Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 570
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Да кажа и аз за орхидеите Simple Smile
Поливам един път в седмицата ,във стъклена ваза е ,пълня до горе с вода ,оставям я няколко часа или по малко и след това изхвърлям цялата вода .По този начин не са изгнивали корени и цъфти постоянно.

# 421
asyalein,
Ще ти пиша на лс довечера за българския здравец. Днес съм малко заета.

# 422
Това дребното лилавото, което Ася показа като немски здравец не знаех че е здравец. Не прилича ли на лен с тези малки лилави цветчета или се бъркам.

# 423
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бела, има много видове здравец.
Въобще не е малко: и листата, и цветовете са по-големи. Сега спи ( не е вечнозелен) и няма как да снимам.
Горският пък има по-остри листа, по-невзрачни цветове и не мирише.

# 424
Знам го. Виждала съм го засаден, но не съм предполагала че е вид здравец. Много ми стана интересно и как ли мирише. Ще пробвам друг път като го видя.
Аз имам от обикновения, който и в България го има с дебелите мъхести листа, които много миришат. Ами страшно расте и се разпространява на големи туфи и дълги корени. И през зимата е зелен.

# 425
  • Germany
При мен не са мушици, а малки бели и черни като точици по листата. Имали сме и мушици и те наистина бяха в пръстта и се наложи накрая да изхвърля цветето. Дано ги преборим, защото едната роза я имаме откакто сме в Германия и ми е много любима.

# 426
Мони, при мушици е пръстта не се хвърля цветето. Мушиците се появяват при преполиване.
Махат се като бучнеш 2-3 кибритени клечки с главичката в пръстта и намалиш поливането.

Точиците да не са акари?

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 10:39 от asyalein

# 427
  • Germany
Ася, сега погледнах снимки на акари по цветята и да, точно така изглеждат, но има и черни точици, като малки буболечки.

# 428
Moni, в градинските центрове има много препарати под различни форми. Също и в баумарктите в секциите с цветя. Можеш да заснемеш също цветето отблизо и да попиташ в цветарската тема.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1401518

# 429
asyalein, "Ambrosia" съм садила. Аз го гледам за Zuckerschoten, не го чакам да узрее. Нямам истинска градина и няма как да произведа количества.

Кажете моля какъв сорт боб за зелен фасул е най-непрентециозен откъм условия и устойчив на вредители.

И аз имам като българския здравец. Извадихме си преди много години едно миниатюрно коренче от един краен квартал в града. Grinning Растеше около едно дърво. Доста бързо се разпространи.

Вчера направих една мааалко по-дълга разходка и днес имам мускулна треска на д-то. Joy

# 430
Синьо, аз слагам само Buschbohnen и никога не съм имала проблеми. Предпочитам жълт, понеже го няма често в магазина. Сортове не помня, всичките си оцеляват чудесно. Вземи който предпочитате да ядете.
Stangenbohnen за зелен не съм сяла, само за сух.

Амброзията при мен доста голям ставаше... ще видя какво имам останало от миналата година.

Вие тийн майките тактично си мълчите...
Кога започнаха момчетата да се интересуват от другия пол?
Моят преживя първото си любовно разочарование в 1кл., когато голямата му любов от ДГ я оставиха да повтаря и изведнъж беше в неговия клас. Той беше потресен и до там.
Днес учи онлайн, бях за малко в стаята му и ме изгони.
Флиртува онлайн.... 😃, по-скоро мацката флиртува с него. 🤪

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 12:10 от asyalein

# 431
  • Germany
Ние сме слагали до сега само един български шарен боб за зрял. Цъфти страшно красиво и обикновенно събираме продукция за коледната боб чорба Simple Smile Зелен боб не обичат моите момчета и не готвя.
Ася, при нас няма за сега гаджета. Малкият е на 12 и въобще не се интересува от момичета. Големият беше като че ли залитнал по една мацка, ама за сега са си само приятели. Не им е на дневен ред, според мен Simple Smile

# 432
Моят младеж е далеч от такива неща, НО си имаме влюбена в него девойка. Smiley

Ще потърся жълт боб да си купя, хареса ми идеята, в магазина май много рядко съм виждала. Аз зелен боб слагам къде ли не – пъстра супа, китайско, къри, салата, манджа тип мусака.

# 433
Зелен боб много ядем. Имам един катерлив български сорт с големи плоски шушулки - идеален за паниране. А ниските сортове ги обичат задушени в масло и чесън, рядко на яхния. Зрял смилянски боб  ми се получава чудесно в градината. Миналогодишната реколта беше сериозна, хапваме си я с кеф на салата , яхния или боб в гърне.

Ася, големият не даваше индикации за интерес към женското съсловие докато неочаквано не ни съобщи, че си има сериозна приятелка. На 17 и нещо беше. Малкият е любовчия, закачки с девойки има от малък. Има си и група фенки, ходят му по мачовете да го гледат.

# 434
Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 09:48 от Катерица

Общи условия

Активация на акаунт