Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 551
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Мама Ени честито! Дано това да е една от многото ти радости през тая година!
Хора, как сте? Има ли чин-чин? Ние сме се разложили и попийваме тъмна бира.
Наздраве!

# 466
Е, Пипи, как да няма?! Още миналата страница го метнахме, за здраве на Бибит и да полеем увеличението на заплатата на мама Ени... или пак аз не съм разбрал и изглеждам алкохолик? СорЕ...

Наздраве на вас. Money

# 467
Ми как да сме? Петъчно, червено вино и Симпъл Майндс.

Мъчат ме екзистенциални въпроси като например "За чий... се омъжих?". Това по принцип почва да ми се струва дълбоко порочна концепция. 🤣
Смея се аз, но е измислено за удобство, а не заради любовта.

# 468
  • Берлин
Поздравления, мама-ени 🎉
След днес губя надежда, че корона-гадината ще се изтреби. Мм е на легло, с висока температура и болки в мускулите. Аз съм си ок (даже си пийвам в другата стая, още съм негативна). Та процедурата накратко- личната му праща болнични по пощата и лечение, тестове-местове ...да си се оправя както намери за добре. Аз имам 116 обаждания на всички амти и гезунди и всякакви-нито един приет разговор. На 1 минута от входа ни има тест център. Отидохме с идеята да направи бърз и после пср. Каза,че само са го докоснали с клечката от ВЪНШНАТА страна на носа. Има документ, че е негативен 😂 А нещата са тръгнали във вторник- служебна среща 7 човека. Всички са позитивни от снощи и днес. Само че, Мм и колежка са си в Берлин. Вчера останалите са си излетели към държавите. 5 позитивни, в 5 самолета, 5 различни дестинации. Честито на печелившите. Всички са със сертификати и нямат изисквания за тест при прибиране. И така 5*5*5..... Добавям и факта, че с подобен негативен тест като на Мм всеки може да си щъка и още 5*5*знака за безкрай. Толкова за барбата с ковид. Утре ще взема термин за пср, ще си го плати Мм и поне сертификат да вземе, че ходи на фитнес, а е само с едничка игличка на джонсън и не иска повече да се боде.
...
Чудя се...много ли ще е долно, ако си отворя и един шоколад за компания на уискито?

# 469
Чудя се...много ли ще е долно, ако си отворя и един шоколад за компания на уискито?

Как така пиЧие без мезе? Отваряй! Heart Eyes

# 470
Очевидно стратегията в момента е мерки на хартия и стремеж всички да го минем.
Бързо да му минава, Папурче.
За съжаление сертификата за преболедувал няма да му свърши дълго работа -важи няколко седмици след положителния тест (28 дни мисля, може и да бъркам) и губи валидност 3 месеца след него.

Благодаря за отзивите за сметката. Ще мисля още.

# 471
  • Germany
Папурче, да му минава на мъжа ти бързо,  а теб да те подмине! Според мен има смисъл сертификата, защото извън Германия си е 6 месеца, в нашата провинция също.

# 472
  • Берлин
Зиги, успокои ме ❤
Знам, че има смисъл от сертификата, иначе защо да хвърлям 50€ за пср? По-добре за пиене 😂

# 473
  • Немция
Папури, да му минава и заминава ковида на мъжа ти, другото е голямо омазване.
С Гезундхайтсамта при нас много се проточи, 2 дни водихме разговори,
, а самият тест бе на 4-ия ден от първия ни контакт с тях, дължало се на претоварени служители, а хем тогава нямаше много болни.
Изпратиха ни на специален пункт за тестване само на болни със симптоми.

Софт, какви са тези кощунствени мисли преди Свети Валентин? Stuck Out Tongue Winking Eye

Пийте си виЙ, аз ще залягам уморена от деня.
Засега оплаквания никакви от ваксината, даже и болка в рамото нямам.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 23:41 от Бибит

# 474
Мама Ени, голямо Браво, Честито! Хубави са такива неща, много успехи с читави познанства и колеги ти пожелавам!  Явно има доста възможности за започване нова работа....

Аз нещо не разбах това с ваксините и сертификатите. Бустерът е задължителен, нали-след 3 месеца или може и повече? А като е изкаран вируса, тогава сертификата само 3 месеца ли е валиден? Въртим сучем и все към ваксината!!!
И изобщо мисля че е време да се приключва с цялата тази история и да има повече нормалност! Да видим кога ще  се случи, че е доста изневрящо. Какво каза днеска по темата премиера?

# 475
Deni-meni тук е съвсем различно. Обикаляш си училищата с документите и записваш детето. План Б нямам.
Мама Ени честито повишение.
Вчера пул теста в класа е бил положителен, днес им правиха бързи тестове на входа на у-щето и всички са били негативни и си проведоха часовете, но помолиха да ги тестваме уикенда пак, че не хващали много много бързите тестове.
В момента се случва natürliche Durchseuchung.

# 476
  • Немция
Рейна, странно, при нас задължително има втори избор на училище, пише се задължително на формуляра.

В класа на малкия след всеки положителен пуул-тест изскача положителен и на бързите тестове на другия ден, засега няма пропуск.

# 477

Софт, какви са тези кощунствени мисли преди Свети Валентин? Stuck Out Tongue Winking Eye

Може би защото тази година мисля да е Трифон Зарезан. Наздраве.😜

# 478
  • Hamburg
Някой да е клиент на DKB? Отзиви?

Ние имаме сметка в DKB от много години. Открихме я заеади Виза-та, с която може да се тегли от банкови автомати в чужбина безплатно. Нямаме оплаквания.

# 479
Бибит,
При нас няма изискване за специален тестцентър за pcr, само си правиш термин, че искаш безплатен заради съмнение/положителен бърз ( може и домашен да е). Разликата е, че безплатния не важи за пътуване. Изрично си го пише на него и на границата не го признават.
Папурче,
Направете бърз вкъщи. Ако е положителен, с него искайте безплатен pcr. При сина ми така стана.

У нас на 14 февруари се празнува 3 в 1: имен ден на дъщерята ( поздравленията започват от 10 февруари, че тогава е св Валентина по православния), св. Валентин и Трифон Зарезан ( ама само от мен, че съпругът заради лекарства от 2 г. алкохол не пие).😉

Общи условия

Активация на акаунт