Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 564
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Берлин
Мм се е проснал с всички симптоми. Тестовете са положителни (3 направихме). Аз съм негатив засега. Звънях на 116117 да питам къде да ходи за пср и тн, ама никой не ме отрази. Изолирали сме се в различни стаи, да видим аз ще прихвана ли.

# 436
И да прихванеш, ще мине, само да е леко.

# 437
  • в сърцето на един мъж...
Папурче, питай при личния.

# 438
  • Deutschland/HE
Мм се е проснал с всички симптоми. Тестовете са положителни (3 направихме). Аз съм негатив засега. Звънях на 116117 да питам къде да ходи за пср и тн, ама никой не ме отрази. Изолирали сме се в различни стаи, да видим аз ще прихвана ли.

Папурче, утре сутринта се свържете с Гезундхайтсамт-а, ако до тогава не сте се свързали с 116117 и те трябва да ви дадат насоки.

# 439
Папурче,
Махни го този телефон. Трудно е по него. Вие нали сте в Берлин? Виж утре на сайта на Берлин местния телефон за корона и там се обади. Ще ти кажат, къде е най-близкият тестцентър, правите термин, ако трябва и отивате. Вкъщи освен синът минала седмица, никой не го хвана. Но яжте и стойте в различни стаи. При него беше леко - само температура 2 дни, после нищо. Ако си ваксинирана с 3 дози, отиваш на работа, не стоиш под карантина.

# 440
  • Берлин
Мерси за отговорите. Аз ще остана хоум офис, не ме тревожи карантината. Ще видим утре личната какво ще се произнесе

# 441
  • Немция
Трябва да се обадите на Гезундхайтсамта и те ще ви насочат как да действате. Възможно е да са претоварени и да мине време, докато направите пср.
Личен лекар също е вариант, но не сме го изпробвали.
Стискам палци леко да минава и ако може да те подмине!

Ася, големият Бибитко е на 12, има момиче, с което е сприятелен, но нищо повече. И в нашия случай момичето е водещия фактор Laughing, тя води парада. Обаче му прави комплименти, тоест му е фенка. Grin
Но той още не е в пубертета, пълен дечко е още.
Малкият има симпатии към някои момичета, но дотам, общува си с момчета.

# 442
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Папурче, бързо подобрение на мъжа ти, дано го изкара леко и без последици.

Явно вече жените са по-активни.
Преди той се въртеше покрай момичетата (за две знам - визуално подобен тип, иначе много различни), но сега тя е активната и го търси. Но и той нея, когато тя не е на училище, а е онлайн (беше с корона) и той няма настроение. Което не ме радва много.

# 443
Аз изрових вчера един българси чай мента и много ми харесва.

В съседния двор работят хора и като гледам строителната работа какво представлява ми става направо мъчно . В началото разправяха, че ще го направят за 3 дена. Вече 5 дена работят и не виждам да са на приключване. Как си оправят сметките не знам, но ако работата е 2 пъти повече от начално предполаганото , то не работят ли на чиста загуба? Не знам.

Момичетата ако играят футбол или тенис на маса или пък ако се интересуваха от снимане на плеяди , последно забавление е разходки в ясните вечери и снимане със skytracker ... може би биха представлявали интерес за моите. Сега например са други момчета от класа или от квартала. Даже едно има 3d принтер и си конструират разни елементи за фотокамерите , които после ходят да тестват. Освен звезди се опитват да снимат няколкото бухала, които се обаждат наоколо . За сега безуспешно. НЕ ги откриват

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 14:06 от bella-ciao

# 444
Получихме отказ от гезамтшулето. Само дето го мислих толкова. Много съм разочарована, там виждах детето си. Не знам сега какво ще правя.
255 деца са били записани, приели са 108. По тв казаха, че общо 1000 деца ще получат отказ тази година в гезамтшуле, тоест всяко трето. И че липсват 13 у-ща общо в града. Не разбирам като има толкова интерес какво чакат и не се реформират.

# 445
да не би защото са целодневни?

# 446
В смисъл?

# 447
Reina,
А други желания нямате ли? Не знам, как е при вас. При нас носиш формуляр с 3 желания в началното училище. Те го изпращат в Schulamt и на год. конференция на Weiterführende Schulen решават кое дете, къде да приемат спрямо желанията. Уловката е, че трябва да са 3 желания от един вид: само 3 гимназии или 3 Реал или 3 IGS. При нас рядко има неприето дете поне по едно от желанията. Ако случи му намират място в някое друго училище от същия вид.

# 448
да има затова толкова много наплив?

# 449
Момичета,някой знае ли къде се носи документ за смяна на Щоер класа .
Братовчед ми от две години живее и работеше (съкратиха го)с договор в Германия.Но още при идването си не е представил документа за брак и го водели сам и са му удържали ергенския данък....,. Сега вече притежава документа за брак(преведен и легализиран),ще му върнат ли тези удържани пари,при положение ,че той е бил женен за този период а не сам,въпреки че чак сега ще представи документа.
Във Финансамт ли се носи документа ,че е бил женен за този период?
Предварително благодаря за отговора .

Общи условия

Активация на акаунт