Лидл 160 - Февруарска опиянителна

• 110 078
  • 1 878
  •   1
Отговори
# 450
Пише си коя е морска - пакет от килограм. Не е едра, но е мъъъничко по-едра от каменната (това за трапезната). И е леко по-влажна.
Ето снимка на сегашната опаковка (румънска е).

# 451
  • София
Купих и аз миналия ден от нея, 0.45 лв е пакета. Сякаш соли добре.

# 452
Благодаря, ще взема от нея.

# 453
Здравейте, какво ви е мнението за сауната за лице, която ще бъде пусната от четвъртък (10/02)? Пускали ли са я и преди и някой взимал ли си я е? Заслужава ли си?
Вече 7 години имам вкъщи сауна за лице. Купувана е от Технополис, но тази в Лидл е същия модел. Ами много съм доволна - още работи безотказно. Идеална е за отпушване на пори и премахване на черни точки, а когато съм хремава за два дни се оправям с инхалации и не взимам никакви лекарства и прахчета. Препоръчвам.

# 454
  • На изток от Ада
Харесах парочистачката, ама това за консумативи по тела е тъпо и гадно! Филтър имала та той по тел се поръчвал... Даже мислех да я върна, да взема на Виледа за под, но мъжа ми не отказа. Според него филтъра щял да е за смяна след 100г. Ето я

# 455
И аз такава сол купувам, определено ми е по-солена от други които съм пробвала. А ако сравнявам нея с някаква розова хималайска дето имам в мелничка, розовата е сигурно наполовина по-малко солена. Известно време си солих само от мелничката че забравях да си купя нормална сол за готвене, после купих показаната от снимките и първия път бях в шок... а пък не ям безсолно по принцип.
Само леко ме дразни че наистина малко по-влажна тази сол, но пък аз не я слагам в солница, вместо солница на масата си ползвам мелничката. Която мисля като свърши този път да я напълня с морска сол на кристали вместо с тая розова измишльотина. Има ли такава в Лидл или да търся другаде?

# 456
И аз трудно уцелвам хубава захар и сол и вече не купувам от лидл - прекалено много антислепващо нещо има в тях, като фин прахоляк е. Захирата е унгарска, на Мадяр Цукор. Купувам вече само захар Сладея, и сол търся тукашна, т.е. българска.

# 457
  • Асеновград
Харесах парочистачката, ама това за консумативи по тела е тъпо и гадно! Филтър имала та той по тел се поръчвал... Даже мислех да я върна, да взема на Виледа за под, но мъжа ми не отказа. Според него филтъра щял да е за смяна след 100г. Ето я
Скрит текст:
Прав е филтъра ще те изкара поне докато е в гаранция уреда ,че и повече. Моята е на повече от 4 г. и не е стигнала до смяна на филтър. А и подложките засега са още читави.

# 458
  • Sofia
... и сол  вече не купувам от лидл ... като фин прахоляк е.... сол търся тукашна, т.е. българска.
Докато намериш бг сол, ако не си, пробвай Ризбо (на моята снимка). Simple Smile

# 459
Морена, в Лидъл има семена от див лук, 40 ст. е пакетчето, направо взимай и мятай в една саксия. Моят като прецъфтя и като тръгна да никне из градината, в чудо ще се видя тази година, докато го разкарам половината. 🥴
Погледнах твоите снимки, ти си снимала и морската сол и каменната, нали така? За теб хубава ли е каменната?
Dicewithoutnumbers, захар само от завода в Горна Оряховица - Сладея. Преди години в Метро, момчета от отдела казваше че като стане време за ракия, хората само такава търсят и купуват, че от другите видове имали оплаквания. 😎

# 460
  • Sofia
Имам семена, Леми, ама търпение ми липсва, като може да е готов разсад и то по всяко (почти) време. Simple Smile Тази миналата година април съм я взимала, ама нямам никакъв спомен как е изчезнала... А точно лидълски разсад преди повече време си гледах доста дълго, ама  мм решил, че е трева някаква и ми беше пресадил нещо друго в саксията, докато съм липсвала...

И двете са морски моите (солта де),  като тази в синия пакет е по сипкава/като пясък - по лесно се разтваря, та в някои случаи я ползвам (за дресинг на салата например... без термична обработка демек), иначе за готвене предпочитам Ризбо-то и предимно нея ползвам като цяло.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 08:01 от Morena

# 461
Е така е, по лесно е, но докато чакаш да пуснат, те семената ще поникнат. 😁
Даже може да оставиш на детето да се занимава там, да гледа, да полива. : ))

# 462
  • Sofia
Е така е, по лесно е, но докато чакаш да пуснат, те семената ще поникнат. 😁
Даже може да оставиш на детето да се занимава там, да гледа, да полива. : ))
За никнене - да, ама за рязане... Simple Smile

# 463
Дойде ли време да си пожелаваме неща от новата брошура? Аз например смятам, че е крайно време да пуснат дънки , права кройка, за големи мъже Grinning, от 60- ти номер нататък. Сякаш има година да не са пускани, имате ли наблюдения?

# 464
  • София
Аз си пожелавам стреч панталони в различни цветове, до 20 лв 😁😁 .
Носи ми се нещо светло синьо, червено, кремаво.

Благодаря ви, момичета, за съветите за солта и захарта. Последната сол в от Лидл, Либра беше май. Поне е равномернобезсолна, защото с предната солиш, солиш - все едно няма сол, а с още малко и се пресолява яденето.
Тази на Либра иначе е хубава, но ние ядем много солено и бързичко свършва. Но и сега направих разликата, че морската е по-безсолна.
А розовата измишльотина хималайска - трябва сигурно пакет да сипя, че да посоля Joy .

Общи условия

Активация на акаунт