Отговори
# 60
  • някъде под слънцето...
Включвам се за бижутата.
Не нося и не харесвам жълто злато поне от 15+ години.Всичко е прибрано заедно с халката годежния в кутия  в дъното на шкафа.За сега Няма сила, която да ме накара да използвам тези бижута
Розово също не харесвам
Нося бяло злато и сребро.
Винаги съм харесвала камъните, с изключение на зелените и червените.
Последната ми любов са лабрадоритите и в частност бели и спектролити , също и лунен камък-цветна дъга(най вероятно българския термин за този камък е друг).
Обожавам перли.Във всички комбинации с изключение на жълто и розово злато.
Съобразявам бижутата с  мястото и повода .
У дома нося само обеци .
Свалям всичко останало щом се прибера.
Бих носила халката си ако не беше  жълта., а бяла.Независимо дали бяло злато, сребро или стомана.
Но за сега нямаме консенсус със съпруга ми по въпроса за нови халки.
Държи си на старата, защото с нея се бил врекъл , нищо че е жълта и  грозна.
Не нося часовници.Имам няколко, но си стоят по кутиите.
Имам алергия към метали и не мога да нося метали различни от злато, сребро и медицинска стомана.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 14:20 от sl

# 61
Аз имам алергия към всичко, което не е злато и сребро. От малка. Много рядко някоя сплав да става. Има вече и такива де.
Сребро купувам най-вече от определено място, само авторска бижутерия. Рядко си припадам и по нещо неавторско.
Bombolino,
Кутията за пръстените от къде е? От доста време искам да си взема, но в бижутерския ме подковаха, че имало значение какво лепило е ползвано, можело да повлияе на материалите на бижутата ако е някое кофти и не смея да поръчам от Али…

# 62
  • Виена
Всъщност кутията е шкафче, поръчано от амазон, беше към 100 Евро

# 63
Олеееее

# 64
Уау, впечатляващо количество бижута, Бомболино! Благодаря за идеята шкаф за такива и огледало.
У дома огледалото ми се намира в коридора, но поради това, че е над шкафче за обувки е невъзможно да се огледам в цял ръст. За това обмислям идеята да си поставя или в спялнята или в стаята на детето. Предпочитам обаче да не е с наклон, защото по този начин образа малко става лъжлив -  в смисъл удължава тялото, и от там изглеждаш и по-слаб.
От показаните от Агент клипчета ми допаднаха доста от идеите. В плисираната черна рокля се влюбих...🥰

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 15:16 от Pink Dress

# 65
Бомболино, респект!

# 66
Машалла, Бомболлино! Със кеф и със здраве!

Харесвам малко шантави бижута. Гладки, полирани с изчистена, неправилна или геометрична форма. Това - филигран, камъчета, завъртулки и джижавки не са за мен. Simple Smile Оценявам майсторството на изработката и ми харесват, но не върху мен.
И тук се припокриваме, Sysly! Simple Smile

По отношение на носенето на стари дрехи, ще цитирам любимо изказване на  моя приятелка "вече съм на такава възраст, че имам дрехи за всяка завръщаща се тенденция" Simple Smile.
Та и аз така, периодично си преравям шкафовете и си подносвам "демодираните" дрехи, които пак са актуални макар и с минимални изменения в "новите"си варианти.
Трини е много вдъхновяваща дама.
И аз, и аз на възрастта на приятелката ти Grinning

Единственият ми проблем е, че съм се разширила доста в гърба, което никаква диета не оправя и куп дълги и тесни палта и сака замина заради това Sad Иначе се е случвало да подхвана 3 месечна спортна програма, съчетана с диета, защото съм си навила на пръста че искам пак да вляза в любима розова пола от 2000 год Wink

Нали, има някаква суперположителна енергетика тази жена Simple Smile

# 67
  • Виена
Подобни шкафчета има и напълно вертикални, но това върши повече работа, защото отзад има три рафтчета. Сега, да не спамя за шкафчета, ще се върна на бижутата. Много харесвам едни на Наталия Маркова, но много рядко ги нося, не успявам да ги съчетая често. Ето ги
И да ви кажа какви жестоки дънки си взех, сутринта ги доставиха, жестоки и невероятни за шишовци като мен.

# 68

Това нося като бижута! И едни халки с камъчета. 1998-2002 се кичех със злато като циганка, сега изобщо не поглеждам. Имам и още една Пандора с доста талисмани, но зимата ме е страх да не я загубя и много рядко я слагам.

# 69
  • София
2019 много носех Пандора. Две гривни - твърда и мека и талисмани и още талисмани. Сега тотално са ми писнали, стоят си в кутиите.

# 70
Часовници нямам, инак харесвам. Извадих и аз накитите от мама, от баба. Имам едни обеци с клипс и цветни камъни. Какви са не зная, купувани са от Германия сигурно преди 20 години. Не ги нося, че са ми много официални и задължаващи като цвят.
Отвикнах да нося злато, иначе Пандора и аз имам, но засега имам само два талисмана.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 21:42 от Pink Dress

# 71
  • София
Пандорите са ми с осигурителни верижки, няма как да се изгубят така. Аз съм на приливи и отливи с тях, понякога ги махам и с месеци не ги слагам, продавам част от талисманите, купувам нови и стават различни.
Искате ли да споделим за дрехи и бижута, които са ни силно сантиментални? Имам едни каубойски ботуши, от вече 16 години, носих ги до тотално съсипване няколко години. После почти бях готова да ги хвърля, за щастие не го направих. Поправих тока и подметката при обущар и въпреки, че са много "влачени", понякога си ги нося. Друго - роклята на майка ми от сватбата й, семпла, текстурирана къса рокля, бях на откриване на една моя изложба с нея. Мисля, че никога няма да я хвърля, дори да спре да ми става. Имам и едни дънки, чарлстон, те са на не повече от 7-8 години, но също много ги обичам, най-вече, защото не мога никъде да открия подобни. Към повечето бижута се привързвам също, има такива, които не свалям с години. Мога да покажа роклята, ако намеря снимки с другите неща, ще пусна по-късно.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 11:03 от Klemy

# 72
Роклята от сватбата на майка ми бе преработвания многократно. Леля ми “играеше” с нея Математика и Азбука на тържествата в училище
Вероятно помните, имаше тържества в нашето детство, когато децата в 1 клас приключваха с изучаването на буквите от азбуката, на цифтоте и т.н.
Леля ми беше от преден випуск на същата учителка ( с майка имат ГОЛЯМА разлика Simple Smile

# 73
Мама е бивша гимнастичка по спортна гимнастика и абсолютно невъзможно е да вляза в сватбената й рокля. Но сега като седя и си мисля и ме осени идеята да занеса моята сватбена рокля на шивачка и да видим дали може да излезе нещо от това. Че тя милинката беше всичко друго, но не и традиционна сватбена рокля.

# 74
Аз не се привързвам към дрехи. Като си помисля, нямам стари дрехи, всичко е отишло по пътя си.

Общи условия

Активация на акаунт