Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 540
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Папурче, дано леко го изкарате.
Мен ме дере гърлото от няколко дни и постоянно кихам. Два теста правих в къщи, отрицателни. Кой ги знае дали отчитат въобще.

# 496
Здравейте прекрасна и много весела група. 😄 Открих ви съвсем случайно, но идвам с молба за съвет или съдействие.
Единия от нашите синове живее и работи в Германия. За жалост пък ние сме все още тук, в Бг...
Можете ли да ме упътите, по какъв начин да намеря голяма кола, в смисъл товарна кола, за пренасяне на багаж. От точка А до точка Б, под наем.. може би за 2 дни.
Изгледах обяви на рента кар от рода на Avis, Hertz...но ако се сетите за друг сайт, ще съм много благодарна.😀
Уточнявам също, че се касае за превоз между два града.
И наздраве на всички от Бг.🍷
И бързо се справяйте с омикрон, че идва пролетта и да започват пътешествията 🍀

# 497
В началото на май отивам за една седмица във Варна, сама. Купих си билети, но още само на вас съм казала. 😬

То това е важното - на нас да ни кажеш, да не те мислим защо те няма. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 498
Има компании за умцуг, но от която и голяма компанияда вземете бус, примерно, може да го дропнете в друг град, стига да има категория този, който кара, ако се налага.

# 499
  • Germany
Ясмин, може да погледнете тук - https://www.mietwagen24.de/transporter/

# 500
😀 благодаря ви момичета!
Glo и Moni 🌺

# 501
Купих си 4 различни връзки цветя и си направих 2 разкошни букета във вазите Simple Smile
За любителите на чай - една приятелка ми подари от серията на лидъл делюкс една кутийка с 6 топчета 93% зелен чай и 7% рингелблюме ; От 1 топче става в каната ми от 1 литър  страхотен чай и като заседнахме снощи да дегустираме чая и на клюка изпихме 2 литра чай , 1,5 литра мин. вода и бутилка бяло вино. Ами аз цяла нощ обикалях до тоалетната. Дрругите двама участници в партито не съм ги разпитвала. Simple Smile
Сега пак си направих една кана и чакам да дойде понеделника за да си взема и да дегустирам друг вид ако има.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 23:22 от bella-ciao

# 502
Reina,

Синът е с две петици по основни предмети. Като по единият предмет ходи на Nachhilfe. Та, така. Сега съм си записала видеоконференция с новия класен да ми обясни, ако останат петиците докрая, какво следва - смяна на училището, повтаряне на годината в същото училище или в ново. Особена промяна не очаквам.
По-скоро мобилизирай класния да подпомогне нещо, а не да повтаря годината. А детето какво казва и иска? Дано скоро се понаредят нещата, има време до лятото.
Болните да преминат по-леко през боледуването.
И мен изключително ме притеснява ситуацията покрай Путин и много ме е яд. На малоумни ли се правят или са. Американците ако продължават да го дразнят като нищо ще предизвикат поредната война. Те са виновни за всички войни, навсякъде се месят.

# 503
bella-ciao, ще ходя да търся в Лидъл такива топчета. Купувала съм топчета от чаен бутик. Ама не бяха с невен.

За поредната политическа криза нямам ресурси да мисля. Все едно и също, все кой кого, все някакви провокации, игри, гадости.

dalivali, бързо да ти минава хремата и само с нея да мине всичко.

Deni-meni , да не би да са нарочили сина ти? Как дори и с Nachhilfe има 5?

# 504
аз в понеделник ще погледна дали няма и с нещо друго
подобни на тези са https://www.amazon.de/Teeblumen-Geschenk-Box-Variationen-Geschen … 0ZO25RUM&th=1
но тук гледам слагат в 1 чаша, кото за мен е супер много. Аз пълня една каничка бодум от 1л,

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 01:41 от bella-ciao

# 505
Вашите деца по какъв критерий ги оценяват по спорт в училище? При нас независимо дали в часовете се играе футбол или волейбол (друго просто не се прави) и как се представя детето в часовете, оценката се формира на базата на т.нар. "куба тест", което е тичане в спортното хале за време. И който не тренира лека атлетика не получава повече от 3. У нас е пълно с медали и купи по фехтовка, но синът ми има 4 по спорт, защото тичането не му е силна страна. Не че ме вълнува оценката по спорт, но е тъпо децата да бъдат оценявани по един единствен критерий.

# 506
мама-ени, за мен е тъпо изобщо да има оценки по спорт. Спортът трябва да е за удоволствие и да се набляга на основни двигателни умения, а не да се цели състезателно ниво. Все пак спортът трябва да допринася за здравето на децата. Всеки ден трябва да имат по 60 минути движение в училище.
НО... нещата стоят по друг начин. При нас ги бяха оценявали на някаква състезателна игра, скачане на въже (моето инатче се мотивира и за 2 дни се научи да скача като профи, а преди това скачаше като слон Laughing), стойка на ръце. Класната им е по спорт и като гледам нагоре е закръглила оценките, защото моето дете още не може стойка на ръце като хората.

Бързо оздравяване на болните!

# 507
  • в сърцето на един мъж...
Моя син има 4ка, защото не е успял да направи планк. Иначе играе волейбол и баскетбол в отбора на училището, обаче планк не може да прави. Това е като нашите едновремешните нормативи, дето покривахме, което аз смятам за тотална идиотска глупост, обаче на, все още го има...

# 508
В оценката по спорт включват освен нормативи, но и различни изучавани спортове - за всеки спорт по една оценка, също спазване на правила, отношение към предмета, отборен дух, спортсменство и всякакви подобни недоказуеми и интересно формулирани критерии, позволяващи на учителя да оцени според симпатиите си към детето.
Имам 3 спортни и физически много активни деца, с отлична координация и издръжливост, покриват отлично всякакви нормативи за възрастта си. Въпреки това в цойгнисите им през годините по спорт се мъдрят най-разнообразни оценки, от цялата палитра. Отдавна не се впечатлявам.

# 509
  • Германия
При нас е същото,  най-високата оценка е 3. Мартин имаше веднъж 2, защото беше участвал в 2-3 извънучилищни кроса, тогавашният учител беше обявил, че който донесе диплома от състезание, ще му даде единица бонус към оценката.
Казали сме на децата,  че оценките по спорт, рисуване и музика не ни вълнуват. Повече ме е грижа за предметите, които ще им трябват по-късно в горните класове.

Общи условия

Активация на акаунт