебентел или комбинирани хапчета в които го има, друго не върши работа. Нексгард го няма в състава си .Даването на препарати с празиквантел към други без , за превенция от тении , на период по-голям от 4-5 седмици също не е ОК.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 00:57 от whitefang

# 740
Привет! Идвам при вас с въпрос.
От много време мечтая да си взема кавалер кинг Чарлз шпаньол. Момента дойде, намерих развъдник, който отговаря на изискванията ми, чаках бебенцата им да порастват 2 месеца. И вчера разбрах че 2те кученца са с пъпни хернии и ще бъдат оперирани и ще могат да се вземат след около 30 дни.
Това ме притесни и реших да се допитам до вас. Вие имате ли опит с подобна операция на вашите кученца ? Има ли проблеми в бъдеще, при евентуална кастрация ще се наслагат две упойки и две операции на животинчето.
Другият ми вариант е да чакам още два месеца да отраснат следващите бебета и да се надявам всичко да е наред.
Иска ми се животинчето да е възможно най-здраво, знам че всичко е до късмет, но все пак ми се иска да не започваме с проблем още от началото и предвид сумата за животинчето, поне някой тревоги да ми бъдат спестени.
Не мога да преценя дали това е нещо рутинно и няма повод за притеснение или си е риск.
Благодаря предварително Hug

Предишният ни любимец /ротвайлер/ беше с пъпна херния /това му беше най-малкия проблем/. Беше лошо гледано кутре, външни/вътрешни паразити, много под нормалното тегло, очни проблеми и т.н.
Операцията от херния дори не я усети.......
Въпреки лошия страт на живота му стана прекрасен член на семейството ни Kissing Heart

# 741
Ей така ме гледа в 7 и 30 ч сутринта 😅

Скрит текст:
Минавам и да ви почерпя,че днес съм рожденичка! 🎂🥳
[spoiler\]

# 742
Честит рожден ден, мила Merryhristowa!Щастие и сбъднати мечти ти желая. Сега видях, че черната пантера има беличко!Чаровница е!

# 743
  • София

Така изгкежда сутринта у нас

# 744
  • sofia
Честит Рожден Ден, Мери! Много здраве и разходки с Черната Перла ти желая!

Нашата сутрин. Пием кафе, а Леон спи в нечий скут. Simple Smile

# 745
Всеки месец Милпразон и пипета за външно е нашата схема. Без оглед на сезона.

Черен ми е пред очите днес. Правим ремонт в коридора и няма къде да си прибираме нещата. Прегризал е и е поизял 9 см. от дръжката на една доста скъпа раница.

# 746
Откакто извеждам моята Хера навън, забелязах, че някои други кучета са срамежливи и сякаш страхливи. Едно-две се скриха дори зад стопаните си, когато с Хера се подушиха.
Веднъж изживях стрес, когато огромен кучо, отскубнал се, както се оказа, от стопанина си, ни налетя, буйно и енергично. Милите, играе им се и не си знаят размерите. А тя и Хера все се набутва при огромните кученца, определено и нея не я вълнуват размерите. Джак Ръсел въшчица на пет месеца, опасна е! Не знам как изобщо ще я пускаме без каишка. Баща ми е убеден, че тя ще изчезне за секунди и няма да можем да я уловим.
И какви сърцераздирателни квичения издава тя, когато вървим по улицата и минава друго куче, но я дърпаме настрани...Целият квартал сигурно я чува.
Абе, зор е с нея, но да я вземем в крайна сметка се оказа едно от най-добрите решения. Палава и неудържима е, но без нея вече не можем. Като се кротне пък, ми е толкова сладка, че искам да я изям.

# 747

Здравейте от Ронин, днес е от мързеливи дни. Ние обезпаразитяваме всеки месец за външно с Nexguard Spectra, което е и за дирофилариоза, и през месец с Cestal за вътрешно.

# 748
Merryhristowa да си честита! Тортата в комбинация с пантерата са Kissing HeartHeart EyesHeart

# 749
Момичета, съжалявам, че нахлувам в темата и ако поста ми не е за тук, моля да ме извините. Отчаяна съм... на 27.02. намерихме 6 месечно премръзнало женско куче. Решихме, че е избягало от дома си и започнахме да търсим собствениците. Обиколихме квартала( не е голям и всички се познаваме) и питахме, но никой не я познаваше. Пуснах я в групите за изгубени животни. Нищо. Аз имам осиновени куче и котарак, с който хич не се погодиха. А и финансово няма да се справя с три животни. Помолих някой да я осинови и да и даде втори шанс.
И сега на въпроса. Писа ми една дама, че иска да я вземе. Тя е от Самоков , аз от София. Казах, че ще искам да виждам кучето , ще направим договор за осиновяване ( дори не знам от къде ми хрумна)и също да ми праща снимки на кучето. Съгласи се. Писа ,че има куче и прати само 1 снимка, защото имала само една на този телефон. И ми "светна лампичката". Аз имам доста повече на моите любимци. Но викам си може да е служебен телефона. Реших да и погледна профила. Видях, че 2018 е търсила малко коте, за да си го възпита от малко. А на мен ми каза, че няма котка. Видях че е писала и под публикация на друга жена, за приемен дом на куче. Много се притеснявам. Не мога да задържа малката сладурка, но и не мога да я дам на всеки.
Сблъсквала ли се е някоя от вас с подобен казус , за да ме посъветва как да действам и да съм сигурна, че ще намерим сигурен, безопасен и изпълнен с любов и грижи дом на малката намерена красавица.

Общи условия

Активация на акаунт