Отговори
# 420
Не можах да свикна с високата талия и аз. Имам 2 чифта със средна, но са ми големи с 2-3 номера и си ги нося свлечени. Може да не е модерно или особено естетично, но ми е удобно.

# 421
Ще се илюстрирам, че не ми се пишат фермани (пак). Разбира се, всичко това е абсолютно незадължително! Важното е да ви е удобно и да се харесвате! В момента на пазара има всичко!

https://theconceptwardrobe.com/build-a-wardrobe/hourglass-body-shape

# 422
  • София
Bootcut не са ли чарлстон?

Иначе аз си харесах едни черни с висока талия, копчета отстрани и от промазан плат.

# 423
Мразя дънки чиито колан се пада точно на кокалите на ханша ми. Е няма такова неудобство. Че и на шкембето ми стягат.Тази снимка съм я качвала ако помня добре, но се показвам отново. За мен дори на тези талията им не е достатъчно висока. Радвам се, че се намират такива модели. Аз и скини мразя, въпреки че съм носила. Беше поради липса на избор.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 08:03 от MagniМ

# 424
Agent Provocateu
Благодарско за труда с онагледяването. Ще е мега полезен за повечето.
Смея да твърдя , че  имам око за стайлинг - знам какви с какви  цветове се мачват, на дадена фигура какво ѝ отива
Просто ми идва отвътре.

Аз знам какво ми отива -  по напред писах, какво ми е удобно и комфортно за носене.

# 425
НЕ!

Чарлстон = Bell Bottoms

Bell Bottoms са различни от Flared Jeans.
Flared Jeans са различни от Bootcut Jeans.
Wide Leg са различни от вече споменатите 3 типа също!

^^^ И четирите споменати модела са по-широки в края на крачола в сравнение с ширината при коляното, НО са различни модели.

WIDE LEG:HIGH RISE

FLARE:ULTRA HIGH RISE

BOOT:HIGH RISE

STRAIGHT:HIGH RISE

BELL BOTTOMS (най-екстремната интерпретация на flared (разширяващи се)

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 20:38 от Agent Provocateur

# 426
Благодаря за труда, Агент.
Като беше модата, а и друго не се намираше, бях и аз с ниска талия. Ненавиждах! Винаги трябваше да слагам колан.
Родих се с високата. А и супер подчертава талията ми, 63 см.
Ако стяга, просто се купува следващ номер.
Но прибира много добре любовните дръжки. Трябва да намериш твоя модел и кройка.
А скинитата вече не ги понасям.

# 427
  • София
Аз знам наименованията, но така и не разбрах каква е разликата между bootcut и чарлстон Laughing
Изглежда ми, че bootcut са просто по- прибрана версия на bell bottoms

# 428
Обожавам bootcut, но за жалост винаги са ми много дълги. Оформят супер силует. Чак неотдавна намерих с нормална дължина, с предни джобове. Ако мога ще снимам как стои. Имам и wide, скъсени, също много ми харесват.
Постепенно хвърлям скинита.

# 429
Обожавам bootcut, но за жалост винаги са ми много дълги. Оформят супер силует.
И аз никога не бях имала любими bootcut джинси и винаги съм смятала, че хич не ми отиват до миналата година, когато съвсем случайно премерих един чифт, недогледала какво пише на етикета и се озовах с най-комфортните дънки евър! Висока талия, класически бууткът, тъмносини, стандартна дължина за нисък ток. Идеални за ниски кецове/маратонки/сникърси/равни боти.

Трябва да се пробва, независимо както пише на етикета. Производителите си позволяват ужасно много отклонения и при кройките и при наименованията.

Аз знам наименованията, но така и не разбрах каква е разликата между bootcut и чарлстон Laughing
Изглежда ми, че bootcut са просто по- прибрана версия на bell bottoms
Аз я показах, но ако се налага и ще го напиша...
Бууткът НЕ са тесни в бедрата, разширяването е минимално и започва приблизително над коляното.
Белл Ботъмс са много тесни в бедрата, разширяването е драматично, крои се по различен начин, започва под коляното.
Т.нар. Flares са средноаритметично между горните 2 вида ИЛИ се използват като дженерик име за всички дънки, които имат диаметър на отвора на крачола по-голям от диаметъра при коляното.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 21:08 от Agent Provocateur

# 430
  • Mediterraneo
Никога не съм носила дънки с ниска талия, независимо от модата. И не е вярно, че друго е нямало, аз такъв момент не помня. Класически дънки винаги е имало.

# 431
Малей, изобщо не искам да разсъждавам и отделям време да вниквам в названията и стила на дънките..)
Гледам да ми стоят добре (според моята преценка).
До преди 3-4 г много носех с ниска талия, щото имах пиърсинг на пъпа, после открих тези с високата талия, но пък там трудно си намирам по мой размер, обикновено ми стоят като “подарени”..(

# 432
  • София
На мен всяко ново течение ми отнема време и май се включвам, когато вече залязва. 🤣
Така се случи с квадратните нокти, сега с острите. Така и с ниската/високата талия.
Агент е права, че в момента модата е благодатна и всичко е модерно.

# 433
  • В полите на Пирин планина
Дънките не са ми любима дреха, но имам няколко чифта. Прави, с еластан в плата, с нормална талия, т.е. коланите са ми около пъпа. По някаква случайност днес съм с черни дънки и графитен пуловер - скука, разчупена с розов шал. Simple Smile И черни кубинки към горните тъмни дрехи. Предпочитам спортно-елегантни панталони, прави или слим, но не твърде впити. Имам си един любим модел от една българска фирма и от него имам сигурно 5-6 панталона за различни сезони и в различни цветове.

# 434
В момента на пазара има всякакви дънки и чак ми е чудно как някой не може да си намери с ниска талия.
Нося всякакви дънки, но любимите ми са бууткат на Левис.

Общи условия

Активация на акаунт