Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 546
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Рейна, странно, при нас задължително има втори избор на училище, пише се задължително на формуляра.

В класа на малкия след всеки положителен пуул-тест изскача положителен и на бързите тестове на другия ден, засега няма пропуск.
При нас даже ноември се случи пул теста да е положителен и после отделните PCR проби да са негативни. Обсъждали сме според вируса къде е и колко време..а сега Омикрон тъй или иначе не се хваща винаги. Една майка в групата сподели, че нейният PCR е бил положителен в петък и положителен бърз тест е имала чак в неделя.
От тази година имаме право да запишем децата и на сто у-ща ако искаме по закон. Миналата година е имало родители които са подали Klage защото не получават желаното у-ще и пращат децата на майната си. До  90 мин в едната посока според общината е zumutbar да пътуват децата което е лудост.

# 481
  • Germany
И при нас се пишат 3 желания и ако детето не влезе в нито едно от посочените училища, му намират от Шуламта, в радиус от 30км. Рейна, дано се реши казуса по възможно най добрият за вас начин!

# 482
До  90 мин в едната посока според общината е zumutbar да пътуват децата което е лудост.

Моля? 90 минути в едната посока пътувам аз от вкъщи до работата с обществения транспорт. Това са 3 часа на ден, но това си е мое решение. Абсолютно натоварващо е за едно дете. Разбирам вие да искате да ходи в някое специално училище в друг град, ама образователното министерство да прави такива неща е безобразие.

# 483
Deni-mein именно. Затова и може вече на колкото си поискаш да запишеш детето. Не че сега при мен се получава Simple Smile
Как е положението с твоето дете в у-ще?

# 484
  • Germany
Честито Ени, само такива хубави новини да споделяш 😉
Папурче, успех на вас. Бързичко да минава Ковида.
Моето дете днес ще ходи на парти с тринайсет други хлапета, че и в спортен център. Малко ми е напрегнато, но няма как да му кажа Не. Да си направел домашен тест, за всеки случай преди да тръгне…Все едно показват нещо тези тестове😆
Reina и при нас е така с по 3 желания. Все си наместват някъде детето. Може би има голям наплив в гезамтшулетата, защото е интересна концепция, сигурно по-лесно вървят нещата от гимназиите. Имате ли друга опция? При нас си е една единствена дата за записване, подаваш 3 желания в първото училище и край.

# 485
Reina,

Синът е с две петици по основни предмети. Като по единият предмет ходи на Nachhilfe. Та, така. Сега съм си записала видеоконференция с новия класен да ми обясни, ако останат петиците докрая, какво следва - смяна на училището, повтаряне на годината в същото училище или в ново. Особена промяна не очаквам.

# 486
Добро утро на всички! 🌞

Мама-Ени, поздравления за хубавата работа. Пожелавам с удоволствие да си я работиш и никакъв стрес! 🙏😇

Папурче, бързо оздравяване! 🙏Как върви изолацията? 😇

Deni-meni, записвам(за февруари)! ☝️🍸💐

Soft-click, влизам ти на партия за празнуването тази година на Трифон Зарезан! 5г не мога да накарам мм, да празнуваме ДВ. Дърпа се немското магаре и вика, че тук не се празнувало. Вчера идва с подарък и ми съобщи, че е за ДВ! 😂😆
Чуда се календар или часовник да му взема! ☝️😉

# 487
Оо, на мен една година ми подариха подарък за осми март на първи март. Много се чудех защо е така опакована тази мартеница. Объркал датите.

Щерката и гаджето заминават след малко за Париж за три дни. В началото на март за две седмици в Барселона. Запазиха си ваучери за билети и за хотел от провалено пътуване от 2020 и сега ще ги ползват.

Тук едно слънце е пекнало, но нямаме идея къде да ходим.

В началото на май отивам за една седмица във Варна, сама. Купих си билети, но още само на вас съм казала. 😬

# 488
Soft Click, преди години и аз така си купувах билети, сама си летях.
Минава и това Hug

Честито на мама Ени!
Да повлече крак и за нас, да идваме и ние с хвалби! Blush

Папурче, много неприятна реалност обрисуваш, но е факт, че нещата вече се развиха в пълна мазаница.
Усещам го и по моята работа и приятелския кръг.
Бързо да пребори вируса съпруга ти и ти да не се разболееш! Flowers Four Leaf Clover

PeaPink, дано няма заразни деца в групата. Хубаво прекарване на детето !

# 489
Чиърс, банда! Не сега де, за по-късно Simple Smile
Честито на Мама Ени! Болните леко да минат и бързо да оздравяват!

Брат ми е позитивен пак, след ваксина и преболедуване, вероятно и майка, защото е със симптоми, но още отрицателни тестове. Нашите бяха във Варна няколко дни да си вземат новата кола, да я прехвърлят и на зъболекар и сега броя дните пак, дано се размине леко, че нямам нерви, честно...

Ами тук е пролет, студено малко, ама и това ще мине  Two Hearts

# 490
  • Варна
Добър вечер вече и от мен.
У нас сме 50:50 омикронясали.
Сина ми миналата неделя беше с температура и о чудо чак вчера бързия тест го хвана, при положение, че го тествам всеки ден - първо се бърка в устата, после в носа. Аз съм от 2 дни с хрема и днес ми отчете теста. Нищо не мога да разбера от тези бързо тестове. С дъщеря ми посещават една и съща детска градина, спят заедно, залепени са, обаче тя е отрицателна и няма симптоми. Така е й мъжа ми. За протокола аз съм с 3 дози Модерна, мъжа ми с 1 Янсен и 1 Модерна. Направихме и PCR сега чакаме резултати. Само не мога да разбера, всички ли сме в карантина? За положителните е ясно, но отрицателните? Писмото от Gesundheitsamt го чакаме другата седмица. Дотогава ще си траем и дано мине леко Simple Smile

Мама Еми, поздравления за професионалния успех Simple Smile

# 491
  • Germany
Чета новините и изключително много ме притеснява ситуацията в Украйна. Не разбирам защо сме толкова малоумни хората и въртим сучем все на войни ни избива...
ДалиВали, да се оправяте леко ти и синът ти, а другите 2ма от семейството да ги подмине!
Глоу, дано мине леко и при твоите близки!

# 492
Брат ми днес каза, че цял ден над Варна летят изтребители. Навремето, когато Гърция и Турция спориха заради някакви острови, които бяха по една скала в морето, единия имаше население един човек със стадо кози, на санторини имаше база на нато и американски самолети, летяха непрекъснато, ту едните, ту другите. Надявам се и сега само да си ги мерят...

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 19:29 от GlowFlow

# 493
И моят брат е с ковид и е в карантина в хотел в Англия. Притеснявам се обаче за майка ми. Преди две седмици беше с всички симптоми. Моя приятелка я заведе при ЛЛ, която обаче не й направила тест или да я прати за тест, само й дала рецепта за една торба лекарства. Мина доста време оттогава, но постоянно е уморена, все спи и не може или не иска да яде. Приятелката ми утре ще отиде да я види. Много ми е съвестно, че не съм там.

На всичките гадости в света, само лудостите на Путин ни трябваха. А за на Германия неадекватната позиция думи нямам.

# 494
  • Берлин
Ние сме цъфнали и вързали. Мм отиде на Пср. Тествали го първо с бърз и след положителната проба са му направили безплатен пср. Аз съм с много тежко главоболие цял следобед и общо взето пълен парцал, но тестовете са ми отрицателни и двата днес. Лежим си и двамата и така я караме.

Общи условия

Активация на акаунт