Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 22 173
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
мама-ени,
при Nebenfach и при нас е едно контролно на срок. Не знам, как са децата с успеха, че са под карантина, другата седмица ще видя.

# 211
  • Germany
МамаЕни, абсолютно същото е и при нас. Малоумна система, която не позволява да се поправиш/подобриш и с този 50% мюндлих, всеки срок се чудим къде ще ги порежат /не казват устните оценки/. Нивото на част от учителите е трагично, като при нас няма значение възрастта. Има прекрасни учители, които много се стараят, има и такива дето отбиват номера или се чудят как да тормозят децата. Иначе, при нас 1вият срок е горе долу добре. Малкият е супер, ама той си е читанка. Големият се поизложи по 2 предмета и много се надявам да се стегне, защото е 11ти клас и всеки срок е балообразуващ, а за нещата, които си е набелязал му трябва много добра диплома.
Страхотно слънце пече при нас! Хубав уикенд на всички! Simple Smile

# 212
И при нас слънчице. Най-после.
Хубави почивни дни!
sunny:*kiss, има ли някакви таблетки с масло от черен кимион? Добра идея, защото миризмата и вкусът му са ми непоносими.

# 213
  • в сърцето на един мъж...
Софт, наясно съм, искам да го научат да кара, а не да взема книжката. Просто да мине през всичко там, далеч по-евтино е и имам хора, за които съм сигурна, че ще го научат наистина да кара. Естествено и че тук ще вземе книжката и часовете.
Цойгнисите не ми се коментират изобщо... Да не говорим, че два пъти хващам учителите на малката по английски и френски с грешки в тестовете...

# 214
  • Germany
Мдаа, и ние хванахме учителката по информатика в грешка и като й обърнал внимание му казала "Ама 1- е супер оценка. Какво искаш сега?" ...

# 215
Не мога да се оплача от цойгнисите на малките, тази година всичко тече без родителски усилия. Имат късмет с добър учителски екип.
При големия има какво да се желае, но... Продължаваме напред и да сме живи и здрави. 😀

# 216
sunny:*kiss, има ли някакви таблетки с масло от черен кимион? Добра идея, защото миризмата и вкусът му са ми непоносими.

Pipi_, много фирми предлагат вече Schwarzkümmelölkapseln, дори в ДМ съм виждала на Abtei. Аз едно време като ги купувах бяха в голяма опаковка 365 броя за една година - не препоръчвам, след няколко месеца ги хвърлих, защото се промениха и на цвят, и на мирис. На мен вече не са ми препоръчителни, че имам проблем с хиперактивна имунна система, затова внимавайте, особено при автоимунни заболявания. Мъжът ми е диабетик и пие маслото по лъжичка сутрин, казва, че му помага и с КЗ, и с разклатената имунна система ( преди хващаше вируси и настинки докато чуе само, че някой се е разболял), започна го по препоръка на старата ни лична лекарка, която на 82 години още практикуваше на пълен работен ден, според нея благодарение на маслата, които всеки ден приемаше по лъжичка.

# 217
При нас има какво още да се желае. Голямата може повече от това, което е получила като оценки. Ама каквото такова. Иначе на Kommunikationsprüfung по английски се представи много добре, 14 от 15 възможни точки. Остава последната права и само няколко месеца до матурите. Синът ми ме изненада приятно с успеха си, като се има предвид че яко го тресе пубертета. Малката и тя може повече, но там нещата се объркахаоще в началото на годината. Новата им класна излезна след едва 2 седмици в болничен и до миналата седмица преподаваше, който може. Сега вече имат класна и се надявам да ги изкара до края на 4 клас.

Мама Ени, не мисля, че ги мотаят умишлено. Поне нашия инструктор. Училището беше затворено месеци наред  и за начинаещ шофьор никак не е лесно след дълга пауза, започваш отначало. Имам колега, който се яви вече 5 пъти на теория и още не може да я вземе. Направо ми става жал, колко ще му струва книжката.

# 218
Нищо не пишете за цойгнисите на децата за полугодието. Моят "хубавец" има 3 петици и класната му препоръчва да го заведа на психолог, защото бил лежал на масата и отказвал да участва в часовете. Все повече се разочаровам от гимназията в нашето градче - млади учители без опит, никаква комуникация с родителите, 1 класна за срока по небенфаховете без никакъв шанс да поправиш оценката от нея (а има толкова много възможни причини да не си в кондиция точно в денят на класната), класни по 2 чужди езика в 2 поредни дни, класна и тест в един и същи ден.....
Понеже ми е на дневен ред и миналата седмица го записах за weiterführende Schule да попитам той каква препоръка имаше, за гимназия ли? И кой клас е сега?
Мони да си жива и здрава!
Абсурд да водя записки за сметки, съвсем съм му изпуснала края и не искам да знам, ще бъде недоволна.
Зехтин обожавам, понякога от мързел ям само хляб със зехтин и домат.
Масло от черен кимион давах по 1 лъжичка на детето за имунитет, май съм давала повечко за неговата възраст тогава. Не му помогна въобще.

# 219
  • Немция
За курса по кормуване- може да го караш и по-бързо, може и по-бавно.
Мама Ени, доколкото подразбирам, твоята позната има вече опит с кормуване, тогава няма нужда от много часове.

Да напомня да запазите всички разписки по разходите към шофьорския курс и да ги обявите към данъчната декларация.

Със свидетелствата на децата съм доволна.
Големият смята, че тяхната гимназия имала най-добрите учители в града Grinning, та какво по-хубаво от такава позиция. Половината от учителите са под 40,45 години, което го намирам за плюс.

Мама Ени, препоръка за психолог в Германия не е нещо рядко. Праксисите за детски психолози и психиатри са доста оживени. Имат младежи, деца дори и със зависимост към електронни медии.
(Говоря от личен опит, големият Бибитко беше преди време известно време на терапия по друга причина.)

Изискай чрез мейл личен разговор с класната да обясни точно какво я притеснява. Със сигурност и пубертетът играе важна роля в цялата работа.
Обикновено намесата на трети човек под формата на психолог може да повлияе положително.

# 220
Рейна, не ми се пише толкова дълго. Пиши ми на лични ако искаш да говорим по телефон. Мога много да разкажа....

Бибит, имам горчив опит с подобни препоръки и ме е страх да не си вкарам автогол.

# 221
И аз съм доволна от оценките на детето. Най-ниската е 2-3 по религия, не знам как са ги оценявали там, писмена работа не са имали. Но най-важното ми е, че детето е доволно и ходи с желание на училище. Сега чака с нетърпение някакъв нов предмет BNT (Biologie, Naturphänomene und Technik). Пу-пу, да продължава така!

margolotta, чела съм точно обратното за автоимунните и черния кимион: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=nigella+sativa+autoimmune&sort=date.
Аз го пиех всеки ден лятото уж да ме пази от кърлежи. Laughing Не пази от кърлежи, мен ме обичат и това си е.

# 222

Бибит, по темата намирам това:
https://www.steuertipps.de/beruf-job/werbungskosten/fuehrerschei … ll-werbungskosten

Може би има друго перо? Дай повече инфо, плс.

# 223
  • Germany
Аз пък, като бях на родителска бях очарована от учителите в гимназията. Млади, мотивирани хора. Казвам му на малкото, че ако аз имах такива учители навремето, ехее, кеф да ти е да учиш. Разбира се винаги има изключения, като например господина по дойч, който е много куул по държание, но има едни такива прекалено високи изисквания за деца в 6 клас. О и разбира се, моята любимка по Етик, но тя е просто отделна вселена 😉

# 224
при моите не им е ясно какво се иска по етика. останалото схващат.
направо ме учудвате. устните оценки са за подобрение, не за влошаване. аз като гледам тестовете си правя една сметка, като гледам свидетелството - друга .
това с психолога ... само ако отидат всички участници в случката- учители, родители за да се види у кого е проблема. ама само детето да пращат ...

Общи условия

Активация на акаунт