Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 571
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
При листни въшки помага пръскане с никотинов чай - сварен във вода тютюн.

# 406
Мони,ползвам спрей на тази марка"solabiol".

# 407
Орхидеи гледам от дълги години. Поливам всяка събота, един път в месеца торя. До сега проблеми не съм имала, нямам уморена орхидея. Цъфтят като луди. И едно бебе имам от скоро, подарено, дано го огледам!

# 408
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пепе, под българския здравец видя мишки  wuhlmäuse , тя не знам дали няма да събереш още повече котки 🤣

Другите два вида не са вечнозелени и още не са се показали. Горския здравец прави големи туфи с много силни корени, не се маха лесно като нашия... другият прави големи, тъмнозелени листа и има тъмнолилави цветове.
Имах и с бели цветове, но изчезна.
Пускай адрес, ако искаш.

Някой да е силен в ам.английски?
Какво означава to snow? Да заблуждават?

Children have  their verbal skills to „snow“ the parents

# 409

�������� ���� ���� ����� ��

Да

# 410
Някой да е силен в ам.английски?

Вид манипулация - с лъжа или комплименти, като те убеждава чрез този вид манипулация да направиш нещо или да повярваш в нещо, заблуждавайки те.

# 411
Мерси 🤘🏻

# 412
to snow someone е вербална манипулация, но специфичното е, че умишлено говориш много или даваш много информация. "Засипвам някого с водопад от лъжи" на български се приближава максимално. Точно децата го правят често.

It felt like she was snowing us with statistics.

# 413
  • Германия
Пепе, под българския здравец видя мишки  wuhlmäuse , тя не знам дали няма да събереш още повече котки 🤣

Другите два вида не са вечнозелени и още не са се показали. Горския здравец прави големи туфи с много силни корени, не се маха лесно като нашия... другият прави големи, тъмнозелени листа и има тъмнолилави цветове.
Имах и с бели цветове, но изчезна.
Пускай адрес, ако искаш.

.......
Точно по този с лилавите цветове тъгувам. Пращам адрес на лс, пощенските разходи, ако искаш да ти направя онлайн етикета направо? А по-добре котките да се занимават с мишкогон, отколкото да ми "торят" лехите.

Намерих днес един бейлис red velvet с вкус на къпкейкс....Реших, че трябва да се дегустира, наздраве!

# 414
  • München, Deutschland
Мони, срещу бубоподобни, ползвам една рецепта от Ася веднъж като ми се наложи. От съвсем друга тема беше. Веро (във вода) и зехтин се смесват и се пръска - супер подейства. Още по-добре беше водата с портокалови обелки, тогава сложих грейпфрут, че нямах портокал. Изкиснах кората на 2 грейпфрута за някъде 36 часа в около 2,5л вода, докато не пожълтя / пооранжевя водата.

И с двете смески после се пръскат обилно листата. Понеже при мен попадна и на вече порастналите черита, първите черита ги миех като ги късах.

Всичко изчезна за около 5 дни.

За съжаление нямам съвсем точните пропорции...

# 415
Soft, благодаря....

Пепе,
Този лилавия е от свеки и зимата спи:

https://www.mein-schoener-garten.de/sites/default/files/styles/a … amp;itok=2BRViOdv

Този е българския:
https://www.intragarten.de/media/image/product/2648/lg/balkan-storchschnabel.jpg

Олио се слага колкото да покрие водата, верото е няколко капки, за съединител.
За цитрусови кори не съм се сещала, добра идея 👍🏻

# 416
Намерих днес един бейлис red velvet с вкус на къпкейкс....Реших, че трябва да се дегустира, наздраве!

Язе имам един такъв, те всяка година пускат различни вкусове, и купувам, че да се прая на интересен и бутиков пред мацките. Ако го бива казвай, да го отварям. Joy

# 417
  • Германия
Никак не е лош! Бих купила отново, за разлика от оранжевия, дето бяха пускали за Хелоуин преди 2-3 години.
Наздраве пак и лека нощ!

# 418
  • Немция
Мушиците се въдят в почвата. Почнах с алтернативен метод, но като видях как са плъзнали навсякъде, си взех препарат, все пак става дума за саксийни домашни цветя. Ставал уж и за био стопанство.
Казва се Trauermückenfrei на Neudorff. Всички растения стабилизирах, но орхидеята я хванах късно, загина. Не изчезнаха обаче само с 1 шишенце. 2 шишенца ползвах. На паузи.
Мушиците ги прихванах от нови цветя, купени от Алди.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 22:22 от Бибит

# 419
Мушици се морят с канела. Най-сигурно със смяна на пръст.

Общи условия

Активация на акаунт