Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 534
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Немция
Пепе, как така на открит басейн?! Предполагам е бил покрит с балон.
За тренировки на ученици в такива открити басейни съм чела и във Франция.

# 526
Аз във Варна си водех децата по цяла зима на тренировки в открит басейн, както отвън има сняг и температурата е минус много. И аз като дете ходех на такива. Но това не е като след тренировката да отидеш на училище.

# 527
Във Варна не е чак толкова топла минералната вода.
Етиката хвърля по-малкия в големи смутове , като заданието е например да се уточни @етически@ въпрос за някой примерен текст. Смута  винаги е @какъв е този етически въпрос@ и какво значи това.
А по спорт, музика и рисуване имат голям шпас. Не съм се занимавала да анализирам оценките.

# 528
Във Варна не е чак толкова топла минералната вода.

Е колко да не е топла? 🤣

# 529
  • Немция
Моите момчета също са на училище след плуване, но са с шапки и косите са им сухи.

Не мога да си представя плуване вън на студа, бррр.

# 530
С шапки в училище ли? Косите са им къси предполагам.
Плуване в топла вода не е проблем и да е студ навън, но после трябва да се прибереш в къщи на топло, а не на училище.

# 531
погледнах в нета пише 20 градуса мин. вода.
Иначе е готино навън, ако водата е топла. Бибит не е брррр ... Simple Smile

# 532
  • Немция
За плувни шапки става дума. Да, косите са къси, то е ясно.

Двамата са доста слаби, и им е студена водата в басейна на закрито. Дискомфортно им е и много са ми мрънкали по темата. Не са фенове на плувния спорт.

Хубаво е да се прибереш вкъщи след плуване, но с училищата е трудно да се организира оптимално. Един клас има часове по плуване по-рано, друг по-късно.

За плуване в много топла вода + на открито е ясно, че е приятно. Топяла съм се в такива води, но после минавам директно в топлата зала, без да излизам от басейна.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 23:13 от Бибит

# 533
  • Берлин
Физическото ми беше най-омразният час. В 7 клас щяха да ме изключат от училище. Втория срок се яви някакъв нов учител, млад и зелен. Притисна ме в съблекалнята да опипа свежите ми и доста забележими гърди. Наритах го в слабините и го удрях. Та боклукът ме предложил за изключване на учителски съвет. Нямаше как да му се получи. Бях пълна отличничка и с много грамоти и златни медали от олимпиади и нац.състезания по български, математика и английски+републиканска награда от ТНТМ, та... еха, къде се върнах. Години по-късно -аз директор на скъпарски и много престижен езиков център и този идва да записва дъщеря си (вече оплешивяващ чичак с шкембе). Та му припомних откъде му е позната фамилията ми (много рядко се среща) и му обещах, че ще включа щерка му в групата на колега. Не се върна.
...
По ковидния въпрос-Мм е с положителен пср. На теста пише, че са уведомили съответните власти. Аз повече никъде няма да звъня и да информирам. Продължавам да съм негатив. Мм е много по-добре. Благодаря за пожеланията и хубавата енергия ❤ А всъщност колко време той може да заразява? Контакт вторник, симптоми четвъртък вечер? Че се чудя в безопасност ли съм вече 🤷♀

# 534
  • Германия
Пепе, как така на открит басейн?! Предполагам е бил покрит с балон.
За тренировки на ученици в такива открити басейни съм чела и във Франция.
Freibad, там ходят пролетно-летния сезон докато отвори закрития басейн. (От октомври до средата на май).

Допълвам , след като видях описаното от Папурче,  този "даскал", добре си го наритала, малко му е било!

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 23:07 от pepelyashka

# 535
PAPURCHE MEHURCHE, шапка ти свалям за бойния дух!

Благодаря, че сподели за развоя на болеста, много се радвам, че нещата са спокойни!🙏
По принцип решаващи са първите три дена. Т.е ако все още нямаш симптоми, е добре, вече са минали рисковите дни🍀
Moni, действително има интересни неща, доста нестандартни и креативни. По билдене кунст правиха фигури от сапуни (Seife Schnitzen),  различни техники за рисуване с пастели, с моливи, учиха основни техники, графити, оптически ефекти ( две картини в една);  перспектива и др.; , по музика учат също доста разнообразно, задълбочено, включително история на музиката . Различни музикални стилове, също и музицираха. По NWT правиха проект за мост.
Мислех, че във всички училища в Германия е подобно 🙂

# 536
  • Германия
Вече се убеждавам,  че всичко е до учител,  а не само до учебен план. Мартин миналата година имаше да прави фото-проект по KunstErziehung , Вальо наскоро беше писал тест по темата Farbenlehre, чак им завидях, какви теми имат за разлика от едно време при нас- рисуването.

# 537
  • München, Deutschland
Наздраве от нашата банка 😃.

И аз не обичах физическото, макар да минавах абсурдните нормативи като примерно скок на дължина от място минимум 1,60м за тройка и малко над 1,70м за шестица.. Официално бях една от някъде трима в класа (другите бяха момчета), скочили толкова... Но беше тъпо да се гаврят така с останалите.

# 538
  • Варна
Папурче, виж на резултатите от PCR теста стойността на Ct- Wert. Ако е по- малка от 30, то не би трябвало да предава зараза вече.

# 539
  • Germany
Вече се убеждавам,  че всичко е до учител,  а не само до учебен план.

Да, определено е така. Лошото е, че доста голяма част от учителите не се стараят особено, да направят материала интересен. Преди няколко години си говорихме с една майка на съученик на малкият, която беше учителка в грундшуле и тя каза "колкото и да не ми се иска да го призная, голяма част от колегите ми, спират да се стараят, след като станат държавни служители, защото знаят, че вече и да не си вършат добре работата, не могат да ги изгонят"...

Общи условия

Активация на акаунт