Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 573
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Appът Flora incognita, но не е само за диви ядливи растения, а е за разпознаване на растенията (също дървета, храсти). Обикновено е описано дали е ядливо.
Иначе съседката ми подари една книга за ядливи бурени, но не ми е удобно да я нося и да ровя по страниците.

Синьо, една шепичка грах ми е доста малко. Но пък малката обича да чопли и много се кефи на боб и грах....
сподели кой си взела, аз май Wunder von Kelvedon взимах, а за сладък - Амброзия.
Една година бях сложила сушен грах, който бях взела за готвене, но малко изкарах от него.

# 376
много хубаво миришат петуниите и са много красиви . аз повече ги харесвам от герании . по-голям цвят и по-малк озелено. и миришат Simple Smile

# 377
Не знам за цветята ви, ама аз вече 10 години отглеждам котарак и е много щастлив. Joy Stuck Out Tongue Winking Eye

# 378
Дай да го видим Laughing

# 379
Вий да не би да дадохте да ви видя... цветенцата? Joy

# 380
Аааа, аз сега започвам! 😂
Не е честно с новобранките като мен! 😅

# 381
Аз мога бърбън да почерпя Laughing

# 382
при мен най-издръжливи са кактусите и тези с луковици

# 383
Имам орхидея..за пореден път и от страх да не я уморя пак само я поглеждам. Нито съм я поливала вече месец откакто съм я купила. Как се гледа това чудо? Сложих я на един перваз.

# 384
  • в сърцето на един мъж...
Аз ги поливам на две седмици, гледам да не е директно изложена на слънчева светлина и да не е преполята.

# 385
Орхидеи имам десетина, две от които са "дамска пантофка". Моят мъж много обича да ми подарява орхидеи (сигурно го има за лукс някакъв). Едната даже ми "роди" 3 бебета, та ги разсаждах. Всичките ми са на западен или северен перваз и се спукват да цъфтят.  Поливам ги през 10-ина дни по малко. И всички са в непрозрачен Übertopf. (Каква е българската дума за това? Определено не е саксия.)

# 386
Точно вчера изхвърлих една.Беше ми подарък и полудях защото от самото подаряване знаех, че ще я съсипа.
Уж ми казаха специална тор, специална саксия, никаква вода през ден, не на слънце... Боже, нещо като да си избереш немски мъж.🤯

# 387
Übertopf може да се преведе като кашпа, иначе си е декоративна саксия.
Редактирам си поста, за да попитам, тук къде може да си купи/вземе човек здравец като българския? Не мушкато, здравец. Аз само това искам да гледам.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 16:18 от Deni-meni

# 388
  • Germany
Дени, не съм виждала тук от българският, но имат много красив местен вид. Аз имам в двора и от двата, та ако искаш заповядай да ти дам Simple Smile

# 389
  • в сърцето на един мъж...
И аз имам, отдавна се чудя на кой да изтъргам да дам, че се разпростря много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт