Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 513
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Germany
Bo0o, Мöẞ e написала всичко, което трябва да се знае.
На нас ни разрешиха детето да остане още една година в градината, за да понаучи немски, т.е тръгна на 7 год. в 1 клас. Трябва така хубаво да се подготвите и да се обосновете, в нашия случай беше пред комисия от училището в което беше разпределено да учи. Не е невъзможно, но наистина зависи на какви хора ще попаднете. Иначе специално в нашето грундшуле си имаше и отделен, интеграционен клас, който не беше толкова зле.
Има хубаво време, ето три дни слънце, много приятно. И лято си има, и басейнче…бива

Аз нещо да питам, дами. Как се получават резултатите от Pap теста (в бързината забравих да питам)? По принцип в Бг си имам лекар, но реших, че предвид все по-рядкото си ходене е време да си намеря тук гинеколог.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 18:06 от PeaPink

# 556
  • в сърцето на един мъж...
Пий, ако има нещо, те ти се обаждат. Ако до две седмици не ти звъннат или не получиш писмо с находки, значи всичко е наред.

# 557
  • В страната на мечтите
Мда.. Резултати от РАР не се дават на пациентките. Получаваш само пълно мълчание. Ако има проблем, тогава ти се обаждат. Дори да се обадиш ти и специално да попиташ, няма да ти кажат коя група е излязла на РАР, а просто, че всичко е наред. Като че ли сме овце...

# 558
Така е, нищо не дават, по принцип. Смятат, че пациентите са страшно невежи, което в повечето сличаи е вярно или започват да четат в нета и т.н. Като си намерите читав лекар и като разберат, че този насреща има iq по-голямо от номера на обувките, няма такъв проблем, изпращат резултати, говорят, обясняват и т.н., но от лекаря зависи.

# 559
  • Germany
Аз като съм звъняла казват какъв е резултата, но вече свикнах, че ако не се обадят всичко е наред

# 560
Аз с рецепционистки изобщо не се занимавам, а и мисля че нямат право по тел да дават резултати. Но е така: no news - good news.

# 561
Как да не казват, казват и пращат на контрола. На контролата ми казаха ... а , да , ще мине. И аз как ще мине, няма ли д анаправите нещо? И те ами човек има имунитет ... и бяха прави, на следващата конрола и вече доста години след това всичко е ок. Може пък да са решили да кават за да не панират хората.

# 562
  • в сърцето на един мъж...
Който си върши както трябва работата, и изследвания праща, и с пациентите говори, и обяснява, и назначава контроли, който не я върши - все му е тая.

# 563
Резултат от PAP-тест получих един път, когато ми написаха, че трябва да направят контрола. Чинно си пишеше в писмото, колко и коя група там беше. След това вече не. Всичко беше наред. Но аз съм от хората, за които щом няма новини, значи всичко е наред.

# 564
Хем с връзки се записах при гинеколог, уж много добър кабинет. И в крайна сметка, всичко сама си следя. Нито ме викат на контролни прегледи, нито ми пращат резултати от изследванията.
При мен днес беше ветровито и привечер почна да пръска.
Чакам си слънцето и топлото.
Иначе, минзухари и кокиченца имаме вече. Simple Smile

Bo0o, в общи линии са ти написали важните неща.
Аз мога само да допълня, че в последните години покрай бежанците, отвориха много подготвителни паралелки към началните училища. Там групите са малки и са смесени възрасти. Има деца на 5 и 6, но и на 7 , че и на 8 годинки.
Като придобият определено ниво, ги разпределят по класовете, по възраст.
Понякога, ако детето има не достатъчни познания, или ако училището няма подготвителен клас, повтарят 1 клас или 2 клас отново.
Също, вече се предлагат и Konzentrationstraining für die Grundschule - Klasse 1-4, което е нещо като  Nachhilfe, но се провежда в самото училище и е безплатно.
Аз имам познати (не българи), които записаха децата си на 7 години в 1 клас, а не на 6 както е по правило тук.

За педиатър, зависи от района, в който си. По принцип не е трудно да се намери пракцис.

Сложно е при специализираните кабинети.

Успех с всичко! Flowers Four Leaf Clover

# 565
  • Берлин
Към потребителката с идея за преместване тук - не "някакъв курс", а сериозно учене на езика, ако имате по-големи цели от "ами в Германия живеем".
...
А пср-а в апп-а ли да сканирам, за да има Мм и сертификат за преболедувал?
...
Не си падам по виното, но съм по любовта. Празнувам си с джин-тоник. Това ми се пиеше. Наздравееее

# 566
Аз при моя гинеколог ходя вече 13-14 години, два пъти ме е оперирал и, така да се каже, нямаме тайни, това е почти три пъти повече от колко изтрая първия ми брак, та всичко ми казва човека, много го оценявам Laughing
Момичета и момчета, пияни от любов и/или вино, наздраве! Champagne

# 567
При нас е пролет! Вчера открихме сезона на яденето навън и на слънчевите бани. Grinning Днес като гледам пак хубаво и топло се очертава. Обичам слънцето!

Аз казах преди седмица, че пролетта идва и ти се заклех, че не лъжа. Искам да ми биеш печат СПАЗЕНО.

Чин-чин!

# 568
Наздраве на всички, кой за каквото празнува. 🥂😍

Носът ми ще се разпадне, вече и през очите ми избива. 🙈 Напръсках спрей с прополис, ужасно люти.

# 569
  • München, Deutschland
По повод подаването на документи за гражданство - някой има ли опит дали разрешават да се подадат документите няколко месеца преди да  станат 8 години? Понеже така или иначе обработката отнема 8-12 месеца?
Преди няколко години на приятелка й разрешиха, но се чудих дали е било голямо изключение.
Гръмпи, зависи от провинцията. На места и със съответно образование става за 6, на други - за 10. На места трае 2 седмици до макс 2 месеца процедурата, на други - по над година...

Трябва да видиш на съответното място, на което си ти, как е.

Наздраве, момичета и Зиги! Cocktail

Общи условия

Активация на акаунт