Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 572
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Мога да ти пратя няколко коренчета, Дени. Моят го взех от Родопите, оцеля няколко местения в няколко държави и си намери постоянното място в едно влажно кьоше в градината.

# 391
Бих се възползвала и аз от предлагания здравец. Имах едно сандъче, но хвана яко въшки и го изхвърлих.
Петуниите - внимавай Борти в дъждовете, хич не обичат влагата, мори ги направо.

# 392
  • в сърцето на един мъж...
Пипи, ти си ми поне тук, мога на теб да дам Simple Smile

# 393
Pipi, 7 саксии ги бройх на балкона. Дано поне в една да мога нещо да завържа.🙏
Дано тази година ,не е като миналата. Аз такова чудо не бях виждала. 🤯

# 394
Гея, с удоволствие. Ще се разберем кога и къде.
Борти, и аз лани се изложих яко с китките. Петунии гледах една година, но беше много дъждовно и ми писна ту да ги слагам на перваза на терасата, ту да ги махам. Но успях да ги спася от наводняване и бяха чудесни. Не бяха от висящите.
Тая година не знам какво да гледам - висящи сакъзчета или обикновени мушкатовци. Ще го решавам като изнесат китките по магазините. Мъжо се опитва да ме навие за чери домати, но не ми се разправя. Пък и по-лани беше обърнал терасата на чушкарник, имахме почти всички видове отровно люти чушки. На всичкото отгоре и реколтата беше богата, та се видя той че го бива в градинарството и сега иска и с домати да опита.

# 395
  • Немция
Висящите герании са издръжливи и непретенциозни. Като мушкатата. Издържат и на директно слънце.

Аз считам орхидеите за лесни за отглеждане, не съм имала проблеми с тях, но друго чета от вас.
Обаче последно при една орхидея се завъдиха мушици и загина, а години ми беше на перваза.

# 396
Златни сте всички! Вижте какви полезни неща научих от вас.

Бибит,спомена мушици и сега се сетих, че и при моята орхидя на прозореца ☝️имаше мушици. Вие с какво ги атакувате? Мм ми каза за веро с оцет (така правели тука).Гледам тая година много настапателни .😵

Писна ми всяка година да ни напада нещо.И то мен,мм само ми се радва,аз фуча яко.То не бяха молци,то не беше някво животно дето всяка сутрин изравяше от саксиите земя по балкона ,то не беше едни като листни въшки, но черни, а и една година жълт прашец.😂😂

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 18:59 от Анонимен

# 397
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз имам 3 сорта здравец, единия български.
Който иска да свирка.

Дени, да ти пусна ли, ще стигне до WI на другия ден.... сега още е дребен.

# 398
Ако ви трябва много дурако- и всякакво устойчиво вътрешно растение, препоръчвам Zamioculcas, не знам как е на бг, вечнозелено. Подариха ми го преди години, изкара почти 4 такива, в които аз пътувах по 18-20 дни в месеца.

Допълвам: много е устойчиво, на всичко. Много му се радвах, ама го поливах през командировка-две, случвало се е по цял месец да няма никой в къщи.

# 399
Моята орхидея загина бързо. Окапаха й цветовете, после и листата и останаха едни пръчки.
Не знаех как да я гледам, уж не биваше да я поливам често, но май я бях наводнила.

Здравец намерих наблизо и си взех коренче. Добре се разви , но от две години листенцата почнаха да слабеят, станаха много нежни и тънки, може би саксията му умаля и ще трябва да го пресаждам. Преди цъфтеше, сега спря.
Ето ги моите саксии с мушкато от миналата година, прясно засадени. Тази цветята ще са по- големи, защото порастнаха.
Скрит текст:
Днес беше същинска пролет! 🍀😀🌺🌼 Nature Sunny
За да сваля аз яке, ясно, че слънцето печеше щедро😊 птички пяха, очаквам скорошна реколта от коприва.

# 400
  • Германия
Мога да ти пратя няколко коренчета, Дени. Моят го взех от Родопите, оцеля няколко местения в няколко държави и си намери постоянното място в едно влажно кьоше в градината.
Ако имаш излишни коренчета, бих "осиновила" някое. Изобщо, приемам здравец във всичките му възможни сортове..
Моята орхидеена одисея продължава - отрязах прецъфтелите стъбълца и сега има само листа. Къде сгреших? Поливам, по-точно къпя на 2-3 седмици. Друго засега не смея да прилагам.
Другият кахър ми е градината с лалета, зюмбюл и т.н. луковични - съседският котарак прекопава редовно за да си върши нуждите в лехите ми и се удя, с какво да го "прогоня". Моите котки ги отучих да ровят там, но съседските не смея да гоня, да не стане някой скандал заради едните лехи.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 19:16 от pepelyashka

# 401
  • Germany
И при нас днес беше страхотно времето Simple Smile
Орхидеите са ми най некапризните цветя. Откакто съседката ме светна да ги поливам на 2 седмици, се спукват да цъфтят. Сега голям дерт са ми 2те китайски рози. От лятото се заразиха с листни въшки и колкото и да пръскаме, пак се развъждат. И хапчета някакви зарови мъжа ми в саксиите и днес видях, че пак са целите в буби... Давайте идеи как да се отървем, моля.

# 402
  • Германия
Мони, пробвала ли си да извадиш с все корен, да им направиш една баня с капки веро вътре и после пак да засадиш? Не знам как би подействало при розите, но аз така реанимирах едни мои коледни звезди, нападнати от едни буболечки , може и случайност да е било, но като смених и саксия и почва после живнаха пак.

# 403
  • в сърцето на един мъж...
Май сапунена вода и се почиства с нея. Едни животини тука нападнаха лимона ми и мандарината, останаха без листа и ми изсъхнаха и клони, удар щях да получа като се върнах от ваканцията и го намерих опоскано Sad
Пипи, с удоволствие!

# 404
  • Germany
Не съм пробвала. Дали няма да ги съсипя? Те не са в пръстта, а по листата. Мисля, да ги орежа яко и пак да ги напръскаме и дано стане.

Общи условия

Активация на акаунт